6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, December 11, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:14/12 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

14/12 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
10πμ με 3μμ παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ
συγκέντρωση 10πμ Υπ.Υγείας

Όχι άλλα θα.. και υποσχέσεις
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
και χρηματοδότηση ΤΩΡΑ!

Μετά την πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά, απέργησαν και διαδήλωσαν δείχνοντας την διάθεση τους, να συγκρουστούν με τις πολιτικές των μνημονίων, οι εργαζόμενοι στην υγεία συνεχίζουμε τον αγώνα για να κερδίσουμε χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεια μας. Την Τετάρτη 14/12 απεργούμε σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει 5ΩΡΗ παναττικη στάση εργασίας 10πμ-3μμ, συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας 10πμ και διαδήλωση στο Μαξίμου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι στα νοσοκομεία μας κυριαρχεί ένα κλίμα αβεβαιότητας, ασάφειας που έρχεται να προστεθεί στον απίστευτο φόρτο εργασίας που έχουν φέρει η υποχρηματοδότηση, το πάγωμα των προσλήψεων, οι μνημονιακές πολιτικές… Αν είσαι εργολαβικός (καθαρίστρια, τραπεζοκόμος, σεκιούριτι ) και δουλεύεις λιγότερο από τρία χρόνια , ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ. Αν είσαι επικουρικός γιατρός ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ. Αν ελπίζεις να διοριστείς στο δημόσιο νοσοκομείο ΞΕΧΝΑ ΤΟ. Αν δουλεύεις στην οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου ΤΡΕΞΕ να προλάβεις να εκκαθαρίσεις όλα τα υπερτιμολογημένα ληξιπρόθεσμα χρέη του ιδρύματος γιατί ο Πολάκης είναι νοικοκύρης…Αν ο μισθό σου νομίζεις ότι έπιασε πάτο ετοιμάσου για νέες περικοπές. Αν νομίζεις ότι την γλίτωσε το τμήμα σου ή ακόμα και το νοσοκομείο σου από τις συγχωνεύσεις του Άδωνι, του Λοβέρδου, του Βορίδη, είσαι ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ...έρχονται νέοι οργανισμοί.Αυτά συμβαίνουν και λέγονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων με ευθύνη της κυβέρνησης που δουλεύει για το ληστρικό χρέος, το ΔΝΤ, την ΕΕ ακόμα και τα πολεμόχαρα σχέδια του κάθε Ομπάμα.
Προφανώς και η ηγεσία του υπουργείου υγείας μάς έχει τρελάνει στα θα και τις υποσχέσεις, μας δείχνει τους σαμαροβενιζέλους και τι κάνανε στα νοσοκομεία και απαιτεί να πάψουμε την αντίσταση.
Για εμάς το μέτρο δεν είναι ο Γεωργιάδης ή ο κάθε Λοβέρδος, δεν διαλέγουμε το λίγο χειρότερο. Άν και η κατάντια του υπ.υγείας που μιλά για νοσηλεύτριες που κάθονται και πλέκουν, μας τους θυμίζει όλο και πιο πολύ. Με αυτούς συγκρουστήκαμε και τους διώξαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για να μην τους ξαναφέρει η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες. Απαιτούμε δημόσια νοσοκομεία που να μην εξουθενώνουν το προσωπικό και να το στίβουν σαν λεμονόκουπα, που να μπορεί ο καθένας και η καθεμιά, κάθε παιδί, ιδιαίτερα οι πιο χτυπημένοι απο τα μνημονιακά μέτρα και τις καταστροφικές περικοπές, άστεγοι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, ντόπιοι, μετανάστες, πρόσφυγες να βρίσκουν την περίθαλψη που χρειάζονται και αυτό σημαίνει ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Δεν συνθηκολογήσαμε εμείς με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ, που τώρα πιέζουν ξανά, την κυβέρνηση να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση για το μεσοπρόθεσμο, όσο ακραίες και παράλογες και να είναι οι απαιτήσεις τους.
Δεν διαλέξαμε ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΌΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΏΝ, θυσιάζοντας για δεκαετίες μισθούς, συντάξεις, δουλειές, σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, ρεύμα, νερό για να γεμίζουν τα θυσαυροφυλάκια των δανειστών. Ο δρόμος που διάλεξε η κυβέρνηση με την αποδοχή του μνημονίου είναι ένας κατήφορος χωρίς τέλος.
Θυμίζουμε όμως στους υπουργούς, ότι στους διαδρόμους και τα τμήματά μας επικρατεί και η οργή καθώς και η αγωνιστική διάθεση απέναντι και στο 3ο μνημόνιο και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας.
Την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη ξεσηκώνουμε τα νοσοκομεία μας. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και οργανώνουμε την απεργία. Βάζουμε απεργιακό λουκέτο και κατεβαίνουμε συλλογικά με τα πανό μας στην απεργιακή συγκέντρωση και την διαδήλωση. Θα νικήσουμε!




No comments: