6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, January 27, 2017

ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ:ΤΟ ΚΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471
ΤΟ ΚΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


Συναδέλφισσες, -οι, 

"Καλωσορίζουμε" το άνοιγμα του ΚΗΝ μετά από πέντε χρόνια αδράνειας. Το πρώην 6ο ογκολογικό ΙΚΑ που συγχωνεύτηκε το 2011 με τον Άγιο Σάββα για να κλείσει το 2012, θύμα της προσπάθειας για διάλυση της περίθαλψης. Ευτυχώς δεν αφήσαμε να πραγματοποιηθούν πολλά τέτοια παραδείγματα της πολιτικής του Λοβέρδου και του Άδωνη, ευτυχώς δεν απολύθηκε κανείς από αυτό το κλείσιμο, χάρη στους αγώνες των εργαζομένων. Τον Γενάρη του 2015 εγκαινιάστηκε η "επένδυση-δωρεά" της Λάτση από τον φασίστα Βορίδη κι αναρωτιόμασταν πως θα λειτουργήσει χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Συνεχίζουμε να απορούμε πως θα λειτουργήσει το νέο και το παλιό τμήμα χωρίς νέο προσωπικό, ενώ επιπλέον, κάθε χρόνο δεν είναι λίγοι αυτοί οι εργαζόμενοι που είτε παίρνουν σύνταξη, είτε αποχωρούν για διάφορους λόγους χωρίς να αναπληρώνονται τα κενά που αφήνουν. 

1. Όπως φαίνεται η Διοίκηση του νοσοκομείου ανοίγει το ΚΗΝ αλλά σχεδόν κλείνει τα δυο χειρουργικά τραπέζια που εξυπηρετούσαν την ΜΗΝ στον τρίτο όροφο. Γιατί να μην λειτουργούν κανονικά εξυπηρετώντας τις τεράστιες λίστες αναμονής των καρκινοπαθών;

2. Μάλιστα έχουν ανακοινώσει ότι ανοίγει με νέες προσλήψεις τη στιγμή που λείπουν 500 άτομα από το νοσοκομείο! Ποιες;;; Αυτές των λίγων επικουρικών που θα απολυθούν σε ένα χρόνο;; Ταυτόχρονα θα μετακινηθεί  έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό των τμημάτων στο νέο κτίριο μαζί με επικουρικό. Με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μειωθεί το επίπεδο νοσηλείας των πιο βαριών περιστατικών του νοσοκομείου αλλά και το νέο προσωπικό που θα εκπαιδευτεί επειδή ακριβώς είναι επικουρικό θα είναι μόνο για ένα χρόνο. Μέχρι να μάθει δηλαδή τους διαδρόμους θα απολύεται! Δεν θα δεχτούμε καμία μετακίνηση συναδέλφου που θα επιβαρύνει τη δουλειά των υπολοίπων στα τμήματα!

3. Η Διοίκηση του νοσοκομείου μετακινεί με το έτσι θέλω ιατρικό προσωπικό, το οποίο έχει δηλώσει την άρνηση του να μετακινηθεί λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν για τους ίδιους και τους ασθενείς, καθώς καλούνται να προσαρμόσουν τον λιγοστό τους χρόνο ώστε να προλαβαίνουν ανά μισάωρο το βανάκι που θα τους μεταφέρει από το ένα κτίριο στο άλλο, ανάμεσα σε αρρώστους στους ορόφους, χειρουργεία, συμβουλευτικές κι εξωτερικά ιατρεία. Δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος!! 

4. Τα κρεβάτια που αντιστοιχούσαν στη ΜΗΝ τα είχε επιφορτιστεί νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινείται στο ΚΗΝ. Αυτά θα δοθούν στα τμήματα και θα τα 

επωμιστεί το υπάρχων νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία ανταπεξέρχεται στις υπάρχουσες κλίνες.




5. Όσον αφορά τις βιοψίες θα έρχονται ταξιδεύοντας με το βανάκι στο υπάρχων παθολογοανατομικό τμήμα στο οποίο μια επικουρικός που υπήρχε αποχώρησε και η Διοίκηση αρνείται να προκηρυχθεί η θέση ενώ δηλώνει πως είναι πιο φθηνό να στέλνονται τα δείγματα "έξω" και στο πανεπιστήμιο υποβαθμίζοντας έναν από τους κρισιμότερους τομείς του νοσοκομείου μας!!


6. Όλοι και όλες θυμόμαστε την ανακαίνιση τμημάτων όπως το Γ1 που σήμανε το κλείσιμο του Κ4. 

Δεν μπορεί κάθε ανακαίνιση να είναι κι ένα κλείσιμο, δεν μπορεί το προσωπικό να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα και να απειλείται η ύπαρξη ολόκληρων ειδικοτήτων στον Άγιο Σάββα όπως της ΩΡΛ, και να αναλαμβάνει λιγότερο προσωπικό όλον αυτόν τον φόρτο. Δεν μπορεί ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο να έχει ολόκληρα τμήματα κλειστά και η λίστα αναμονής να φτάνει πάνω από τρεις μήνες. Δεν μπορεί ένα νοσοκομείο όπως το 6ο ΙΚΑ που λειτουργούσε αυτόνομα με εξαιρετικό προσωπικό αυτή τη στιγμή να ρουφάει δυναμικό από τον ήδη υποστελεχωμένο Άγιο Σάββα!

Το αίτημα για μαζικές, μαζικές όμως, προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού δεν ήταν ποτέ τόσο επιτακτικό. Απαιτούμε να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες σε καθημερινή βάση. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού κι ιατρικού προσωπικού, για να ξανανοιχτούν τα κλειστά τμήματα και το νοσοκομείο να εξυπηρετεί μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με ποιοτικότερη περίθαλψη (π.χ. λιγότεροι ασθενείς ανά νοσηλευτή και νοσοκόμο). Δεν θα αφήσουμε την κεντρική προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις-κλεισίματα να περάσει. Δε θα αφήσουμε να εφαρμοστεί η καταλήστευση των εργαζομένων με το νέο ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό. Δε θα αφήσουμε αναπάντητες τις δηλώσεις του Πολάκη για τις "υπεράριθμες νοσηλεύτριες που πλέκουν", ούτε να εφαρμοστεί το ρατσιστικό κριτήριο της ιθαγένειας για τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών.

Γι αυτό όλοι και όλες στην απεργία 1 Φλεβάρη στη Λάρισα, στο 4ο καραβάνι απεργία της υγειας!

(δηλώστε συμμετοχή στο πούλμαν στο τηλ. 6945677808).


Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας για το ΚΗΝ, την Τρίτη 31-1-17, 13:00 έξω από το γραφείο του Διοικητή!


Όλοι και όλες στην γενική συνέλευση στις 8 Φλεβάρη, 13:00, για να συζητήσουμε τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου και τη διάρθρωση των τμημάτων όπως τις αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι, να οργανώσουμε την επόμενη 24ωρη απεργία μέσα στο Φλεβάρη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, αύξηση της χρηματοδότησης και κατάργηση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου!

No comments: