6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 12, 2016

ΠΟΕΔΗΝ:ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

ΑΘΗΝΑ 9/9/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2113

Επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
το προσωπικό των Νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.695

Δ.Ε.Θ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9/2016

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφώνησε σε «άψογα ελληνικά» ότι και τις λεπτομέρειες του προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής το ανέλαβαν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Όχι απολογούμενος προς τους πολίτες που βρίσκονται στα «κοινωνικά τάρταρα», αλλά ψάχνοντας ελαφρυντικά για τα νέα δυσμενή μέτρα που έρχονται, κατά την τρέχουσα αξιολόγηση του Φθινοπώρου, αλλά και την βέβαιη ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού κόφτη.
Είναι λοιπόν εκτός πραγματικότητας η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος που «διατείνονται» οι Υπουργοί της κυβέρνησης και ειδικά οι Υπουργοί της Υγείας.
Η δίκαιη κατανομή του πλούτου, η κοινωνική συνοχή, απαιτεί ρήξη με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι ξεχρεώνει το χρέος για την πολιτική επιρροή που απέκτησε και για την καρέκλα της εξουσίας που κατέχει, στεγνώνοντας το λαό.
Τα Πολυνομοσχέδια μετά κάθε αξιολόγηση για τη χορήγηση της κάθε δόσης συντάσσονται απ’ ευθείας από την ΤΡΟΪΚΑ και το μόνο που κάνουν οι κυβερνητικοί Βουλευτές είναι να τα ψηφίζουν με χέρια και πόδια.
Ακόμη και η τρέχουσα κυβερνητική διαχείριση τελεί υπό την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων της ΤΡΟΪΚΑΣ. Είδαμε τι έγινε με τις Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για τις διαγνωστικές εξετάσεις και τα φάρμακα.
Την υπογραφή του κου Τσίπρα φέρει το 3ο ΔΙΑΡΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ο Δημοσιονομικός Κόφτης, με βάση των οποίων οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας κατρακυλάνε. Εφέτος είναι 5% του ΑΕΠ.
ΑΕΠ που είναι συνεχώς μειούμενο εξαιτίας της ύφεσης, των capital controls. Περιορισμούς στα κεφάλαια σε ολόκληρο τον κόσμο έχει μόνο ο κος Τσίπρας στην Ελλάδα και η Βόρειος Κορέα.
Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του πρώτου οκταμήνου για το πρωτογενές πλεόνασμα με αρνητικό πρόσημο αν συνυπολογισθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Το Μνημόνιο 3 (Ν. 4336/2016) προβλέπει ότι εφέτος θα πρέπει να κλείσει στο 0,5%, το 2017 στο 1,75%, το 2018 και μετέπειτα στο 3,5%.
Το νέο επικαιροποιημένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που συζητήθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για να εφαρμοσθεί μετά την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για τη χορήγηση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ του Σεπτεμβρίου, προβλέπει ως προϋπόθεση για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης ύψους 6,1 δις ευρώ, τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% για τα επόμενα 10 χρόνια αρχής γενομένης από το έτος 2019.
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, βλέπει ήδη απόκλιση στο πρόγραμμα και προβλέπει τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής απόδοσης 900 εκατ. ευρώ εντός του έτους.
Ετοιμάζεται νέο ΤΑΜΕΙΟ στην ΕΥΡΩΠΗ στα πρότυπα του ΔΝΤ στο οποίο θα υπαχθεί η χώρα προκειμένου να βρίσκεται σε επιτήρηση διαρκείας. Σε μια χειμασμένη κοινωνία, καταρημαγμένη από τις φορομπηχτικές και φοροληστικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την υψηλή ανεργία που έχει η χώρα, την ύφεση, τα capital controls, την μετατροπή των αμοιβών σε Προνοιακά Επιδόματα, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, τον εκπλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων, την περιθωριοποίηση (συσσίτια, πολλοί άνθρωποι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια), τη διάλυση των κοινωνικών αγαθών, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθούν οι Δημοσιονομικοί στόχοι καρμανιόλα που έχουν τεθεί.
Η κυβέρνηση για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το έτος 2018 και μετέπειτα θα λάβει νέα δυσμενή μέτρα, όπως ενεργοποίηση του κόφτη των δαπανών που θα περιλαμβάνει διάλυση των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Κουβέντα από την κυβέρνηση για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Για τη διευθέτησή του παρακαλάνε και μόνο, αδιαφορώντας ότι θα το φορτώσουν στις νέες γενιές.
Ο κος Τσίπρας και οι Υπουργοί Υγείας μεταφέρουν εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση του ΕΣΥ. Για επικοινωνιακούς λόγους ανακοινώνουν στα λόγια χιλιάδες προσλήψεις, αύξηση της Κρατικής Χρηματοδότησης, την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Ψυχικής Υγείας, του ΕΟΠΥΥ. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Τα κάνουν μούσκεμα αφού τους διαψεύδει η καθημερινότητα που αναδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ.
Εγκαινιάσθηκε το Νοσοκομείο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΑΕ. Λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών, το πρώτο ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ Α.Ε.) στο Σύστημα.
Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΜΥ Α.Ε. είναι Ανώνυμη Εταιρεία που ο στόχος της είναι να καταλήξει σύντομα στο Χρηματιστήριο.
Το πρόγραμμα υπηρεσίας του προσωπικού υποβάλλεται για έγκριση στην ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όπως στις Ιδιωτικές Κλινικές.
Εγκαινιάζουν τα νέα Ασθενοφόρα με θόρυβο για να γίνουν αντιληπτοί τη στιγμή που οι ασθενείς διακομίζονται με ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κάποια ΕΚΑΒ της Περιφέρειας όπως της Κοζάνης στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια που τακτικά κάνουν την επίσκεψή τους τρωκτικά.
Λόγια του ΑΕΡΑ.
Αλλά πες – πες κάτι θα μείνει. Αυτή είναι η τακτική της κυβέρνησης. Και φυσικά τα ΖΟΡΙΛΙΚΙΑ και οι ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ του κου Πολάκη από τα Μέσα κοινωνική Δικτύωσης.
Ο κος Τσίπρας ξαμόλησε τον κο Πολάκη να βρίζει τους ΠΑΝΤΕΣ κυρίως την ΠΟΕΔΗΝ που με στοιχεία αναδεικνύει ότι τη φροντίδα Υγείας των πολιτών αναλαμβάνει ένα ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τρίζουν τα κόκαλα των δημιουργών του ΕΣΥ από την κατάσταση που περιήλθε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν έκτακτο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αντιμετωπίζουν, το ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ προκειμένου να βρουν ασθενοφόρο για διακομιδή, ανεπτυγμένη κλινική και ειδικευμένους ιατρούς στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, διαγνωστικά Κέντρα να κάνουν εξετάσεις, ιατρικά μηχανήματα για να κάνουν θεραπείες ή επεμβατικές πράξεις. Εάν χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ να νοσηλευτούν, χειρουργικό τραπέζι να χειρουργηθούν, το ρίχνουν στις εκκλήσεις στο θεό.
200 κλίνες ΜΕΘ έτοιμες να λειτουργήσουν παραμένουν κλειστές, οι Αξονικοί Τομογράφοι τίθονται εκτός λειτουργίας, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα δεν λειτουργούν, μηχανήματα αιμοκάθαρσης χαλάει το ένα μετά το άλλο. Δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης χρημάτων.
Σε αυτό το ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ πεθαίνουν ασθενείς σαν το σκυλί στ’ αμπέλι και η κυβέρνηση στον κόσμο της. Για την κυβέρνηση είναι όλα θέμα στατιστικής.
Αυξάνεται λένε το ποσοστό θνησιμότητας.
Δώσαμε στη δημοσιότητα 89 Νοσοκομεία και 37 Κέντρα Υγείας που είναι βαριά άρρωστα.
Τι απαντάνε οι Υπουργοί Υγείας σε αυτά; Η αρρώστια έχει αιτία και ονοματεπώνυμο αυτού που την προκαλεί.
Ο κος Τσίπρας υπέγραψε και υλοποιεί το 3ο Διαρκές Μνημόνιο με το οποίο κατρακύλησαν οι Δημόσιες δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ με περαιτέρω συρρίκνωση.
Το αντίστοιχο ποσοστό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν αριστερή κυβέρνηση όπως εμείς είναι 7,5% του ΑΕΠ με συνεχή μεγέθυνση των οικονομικών τους.
Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας έφθασαν σήμερα στο 4% του ΑΕΠ. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 1%.
Δηλαδή οι έλληνες πολίτες που ζουν στα «κοινωνικά τάρταρα» πληρώνουν 5 δις ευρώ επιπλέον από τους πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βρουν την υγειά τους.
Δωρεάν περίθαλψη για τους ανασφάλιστους ισχυρίζεται ότι θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και ότι κατήργησε το 5ευρω των εξετάσεων στα Εξωτερικά Ιατρεία. Το χαράτσι του 5ευρω έφερνε στα ταμεία των Νοσοκομείων 15 εκατ. ευρώ και η περίθαλψη των ανασφάλιστων σύμφωνα με τη αναλογιστική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα στοιχίσει 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Ποιόν ΕΟΠΥΥ; Αυτού που χρωστάει και της Μιχαλούς!!!
Ο ΕΟΠΥΥ εφέτος χορήγησε στα Νοσοκομεία 70 εκατ. ευρώ έναντι οφειλών δεδάκων εκατομμυρίων ευρώ. Με νόμο συμψηφίζονται οι οφειλές 2012 – 2014 προς τα Νοσοκομεία με την Κρατική Χρηματοδότηση που λαμβάνουν.
Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ για την περίθαλψη των ανασφαλίστων εφέτος.
Για την κατάργηση του 5ευρω (15 εκατ. ευρώ) και την περίθαλψη των ανασφάλιστων (100 εκατ. ευρώ που δεν δόθηκαν στο ΕΣΥ) η κυβέρνηση αναζήτησε ισοδύναμα. 2% αυξήθηκε η υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων, των συνταξιούχων στις Κύριες Συντάξεις και επεκτάθηκε στις Επικουρικές συντάξεις, αποδίδοντας 800 εκατ. ευρώ στη μαύρη τρύπα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Δεν κατέληξε ούτε ένα ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και τη Δημόσια Υγεία.
Παρακρατούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώνουν συντάξεις. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ κατέθεσε εξώδικο στα ασφαλιστικά ταμεία που διεκδικεί πάνω από 2 δις ευρώ.
Η κυβέρνηση λοιπόν κατήργησε τα 15 εκατ. ευρώ του 5ευρω, θεσμοθέτησε με το τίποτα την υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων και πήρε από τους πολίτες με τα ισοδύναμα 800 εκατ. ευρώ. Να τη χαιρόμαστε τέτοια αριστερή κυβέρνηση!!!



ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Καταθέτουμε αναλυτικά στοιχεία που επεξεργάσθηκε η ΠΟΕΔΗΝ με πηγή το ESY.net με την σημερινή κατάσταση του προσωπικού των Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Τον Ιανουάριο 2015 που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο κος Τσίπρας στα Νοσοκομεία υπηρετούσαν 69.223 υπάλληλοι και οι κενές οργανικές θέσεις ήταν 35.677 του συνόλου του προσωπικού.
Τον Μάιο του 2016 (έως εκεί υπάρχουν στοιχεία του ESY.net) το προσωπικό είναι 61.528, οι κενές οργανικές θέσεις είναι 31.143 του συνόλου του προσωπικού. Ως εκ τούτω το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.695. Δεν εμφανίζονται τον Μάιο του 2016 στο ESY.net 11.815 οργανικές θέσεις οι οποίες υπήρχαν τον Ιανουάριο του 2015.
Αναλυτικά ανά υπηρεσία μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και Μαΐου 2016 μειώθηκε ως εξής το προσωπικό:
  • Στη Διοικητική Υπηρεσία 971
  • Στη Νοσηλευτική Υπηρεσία 3.278
  • Στην Τεχνική Υπηρεσία 365
  • Στο Παραϊατρικό 586
  • Λοιπές ειδικότητες 100 (εμφανίζονται σκόρπιες)
  • Στους ιατρούς 2.395
Το προσωπικό πλην Ιατρών μειώθηκε κατά 5.300. Οι κενές οργανικές θέσεις του προσωπικού πλην Ιατρών είναι 35.000 και όμως στο ESY.net οι κενές οργανικές θέσεις εμφανίζονται 27.000. «Αριστερή» πατέντα!!!
  • Οργανικές Θέσεις που δεν εμφανίζονται στο ESY.net 11.815
  • Κενές Οργανικές Θέσεις 45.402
  • Κενές Οργανικές Θέσεις προσωπικού πλην ιατρών 38.000
  • Σύνολο υπηρετούντων πλην ιατρών 46.800
  • Σύνολο υπηρετούντων ιατρών 14.728
  • Κενές οργανικές θέσεις ιατρών 6.587
  • Κενές οργανικές θέσεις πλην ιατρών που εμφανίζονται στο ESY.net 27.000

Στους υπηρετούντες τον Μάιο 2016 περιλαμβάνονται 300 νεοπροσληφθέντες από την προκήρυξη των 950 που εγκρίθηκε από την προπροηγούμενη κυβέρνηση και τρέχει ακόμη η διαδικασία.
Μετά τον Μάιο έως σήμερα προσελήφθηκαν 150 υπάλληλοι στα Νοσοκομεία και αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 150.
Μία τρύπα στο νερό.
Επί των ημερών του κου Τσίπρα το προσωπικό του ΕΣΥ μειώθηκε κατά 6.443 και στο προσωπικό πλην ιατρών κατά 5.300.
Και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις 1660 προκηρυχθέντες θέσεις των οποίων η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και τελικά θα προσληφθούν οι μισοί.
Όπως επίσης πανηγυρίζει για την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για πρόσληψη 850 υπαλλήλων με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου χωρίς δικαιώματα.
Το προσωπικό συνεχίζει να συνταξιοδοτείται κατά δεκάδες για να προλάβει νέες δυσμενής αλλαγές στις συντάξεις.
Θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης έχουν κατοχυρώσει 10.000. Πολλοί εξ’ αυτών θα αποχωρήσουν πριν το τέλος του έτους επειδή μειώνεται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις από 1/1/2017.
Το καλοκαίρι δεν δόθηκαν κανονικές άδειες στο προσωπικό, οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και εργάζονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης. Μια Νοσηλεύτρια στη βάρδια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Τα Νοσοκομεία εφέτος θα λάβουν Κρατική Χρηματοδότηση 1,156 δις ευρώ (Προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας). Πέρυσι έλαβαν 1,5 δις ευρώ (1,35 δις τακτική επιχορήγηση στον Προϋπολογισμό του έτους 2015 και 150 εκατ. ευρώ από αύξηση του ορίου των δαπανών).
Εφέτος τα Νοσοκομεία θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι αν και επιβαρύνθηκε ο Προϋπολογισμός με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων.
Έως τώρα τα Νοσοκομεία έλαβαν 590 εκατ. ευρώ ως τακτική επιχορήγηση και 70 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ (ούτε τα προϋπολογισθέντα για την περίθαλψη των οικονομικά αδυνάτων).
Δόθηκαν επίσης 508 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών από την χορήγηση της πρώτης δόσης της ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
Τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον.
Με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οφείλουν 1,4 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμα στους προμηθευτές, 31 Ιουλίου 2016.
Στους Φορείς Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης η επιχορήγηση εφέτος είναι 92 εκατ. ευρώ. Όσα και το έτος 2015 αν και πέρυσι εξυπηρετήθηκαν από τα Νοσοκομεία σε υλικά και φάρμακα.
Έως τώρα έλαβαν 60 εκατ. ευρώ. Τα μισά παραμένουν αδιάθετα στις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών, από αδυναμία διενέργειας διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών και φαρμάκων στα Κέντρα Υγείας, λόγω ανύπαρκτης Διοικητικής Υποστήριξης. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι νυκτερινά και αργίες από την αρχή του έτους.
Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα. Η λειτουργία τους στηρίζεται σε Δωρεές – παροχές και εράνους.
Είναι ξεφτίλα για το Σύστημα. Ασθενείς να κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για Νοσηλεία ή χειρουργείο. Ντροπή.
Έφτασαν σε σημείο να αγοράζουν υγειονομικό υλικό μαθητές γυμνασίου από το χαρτζιλίκι τους και να το δωρίζουν σε Νοσοκομεία. Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συγκεντρώνουν λίγα ευρώ να αγοράζουν υλικά ακόμη και χαρτί υγείας.
Μέχρι δωρεές σε προϊόντα διατροφής έχουμε.

Η επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ είναι 525εκ. ευρώ, όσα και πέρυσι. Υπολείπεται 500εκ. ευρώ από τα προβλεπόμενα στο συστατικό Νόμο (0,6% του ΑΕΠ). Εξαιτίας αυτού η Πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη αγοράζεται από τις τσέπες των πολιτών. Έως τώρα έλαβε 349 εκατ. ευρώ. ως τακτική επιχορήγηση. Για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων έλαβε 311 εκατ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις είναι πάνω από 2 δις ευρώ.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες παρότι αναπτύχθηκαν χωρίς σχεδιασμό και άναρχα πολλές φορές με πολιτικά, κομματικά κριτήρια προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες. Σώζουν ανθρώπινες ζωές ειδικά οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες που είναι αναπτυγμένες σε δυσπρόσιτες περιοχές.
Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για το λειτουργικό χάος που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το γκρέμισμα.
Τα Κέντρα Υγείας στενάζουν από τις ελλείψεις υλικών, προσωπικού και οι εναπομείναντες υπάλληλοι, εργάζονται χωρίς να πληρώνονται εφημερίες, νυχτερινά και αργίες.
Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί ως πλασιέ των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες με μικρή έκπτωση.
Ούτε λόγος για αγορά των αναγκαίων υπηρεσιών οι οποίες θα προσφέρονται Δωρεάν στους πολίτες.
Τα βιβλιάρια Ασθενείας κατάντησαν κουρελόχαρτα. Παρότι αυξήθηκε 2% η κράτηση για την υγειονομική περίθαλψη.
Οι πολίτες πληρώνουν τους Ιδιώτες Ιατρούς συμβεβλημένους ή μη με τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης πληρώνουν τα ¾ της συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής περίθαλψης (ποσοστό επί της ασφαλιστικής τιμής, διαφορά με την πραγματική τιμή, πληρωμή εξ ολοκλήρου μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων)
Η επιχορήγηση στους φορείς Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης είναι ελλειμματική. Θα συνεχίσουν εφέτος να εμφανίζουν σημαντικά προβλήματα στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Παράλληλα θα συνεχισθεί η συρρίκνωση – κατάργηση Μονάδων.
Σήμερα οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης δεν μπορούν να προμηθευτούν το στοιχειώδες Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό (γάντια, βαμβάκι, γάζες, σύριγγες, φάρμακα, βενζίνη για τα οχήματα κ.α.). Συντηρούνται με εράνους και δωρεές ή οικονομική ενίσχυση και χορήγηση υλικών που προσφέρουν οι ΟΤΑ Α’ και β’ βαθμού.
Οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού εξαιτίας των απολύσεων (Ν.4238/2014), τις μηδενικές προσλήψεις επί πέντε χρόνια και τις αθρόες μετακινήσεις προσωπικού. Καμία πρόσληψη δεν θα ολοκληρωθεί ούτε εφέτος.
Δύο χρόνια μετά την Νομοθετική παρέμβαση κατ’ εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων υγειονομικών φορέων για διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Λειτουργούσαν 390 Μονάδες (πρώην Ιατρεία ΕΟΠΥΥ) και σήμερα λειτουργούν 200. Έκλεισε σχεδόν το 50% των Μονάδων εκ των οποίων οι μισές στη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε 29 Δήμους όλης της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι Ιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ), σε 140 Δήμους δεν υπάρχει Καρδιολόγος, σε 110 Δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και 70 Δήμους έμειναν χωρίς Παιδίατρο.
Σήμερα λειτουργούν 12 Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας, 209 Κέντρα Υγείας (εκ των οποίων 9 μόνο στα χαρτιά).

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Στα Κέντρα Υγείας τον Ιανουάριο 2015 υπηρετούσαν 5.215 υπάλληλοι και τον Μάιο του 2016 4.433. Στα Περιφερειακά Ιατρεία Ιανουάριο 2015 υπηρετούσαν 209 και το Μάιο 2016 178. Επίσης στα Περιφερειακά Ιατρεία Ιανουάριο 2015 υπηρετούσαν 1.582 υπάλληλοι και τον Μάιο 2016 υπηρετούσαν 1.345 υπάλληλοι.
Στις Μονάδες Υγείας (πρώην ΕΟΠΥΥ) τον Ιανουάριο 2015 υπηρετούσαν 4.126 υπάλληλοι και τον Μάιο 2016 υπηρετούσαν 3.507 υπάλληλοι.
Στα τοπικά ιατρεία τον Ιανουάριο 2015 υπηρετούσαν 418 υπάλληλοι και τον Μάιο του 2016 υπηρετούσαν 355.
Το προσωπικό των Κέντρων Υγείας μειώθηκε επί ημερών κου Τσίπρα κατά 782. Αντίστοιχα στις Μονάδες Υγείας (πρώην ΕΟΠΥΥ) μειώθηκε κατά 619 υπάλληλοι.

ΜΕΘ
Κάθε ημέρα στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ βρίσκονται κατά Μέσο Όρο 40 Ασθενείς. Μόνο οι 2 Ασθενείς εξ αυτών βρίσκουν κρεβάτι κατά το πρώτο 24ωρο. Αυτό το λέει το ΕΚΑΒ. Οι υπόλοιποι 38 δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο, παραμένοντας διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους Νοσηλείας. Δυστυχώς πολλοί εξ αυτών χάνουν τη μάχη για τη ζωή.
Επίσης αναβάλλονται δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στα Νοσοκομεία, επειδή στη συνέχεια οι χειρουργημένοι ασθενείς χρειάζονται ΜΕΘ και δεν υπάρχουν. Οι Ιατροί δεν τολμούν τα χειρουργεία. Έτσι πεθαίνουν χωρίς καν να προλάβουν να χειρουργηθούν!!!
Κύριε Τσίπρα, κύριοι Υπουργοί Υγείας, οι πολίτες δικαιούνται ή όχι κλίνη ΜΕΘ τη στιγμή που την έχουν ανάγκη και όχι μετά θάνατον εγγραφόμενοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ή στις λίστες αναμονής των χειρουργείων; Τι φταίει και δεν ανοίγουν οι 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ; Γιατί οι ανασφάλιστοι που χρειάζονται ΜΕΘ δεν δικαιούνται Νοσηλεία στις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΠΥ; Ασφαλώς αποφασίσατε ότι οι ανασφάλιστοι έχουν προτεραιότητα στον θάνατο.



ΕΚΑΒ
Το ΕΚΑΒ στο Λεκανοπέδιο Αττικής επιβαρύνεται με τις συνεχείς διακομιδές Ασθενών από εφημερεύον Νοσοκομείο σε άλλο εφημερεύον λόγω ελλείψεων Ιατρών ειδικοτήτων και κλινικών ακόμη και στα εφημερεύοντα κύρια Νοσοκομεία κορμός, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δεδομένο ότι τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία εκεί διαθέτουν όλες τις ειδικότητες Ιατρών και κλινικών.
Οι συχνές διακομιδές στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.
Το ΕΚΑΒ δίνει στη κίνηση 55-60 Ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 28-30την νύκτα. Τα Ασθενοφόρα είναι σαράβαλα καθότι έχουν διανύσει το κάθε ένα 900.000 χιλιόμετρα. Στο Νομό Αττικής αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 100.000 κατοίκους ενώ στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διεθνή πρότυπα) αντιστοιχεί 1 Ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους. Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι «και μη χειρότερα» στις διακομιδές, η οποία επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Με αγροτικά οχήματα γίνονται οι διακομιδές.
Στην Αττική οι συχνές διακομιδές των ιδίων ασθενών, καθώς επίσης τα λιγοστά και σαράβαλα Ασθενοφόρα αυξάνουν το χρόνο διακομιδής ο οποίος μπορεί να στοιχίσει τη ζωή των διακομιζόμενων.

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Το Σύμφωνο Λυκουρέντζου – ANDOR προέβλεπε την κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων τέλους του έτους 2015, με απορρόφηση των ανεπτυγμένων υπηρεσιών, από τους Ψυχιατρικούς τομείς των Γενικών Νοσοκομείων.
Ψυχιατρικοί τομείς στα Γενικά Νοσοκομεία δεν συστήθηκαν και δεν θα συστηθούν ποτέ.
Για να κλείσει τη νέα Συμφωνία η Κυβέρνηση, προωθεί Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία που προβλέπει συγκεκαλυμμένα την κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, την ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Δημόσιας Ψυχικής Υγείας, την κινητικότητα του προσωπικού. Θεσμοθετεί Τομεακές Περιφερειακές Διοικήσεις οι οποίες θα διοικούν τους τομείς Ψυχικής Υγείας με την σημερινή τους σύσταση, στους οποίους περιλαμβάνονται και Ιδιωτικές Μονάδες Ψυχικής Υγείας.
Δίνεται το δικαίωμα με αποφάσεις του Περιφερειακού Διοικητικού Συμβουλίου, ή εισήγησή του και απόφαση Υπουργού, να καταργούνται Υπηρεσίες, να μεταφέρονται σε άλλες μονάδες του τομέα, όπως επίσης να μετακινείται προσωπικό από Μονάδα σε άλλη Μονάδα του τομέα.
Τι σημαίνει αυτό;
Κατάργηση Δημοσίων Κλινικών και δραστηριοτήτων Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και μεταφορά τους σε άλλες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Δημόσιες ή Ιδιωτικές εντός του τομέα.
Κλείνουν Ψυχιατρικές Κλινικές, ξενώνες ή άλλες δραστηριότητες των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, μεταφέρονται στους Ψυχιατρικούς τομείς των Γενικών Νοσοκομείων και επειδή δεν υφίστανται μεταφέρονται σε Ιδιωτικές Μονάδες του τομέα Ψυχικής Υγείας, μαζί με το Προσωπικό.
Με πρόταση της Τομεακής Περιφερειακής Διοίκησης και απόφαση Υπουργού, συγχωνεύονται Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, με Ιδιωτικές εντός του τομέα Ψυχικής Υγείας.
ΔΙΑΛΥΣΗ- ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Ψυχικής Υγείας.
ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
Όσων Ασθενών τα χρήματα εξαντλήθηκαν από τις μακροχρόνιες Νοσηλείες, το μέλλον είναι τα ΠΑΓΚΑΚΙΑ, οι ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ στο βάθος ΑΣΤΕΓΟΙ.
Στο προωθούμενο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, δεν μπορούσε να λείψει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ της ΥΓΕΙΑΣ η ΑΕΜΥ Α.Ε.
Ακονίζει τα μαχαίρια της για να βάλει πόδι και χέρι στη Δημόσια Ψυχική Υγεία.
Το σχέδιο Νόμου προβλέπει ότι μπορεί να αναλάβει τα πάντα στη Ψυχική Υγεία.
Ψυχιατρικές Κλινικές, Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες, Τμήματα Επειγόντων και χρόνιων Ψυχικά Πασχόντων.
Γενικά τα πάντα όλα.
Προβλέπει ταυτόχρονη κατάργηση των αντίστοιχων λειτουργούντων Μονάδων στο Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας και βέβαια μεταφορά του Προσωπικού.
Το Νομοσχέδιο προβλέπει ότι η ΑΕΜΥ Α.Ε. θα προσλαμβάνει προσωπικό, για την ίδρυση Μονάδων Ψυχικής Υγείας, με ατομικές Συμβάσεις έργου, χωρίς Εργασιακά δικαιώματα.
Αυτό το μέλλον επιφυλάσσει η Κυβέρνηση στο Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας. Κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και την πίσω πόρτα, ιδιώτες. Οι Μ.Κ.Ο. βολεύτηκαν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εξάλλου πάντα είχαν στενούς δεσμούς με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ισχύει ότι εφέτος παίρνουν μεγαλύτερες επιχορηγήσεις έναντι οφειλών και όχι ανά ωφελούμενο, όπως προβλέπουν σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις;

ΠΡΟΝΟΙΑ
Η κα Θεανώ εφαρμόζει καραμπινάτες Μνημονιακές Πολιτικές. Μπορεί να επιδιώκουν στη κυβέρνηση να καταστήσουν ντεμοντέ τη λέξη ΜΝΗΜΟΝΙΑ με εξορκισμούς, δεν τα καταφέρνουν αφού τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ευθύνονται για τα δεινά του κοινωνικού κράτους, που για κακή του τύχη αυτή την περίοδο βρίσκεται στα χέρια της Θεανώς.
Εφαρμόζει τις προβλέψεις του Μνημονίου 3 που προβλέπουν μείωση της δαπάνης 0,5% του ΑΕΠ για την Κοινωνική Πρόνοια εντός του τρέχοντος έτους και με τις γραφικές δηλώσεις της, ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα.
Κοιτάξτε ποια μιλάει!!!
Αυτή που δεν δίστασε να κόψει το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Λέει ότι θα ξηλώσουμε το Κράτος της Φρειδερίκης!! Λες και το πρόβλημα στην Πρόνοια είναι η ονοματολογία κάποιων εναπομεινάντων προγραμμάτων ή υπηρεσιών Πρόνοιας. Λες και την εμποδίζει κανείς να αλλάξει τα ονόματα. Αλλού είναι τα προβλήματα. Για τα προβλήματα άκρα του τάφου σιωπή.
Δεν την είδαμε να πολεμάει τις μη κυβερνητικές κερδοσκοπικές οργανώσεις (εταιρίες) που έχουν αναλάβει εργολαβικά την Πρόνοια. Απορροφούν τα κοινοτικά κονδύλια, χωρίς διαφάνεια και ορατά αποτέλεσμα.
Έχουν στήσει μαγαζιά φαντάσματα και πλουτίζουν!!! Για να ξηλώσεις το Κράτος της Φρειδερίκης υπάρχουν δύο τρόποι. Να αλλάξεις το όνομα των Μονάδων και των Δομών Πρόνοιας. Ούτως ή άλλως λειτουργούσαν με χρήματα του Ελληνικού λαού και λειτουργούν ως Δημόσιες Υπηρεσίες. Πανεύκολο!!!! Και κατανοητό. Το δεύτερο είναι να καταργήσει η κυβέρνηση τις εν λόγω δομές, αν και Δημόσιες, με το επιχείρημα ότι φέρουν ονόματα απολυταρχικών καθεστώτων που μπορεί να αλλάξουν με μία απλή Υπουργική Πράξη!!! Τα κληροδοτήματα ούτως ή άλλως δεν μπορεί η κα Θεανώ να τα αγγίξει επειδή προστατεύονται από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΧΩΡΑΣ.
Γι’ αυτό συνεχίζεται η Πολιτική κατάργησης- απαξίωσης Προνοιακών Μονάδων στα πλαίσια της λειτουργίας του ενιαίου Περιφερειακού Νομικού Προσώπου. Γι’ αυτό συνεχίζονται οι μετακινήσεις Προσωπικού, η μη έκδοση των Οργανισμών. Αλαλούμ!!
Η Πρόνοια για να λειτουργήσει θέλει χρήματα. Ο σχεδιασμός επαρκούς δικτύου Υπηρεσιών ανά κατηγορία που θα καλύπτει τις περιφερειακές ανάγκες σε υπηρεσίες είναι το πιο εύκολο. Η λειτουργία είναι το δύσκολο και το ζητούμενο.
Μάλιστα σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που η Ελληνική οικογένεια, έχει υποστεί ολική οικονομική αφαίμαξη από τις ληστρικές πολιτικές που ασκούνται. Αρκεί να υπάρχουν χρήματα που θα δοθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πραγματικά χρήματα και όχι αριστερά πλατανόφυλλα που ούτως ή άλλως αυτή την εποχή πέφτουν (Φθινόπωρο).
Οι λιγοστές Προνοιακές Μονάδες που λειτουργούν κυρίως ως Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων Ανηλίκων και Ενηλίκων φυτοζωούν. Περί αυτού πρόκειται όταν μιλάμε για Προνοιακές Μονάδες. Υποφέρουν από την χρόνια ασθένεια των Μνημονίων που είναι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση.
Τι να πρωτοεπισημάνει κανείς; Τα ακινητοποιημένα οχήματα, την έλλειψη κλιματισμού ή θέρμανσης το Χειμώνα, την έλλειψη υλικών, την έλλειψη προϊόντων διατροφής, το βάλτωμα και την μη δημιουργία θεραπευτικών προγραμμάτων αποκατάστασης ή τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων;
Διεκδικούμε την μονιμοποίηση ή έστω την επέκταση των συμβάσεων του Επικουρικού προσωπικού, όπως στο Υπουργείο Υγείας.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ
Οι δύο Υπουργοί της Υγείας ζητάνε να πανηγυρίζουμε για τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Η Κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για το νέο μοντέλο απασχόλησης που προωθεί στο Δημόσιο εν’ όψει της νέας αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου.
Εξ’ ου και για πρώτη φορά (σε τέτοια έκταση) το ΚΕΛΠΝΟ προσλαμβάνει 850 υπαλλήλους που θα διαθέσει στα Νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Το ίδιο προβλέπει Σχέδιο Νόμου για την ΑΕΜΥ Α.Ε. Θα έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει προσωπικό με Ατομικές Συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίοι θα απασχολούνται στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας που θα αναπτύξει. Οι ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, δεν έχουν καμία σχέση με τις συμβάσεις εργασίας.
Οι Υπουργοί της Υγείας προσπαθούν με εγκυκλίους να τις εξισώσουν. Όμως οι εγκύκλιοι δεν ανατρέπουν Νόμους. Οι εργασιακές σχέσεις και η μισθοδοσία των απασχολουμένων με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, δεν είναι αυθαίρετες. Ελέγχονται προληπτικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπογράφουν τη νομιμότητα των δικαιολογητικών. Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν δέχεται εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας, παρά μόνο τους Νόμους του Κράτους.
Είναι σαφέστατο το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου. Δεν δικαιούνται κανονική άδεια, αναρρωτική άδεια (φέρνουν αντικαταστάτη στις αναρρωτικές άδειες που πληρώνουν οι ίδιοι), σπαστά ωράρια, 5ωρη και 4ωρη απασχόληση χωρίς ΒΑΕ και ανθυγιεινό επίδομα. Εκτός και αν ο κος Πολάκης είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε Δελτίο Τύπου, προκειμένου να υπερασπισθεί την συγκεκριμένη μορφή απασχόλησης. Μάλιστα αναφέρει ότι η αμοιβή των υπαλλήλων αγγίζει τα 1000 ευρώ.!!! Τι να σχολιάσει κανείς σε αυτό. Οι μισθοί στο 8ωρο είναι 720-760 ευρώ και στα 5ωρα 420 ευρώ με τα 80 ευρώ του ανθυγιεινού επιδόματος να είναι στον αέρα, καθότι ανθυγιεινό δικαιούνται όσοι εργάζονται με πλήρες ωράριο (6ωρο ή 8ωρο ημερησίως).
Τόσα θα έπαιρναν και από τους νταβατζήδες εργολάβους εάν το Κράτος έπαιρνε μέτρα προκειμένου να τηρούν την εργατική Νομοθεσία. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι άλλαξαν νταβατζή. Πρώτα οι εργολάβοι και τώρα το Δημόσιο. Από τη σκύλα στη Χάρυβδη. Ας αφήσουν τους λεονταρισμούς οι Υπουργοί Υγείας. Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα!!! Ας τροποποιήσουν το Νόμο και να προσλάβουν τους πρώην εργολαβικούς εργαζομένους με Συμβάσεις εργασίας.
Η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει το θεσμικό πλαίσιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων και ξέρει τι κάνει. Τι έχει να πει ο Υπουργός Υγείας για την απόφαση του ΣΤΕ που προσωρινά παγώνει τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου;
Η ΠΟΕΔΗΝ τοποθετήθηκε για το σαθρό θεσμικό πλαίσιο που θεσμοθετεί την προαιρετικότητα στη σύναψη των ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου και όχι την υποχρεωτικότητα.
Ο Υπουργός Υγείας με Δελτίο Τύπου, υπεραμύνθηκε της προαιρετικότητας. Τι έχει να πει τώρα; Μετά την απόφαση. Ήδη τα μάζεψαν με νέο Δελτίο Τύπου, ανακοινώνοντας αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος. Αυτό που επισημάνθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ. Αυτό που αρνούνται έως τώρα οι Υπουργοί Υγείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατήργησε τους αντιασφαλιστικούς Μνημονιακούς Νόμους, τους θεώρησε και ανεπαρκείς για τη σωτηρία του συστήματος. Γι’ αυτό ψήφισε το ν. 4387/2016 που βάζει ταφόπλακα στο σύστημα.
Διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τις ασκούμενες πολιτικές καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ταμείων Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης (ύφεση οικονομίας, κούρεμα αποθεματικών, δομημένα ομόλογα, εισφοροδιαφυγή, εισφοροκλοπή, χρηματιστήριο, κατάργηση κοινωνικών πόρων, υψηλή ανεργία κλπ).
Πριν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ το κράτος αναγνώριζε τις διαχρονικές ευθύνες που είχε και διασφάλιζε με επαρκή κρατική χρηματοδότηση τις παροχές του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Η Κρατική Χρηματοδότηση το έτος 2009 ήταν 22 δις, το έτος 2012 16 δις, το έτος 2015 8 δις και εξανεμίζεται χρόνο με το χρόνο με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και φυσικά με τον Δημοσιονομικό Κόφτη.
Οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης παίρνουν ως δεδομένη βασική παράμετρο την αυτοχρηματοδότηση του συστήματος σε περίοδο ύφεσης, υψηλής ανεργίας, capital control και μηδενικών αποθεματικών.
Με βάση λοιπόν τις ασκούμενες Πολιτικές, το σύστημα επιδιώκει να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του με τη ρήτρα εξισορρόπησης ελλειμμάτων, τις ατομικές μερίδες τον συντελεστή βιωσιμότητας, το νέο υπολογισμό των παροχών σε όλο τον ασφαλιστικό βίο, την αύξηση εισφορών, την ενοποίηση των ταμείων και γενικώς μετατροπή των συντάξεων Κύριας, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ σε Προνοιακά Επιδόματα. Κανείς δεν γλυτώνει. Παλιοί, νέοι συνταξιούχοι.
350.000 νέοι Συνταξιούχοι παίρνουν προκαταβολές σύνταξης. Η έκδοσή τους αφήνει νέα τρύπα 3 δις στο σύστημα. Συνεχώς Δημόσιοι Υπάλληλοι υποβάλλουν παραίτηση στις υπηρεσίες προς συνταξιοδότηση. Μόνο από το ΕΣΥ αποχώρησαν 1500 εργαζόμενοι από 1/1/2016 έως 12/5/2016 (για να προλάβουν τις δυσμενείς αλλαγές του Ν. 4387/2016). Έρχεται νέο Μαχαίρι!!! Σε κάθε περίπτωση χαμένοι βγαίνουν οι Συνταξιούχοι.
Εκδόθηκαν εγκύκλιοι με το νέο τρόπο υπολογισμού των Συντάξεων Κύριων Επικουρικών και εφάπαξ. Προκύπτει ότι για κάθε χρόνο που θα κυλάει, ο υπολογισμός θα είναι διαφορετικός με συνεχείς μειώσεις, χρόνο με το χρόνο του ύψους των συντάξεων και εφάπαξ.
Στο μετοχικό ταμείο ξεκίνησε ήδη η σφαγή έως 60% (μέσο όρο 44%) των τρίμηνων μερισμάτων που καταβάλλονται.
150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν να τους κόβεται το ΕΚΑΣ (230€ το μήνα). Ακολουθεί η κατάργηση και των υπολοίπων δικαιούχων. Άλλαξε η ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ (τώρα Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.). Χορηγούνται στη δεύτερη εργάσιμη κάθε μήνα. Δεν είναι τυχαίο. Εμπεριέχει δόλο. Εφέτος θα καταβληθούν 11 μερίσματα. Κλοπή μιας μηνιαίας Επικουρικής Σύνταξης. Επαναϋπολογίσθηκαν οι Επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑ. Σφαγή στην κυριολεξία. Ο κος Κατρούγκαλος πέρα βρέχει.
Το ΕΦ’ ΑΠΑΞ μειώνεται ξανά μεσοσταθμικά 15% με τον νέο τρόπο υπολογισμού.
Η λύση για τη σωτηρία του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η κατάργηση των Μνημονιακών Πολιτικών. Η γενναία Κρατική Χρηματοδότηση των ταμείων Κύριας και Επικουρικής ασφάλισης και Εφάπαξ. Η καταπολέμηση της ανεργίας, η ανάπτυξη της οικονομίας με Κοινωνικό περιεχόμενο.
Με τον κόφτη των Δημοσιονομικών δαπανών έρχονται και άλλοι Ασφαλιστικοί Νόμοι. Στην κατεύθυνση της πλήρους διάλυσης και εξαφάνισης των Συντάξεων.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ στα ΒΑΕ των εργαζομένων στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ και την ΠΡΟΝΟΙΑ
Με Υπουργική Απόφαση αρ.φύλλου 10221/014 26816/929 «Βαριές και Ανθυγιεινές Εργασίες» του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΦΕΚ2778/2.12.2011, καθορίστηκαν οι Βαριές και Ανθυγιεινές Εργασίες με τις έναντι αυτών ειδικότητες.
Στους Δημοσίους Υπαλλήλους που εργάζονται σε Επαγγέλματα που χαρακτηρίστηκαν Βαρέα και Ανθυγιεινά με την εν λόγω Υπουργική Απόφαση, χορηγείται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας του Ν.4024/2011 άρθρο 15 (Ενιαίο μισθολόγιο), όπως καθορίστηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 465/24.2.2012.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.3865/2010 οι νεοδιοριζόμενοι στο Δημόσιο από 1-1-2011, εντάσσονται υποχρεωτικά στον ασφαλιστικό φορέα του ΙΚΑ. Ως εκ τούτω οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι που εργάζονται στα εν λόγω επαγγέλματα δικαιούνται σύνταξη με βάση τις διατάξεις των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Από την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν. 3865/2010 άρθρο 2 (21/7/2010) οι Τακτικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι που υπηρετούσαν ή θα προσλαμβάνονταν μέχρι 31/12/2010 είχαν το δικαίωμα προαιρετικής ένταξης στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Αυτό δεν έλυσε το ζήτημα της ένταξης στα ΒΑΕ καθ’ ότι τα έτη ασφάλισης του Δημοσίου θα ήταν εκτός ΒΑΕ και με διαδοχική ασφάλιση.
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καθορίζονται με τις διατάξεις των Νόμων 3863/2011 και 4093/2012.
Με 15 έτη ασφάλισης εκ των οποίων 12 έτη στα ΒΑΕ και εξ αυτών 3,3 έτη την τελευταία 13ετία από την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας ή την αίτηση συνταξιοδότησης, δικαιούνται σύνταξη 62 ετών.
Ταυτόχρονα με τους Ν.3863/2010 και 4093/2012 στους εργαζόμενους στα ΒΑΕ ισχύουν τα μεταβατικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με 35ετία (δικαίωμα συνταξιοδότησης 55 έως 62 ετών, ανάλογα με το έτος θεμελίωσης 2010 έως 2015). Σας παραθέτουμε τους σχετικού πίνακες.
Επίσης ίδιες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έχουν εργαζόμενοι στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας που έχουν διατηρήσει με ειδικές διατάξεις ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ.
Με το Ν.3660/2008 ΦΕΚ 78/7.5.2008 σε συνδυασμό με το Ν.3865/2010 άρθρο 6 παρ.8 καθορίστηκαν συνταξιοδοτικά θέματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Όσοι εργάζονται σε Επαγγέλματα Βαρέα και Ανθυγιεινά, με 15 έτη υπηρεσίας, εκ των οποίων 12 έτη αποκλειστικά στα εν λόγω επαγγέλματα, εκ των οποίων τα 3 έτη τουλάχιστον τα τελευταία δεκατρία (13) έτη πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, δικαιούνται σύνταξη 58 ετών οι άνδρες και οι γυναίκες 53 ετών που σταδιακά ανέβηκε στο 58ο έτος (2011 54ετών, 2012 56 ετών, 2013 58 ετών, εξομοίωση με τους άνδρες)
Με τους Ν. 4336/2015, 4337/2015, Ν. 4387/2016 τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκυκλίους οι ενταγμένοι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ εξαιρέθηκαν από τις δυσμενείς συνταξιοδοτικές αλλαγές (αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης).
Ως εκ τούτω ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την συνταξιοδοτική ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων που υπηρετούν στα ΒΑΕ τα οποία προσδιορίζονται στην Υπουργική Απόφαση και είναι αποκλεισμένοι επειδή διαθέτουν ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο.
Ταυτόχρονα ο χρόνος που έχει διανυθεί στα εν λόγω Επαγγέλματα επιβάλλεται να θεωρείται ως συντάξιμος χρόνος στα ΒΑΕ, χωρίς προϋποθέσεις και επιβαρύνσεις.
Διεκδικούμε την ένταξή στα ΒΑΕ, καθότι είναι αδύνατον οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια στα εν λόγω επαγγέλματα, να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες σε ηλικία άνω των 58 ετών, όπως διαμορφώθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με τους Ν.4336/2015, 4337/2015.
Εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και δικαιούμαστε ίση μεταχείριση όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Χώρας.

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΒΑΕ
Με το Ν. 4387/2016 (ΦΕΚ 85/12-5-2016) άρθρο 4 οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από 1/1/2017 υπάγονται για κύρια σύνταξη στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλιση (ΕΦΚΑ).
Στο άρθρο 15 «Χρόνος Ασφάλισης» παρ. 1γ του Ν. 4387/2016 ορίζεται ότι ο χρόνος ασφάλισης που έχει προσμετρηθεί από προϋπηρεσία ή άλλη αιτία στους εντασσόμενους φορείς, τομείς, κλάδους στον ΕΦΚΑ, ορίζεται ως χρόνος πραγματικής ασφάλισης. Ως εκ τούτω οι Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας με ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο (Γ.Λ.Κ.) που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ, δικαιούνται την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως συμβαίνει με τους Επαγγελματίες με ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ.
Στο άρθρο 19 «Διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης» παρ. 2 του Ν. 4387/2016 ορίζεται ότι η Υπηρεσία του ΕΦΚΑ που απονέμει κατά το ανωτέρω τη σύνταξη, υπολογίζει το ποσό της σύνταξης με βάση το συνολικό χρόνο που διανύθηκε στην ασφάλιση του ιδίου και των συμμετεχόντων – εντασσόμενων φορέων, τομέων κλάδων και λογαριασμών.
Ως εκ τούτω θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημά μας και συνολικά ο χρόνος ασφάλισης να θεωρείται ότι διανύθηκε σε Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα από τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς, Υπαλλήλους και να προσμετράται στα ΒΑΕ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ





ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ


ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ
89 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
37 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ



ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση συρράπτει
τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ σε ΑΡΘΡΑ και ΝΟΜΟΥΣ




ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

  1. Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η Νέα Πτέρυγα κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Εργαστήρια με δανεικούς εργαζόμενους, τεράστιες ελλείψεις υλικών, έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.
  2. Γ.Ν.ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δρομολόγια θανάτου Καρδιολογικών Ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα Νοσοκομεία λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής. Μ.Τ.Ν. σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν λίγο καιρό.
  3. Γ.Ν.ΑΙΓΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργούν τα εργαστήρια, δεν λειτουργεί ο Αξονικός. Ανύπαρκτη η Μαιευτική κλινική.
  4. Γ.Ν. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου). Υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.
  5. ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες συγχώνευσης με Γ.Ν. Πατρών. Σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού και προσωπικού.
  6. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
  7. Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Κενές 487 οργανικές θέσεις. Λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς, λες και το Νοσοκομείο είναι στρατιωτική μονάδα.
  8. Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Οι Ασθενείς αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους. Πεπαλαιωμένα τα εργαστηριακά μηχανήματα. Συχνές βλάβες των μηχανημάτων και οι ασθενείς καταφεύγουν στον Ιδιωτικό Τομέα για τις εξετάσεις.
  9. Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδεις του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των Ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.
  10. Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείναντα είναι χειρίστης ποιότητας με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.
  11. Γ.Ν.-Κ.Υ.ΝΑΞΟΥ: Ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών (Παθολόγου, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Δερματολόγου, Χειρουργού). Απλήρωτα τα δεδουλευμένα νυκτερινά και αργίες από Νοέμβριο του έτους 20105.
  12. Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ: 446 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού (πλην Ιατρών) και 92 κενές οργανικές θέσεις Ιατρών. Δεν έχει Νευρολογική, Νευροχειρουργική και Πνευμονολογική. Το αιμοδυναμικό εργαστήριο εφημερεύει έως 14:30.
  13. Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 192 κενές οργανικές θέσεις στις 610 προβλεπόμενες.
  14. Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: 52,3% το ποσοστό στελέχωσης των οργανικών θέσεων. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με ορατή την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
  15. Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: 265 οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού στις 720 προβλεπόμενες.
  16. Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ: 45 είναι οι κενές οργανικές θέσεις Ιατρών από τις 84 προβλεπόμενες και 163 είναι οι κενές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού από τις 409 προβλεπόμενες.
  17. Γ.Ν.ΚΥΘΗΡΩΝ: Από τις 15 οργανικές θέσεις Ιατρών οι 7 είναι ακάλυπτες και από τις 66 οργανικές θέσεις του υπόλοιπου προσωπικού ακάλυπτες είναι οι 17. Χωρίς Παθολόγο το Νοσοκομείο. Οι Ιατροί κάνουν τη δουλειά του παρασκευαστή και του χειριστή. Στο Νοσηλευτικό προσωπικό από τις 22 οργανικές θέσεις οι 9 είναι ακάλυπτες, παρότι φαίνονται 2, καθότι τις καταλαμβάνουν άτομα που απουσιάζουν πολύ καιρό για διαφόρους λόγους.
  18. Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Κλειστές 2 κλίνες ΜΕΘ. Κλειστά 2 χειρουργικά τραπέζια. Οφείλονται 2000 ρεπό στο σύνολο του προσωπικού. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι απλήρωτα τα συνεργεία (ως εκ τούτω και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι) από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μοναδική πηγή χρηματοδότησης του Νοσοκομείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν το παγκάρι της εκκλησίας. Ελλείψεις χειρουργικών υλικών.
  19. Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μεταξύ των ετών 2009 – 2015 συνταξιοδοτήθηκαν 431 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι από 35% έως 70% ανάλογα την υπηρεσία.
  20. Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 150 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δεν προσλήφθηκε κανείς. Ο μαστογράφος δεν λειτουργεί. Από τα 15 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν 5.
  21. Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ: 433 είναι οι κενές οργανικές θέσεις, στις 1533 προβλεπόμενες. Εργαστήρια με απαρχαιωμένα μηχανήματα που παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες (Αιμοδυναμικό, Αγγειογράφος)
  22. Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.
  23. Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: 50% κενές οργανικές θέσεις. Κλειστός ο Αξονικός Τομογράφος. Ελλείψεις υλικών. Δεν υπάρχουν ειδικότητες Ιατρών Πνευμονολόγου, Νευρολόγου, Παθολογοανατόμου. Οργανώνονται έρανοι για τη προμήθεια υλικών.
  24. Γ.Ν.ΒΕΡΟΙΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η γυναικολογική – μαιευτική κλινική και το αιμοδυναμικό. Αναβάλλονται χειρουργεία. Κινδυνεύει να κλείσει το γαστρεντερολογικό τμήμα.
  25. Γ.Ν.ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Ερημοποίηση – υποστελέχωση του Νοσοκομείου. ΔΕ Νοσηλεύτρια καλύπτει το Φαρμακείο (χωρίς φαρμακοποιό) Καθαρίστρια έχει οριστεί μάγειρας. Δεν εφημερεύει το Νοσοκομείο γιατί οι Ιατροί κάνουν εφημερία στο Γ.Ν.Κιλκίς. Εξοικονομούν χειρουργικά υλικά από δωρεές.
  26. Γ.Ν. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: 40% κενές οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ. Κλειστά δύο χειρουργικά τραπέζια. Υπολειτουργεί η πνευμονολογική και τα επείγοντα παρά τον πολύ τουρισμό.
  27. Γ.Ν. ΚΩ: Οι Νοσηλευτές -τριες κάνουν διπλοβάρδιες. Μία Νοσηλεύτρια καλύπτει δύο κλινικές. Χωρίς φαρμακοποιό. Δεν υπάρχει ουρολόγος και πνευμονολόγος. Η παιδιατρική κλινική λειτουργεί με ιδιώτες παιδιάτρους.
  28. ΣΑΜΟΣ: Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών  στο νοσοκομείο η κάλυψη γίνεται από αγροτικούς ιατρούς . Λειτουργούν  3 από τα 6 κρεβάτια ΜΕΘ, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Οι ασθενείς όταν κρίνεται ιατρικά  ενώ νοσηλεύονται μεταφέρονται με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο με προσωπική  τους δαπάνη.
  29. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ: 50% οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού. 9.263 οφειλόμενα ρεπό. Πέντε μηχανήματα χαλασμένα στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Σοβαρός κίνδυνος της ζωής των Ασθενών λόγω των καθυστερήσεων. Υποχρηματοδότηση. Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και φάρμακα.
  30. Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Υπηρετούν 450 υπάλληλοι στις 1200 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις. Κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια στις κλινικές οξέων περιστατικών των 30 έως 40 ασθενών που εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Αντιστοιχεί ένας Ιατρός ανά Κλινική. Αποδεκατίστηκε η Διοικητική και η Τεχνική Υπηρεσία. Ελλείψεις σε γάντια, φλεβοκαθετήρες, αντιδραστήρια. Απόγευμα – νύκτα δεν λειτουργούν τα εργαστήρια (Μικροβιολογικό – Ακτινολογικό).
  31. Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 128 κενές οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, 112 κενές οργανικές θέσειςστην Ιατρική, 41 κενές οργανικές θέσεις στη Διοικηική και 8 κενές οργανικές θέσεις στη Τεχνική Υπηρεσία. 80 υπάλληλοι λείπουν σε μακροχρόνιες άδειες. Ιατρικά μηχανήματα εν αχρηστία λόγω παλαιότητας. Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους στον Ιδιωτικό Τομέα. Λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών. 6 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Επίσης 4 χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές.
  32. Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
  33. Γ.Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ: Υπολειτουργούν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπάρχει ένας). Επικινδυνότητα και καθυστερήσεις στις διακομιδές. 25 κενές οργανικές θέσεις.
  34. Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 75 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 30 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού. Υπολειτουργεί ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος που υπάρχει στο Νομό προς όφελος των ιδιωτών.
  35. Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν μπορεί να καταρτιστεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών. Υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική η μοναδική στο Νομό. Αναζητούνται καρδιολόγοι με μετακινήσεις. Ο Αξονικός Τομογράφος ο μοναδικός στο Νομό συνήθως είναι χαλασμένος (η σύμβαση συντήρησης έληξε εδώ και δέκα χρόνια). Μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Ελλείψεις σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Έκλεισαν την Μαιευτική κλινική στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και η μοναδική που υπάρχει πια στο Νομό, στο Νοσοκομείο Πύργου, υπολειτουργεί με 9 κενές οργανικές θέσεις στις 15 προβλεπόμενες.
  36. Γ.Ν. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική αφού υπάρχουν μόνο 2 ιατροί Παθολόγοι. Δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Άνω του 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Με μετακινήσεις καλύπτονται οι βάρδιες. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Η ΜΕΘ με 5 κλίνες δεν λειτουργεί καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένα ασθενοφόρο στη βάρδια για τις διακομιδές δεν επαρκεί, και κινδυνεύει η ζωή των πολιτών που χρήζουν διακομιδές.
  37. Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν διαθέτει καθημερινά αναισθησιολόγο. Οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες στο θεό σε περίπτωση βαριάς νόσου. Παθολογική κλινική χωρίς Παθολόγο. Λειτουργεί με ιδιώτες ιατρούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 200 ευρώ την ημέρα στοιχίζει έκαστος. Υψηλότερη η αμοιβή τους απ’ ότι στοιχίζουν οι μόνιμοι ιατροί. Γι’ αυτό και εξωθούνται σε παραιτήσεις. 30% κενές οργανικές θέσεις. Ελλείψεις υλικών.
  38. Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, ΤΕ Μαιών, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό και Νοσηλευτικό. Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ της περιοχής λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές.
  39. Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο Μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60% στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού.
  40. Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
  41. Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ: Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Λειτουργεί Μονάδα Χημειοθεραπείας χωρίς Ογκολόγο ιατρό. Ψυχιατρική κλινική με ένα Ψυχίατρο. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  42. Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Μετακινήσεις προσωπικού. Σημαντικές ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.
  43. ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Διάλυση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Σε κάθε εφημερία του Νοσοκομείου εισάγονται 50 ασθενείς. Το 80% των ασθενών που εισάγονται είναι με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού. Σε κλινικές των 40 ασθενών κάνει βάρδια 1 Νοσηλεύτρια. Πολλές φορές ασθενείς επιτίθενται στο προσωπικό ή σε άλλους ασθενείς και έχουν προκληθεί τραυματισμοί. Νοσηλευτική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 1247 - Υπηρετούντες 652, Ιατρική υπηρεσία πλην Ιατρών Προβλεπόμενες οργανικές 296 - Υπηρετούντες 212, Τεχνική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 129 - Υπηρετούντες 25, Διοικητική υπηρεσία Προβλεπόμενες οργανικές 518 - Υπηρετούντες 151, Ιατροί ΕΣΥ Προβλεπόμενες οργανικές 105 - Υπηρετούντες 64.
  44. Γ.Ν. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς. Μεγάλες ελλείψεις σε Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς επίσης σε ιατρούς του Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα. Συγχωνεύσεις κλινικών για να πάρει 5 ημέρες άδεια το προσωπικό το καλοκαίρι. Ο ένας εκ των δύο Αξονικών τομογράφων εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα δύο ειδικά ακτινοσκοπικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας. Τις ειδικές εξετάσεις οι ασθενείς τις κάνουν στον ιδιωτικό τομέα. Το ειδικό μηχάνημα E.R.C.P. (ενδοσκοπικές, γαστρεντερολογικές εξετάσεις) θέλει αντικατάσταση επειδή είναι παλαιού τύπου. Μεγάλες ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Δεν έχει θωρακοχειρουργική κλινική αν και εφημερεύει για τραύματα.
  45. ΘΡΙΑΣΙΟ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Μεγάλη έλλειψη Τραυματιοφορέων. Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Η στελέχωση των κλινικών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο (πρωτογενή αντιμετώπιση εφράγματος) από τις 14:30-08:00 επομένης. Η Νευρολογική και η Πνευμονολογική εφημερεύει μέχρι τις 20:00. Αν και νοσοκομείο τραύματος δεν έχει Θωρακοχειρουργική και Γναθοχειρουργική. Δεν έχει Γαστρεντερολογική.
  46. Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Δεν έχει υλικά. Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο από τις 20:00-08:00 επομένης. Αν και Νοσοκομείο Τραύματος δεν έχει Θωρακοχειρουργική και Γναθοχειρουργική.
  47. Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ»: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού, πολλά οφειλόμενα ρεπό. Η Παθολογική, η καρδιολογική και η Νευρολογική εφημερεύει μέχρι τις 22:00. Δεν έχει αιμοδυναμικό εργαστήριο. Δεν έχει Ουρολογική, Πνευμονολογική, Ω.Ρ.Λ., Αιματολογική, Γαστρεντερολογική, Δερματολογική, Νεφρολογική, Οδοντιατρική, Γυναικολογική, Οφθαλμολογική και Ψυχιατρική.
  48. Γ.Ν.Ν.«ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»-ΝΙΚΑΙΑ: Δεν έχει Αγγειοχειρουργική, Αιματολογική και Ρευματολογική. Η Πνευμονολογική εφημερεύει μέχρι τις 16:00. Αν και Νοσοκομείο Τραύματος δεν έχει Γναθοχειρουργική.
  49. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 400 κενά ήτοι 135 γιατροί, 35 διοικητικοί, 30 παραϊατρικό, 198 νοσηλευτικό όλων των κατηγοριών, 2 τεχνικοί. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στο Νοσοκομείο 210.000.000€. Το Νοσοκομείο χρωστάει στους προμηθευτές 15.000.000€ από το 2016 Φλεβάρη. 10 στις 20 κλίνες ΜΕΘ κλειστές. 8 από τις 14 αίθουσες στο χειρουργείο κλειστές.
  50. Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς (60% ακάλυπτες οργανικές θέσεις). 23 ημέρες το μήνα ακάλυπτο το Νοσοκομείο από Παιδίατρο (είναι μόνο ένας). Εδώ και 1,5 χρόνο έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική (ένας Ορθοπεδικός). Υπηρετούν 2 Αναισθησιολόγοι και ο ένας εντός των ημερών αποσπάται.
  51. Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 45% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Δεν λειτουργεί ο Αξονικός τομογράφος. Έκλεισε η Μαιευτική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών. Κλειστή 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική κλινική λόγω ελλείψεων σε Παιδιάτρους.
  52. Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Έκλεισε εδώ και ένα χρόνο η Παιδιατρική κλινική. Το μισό μήνα είναι κλειστή σε εφημερίες η Ουρολογική κλινική. Πάνω από 50% ακάλυπτες οι θέσεις σε Νοσοκόμους - Τραυματιοφορείς. Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών είναι αδύνατη η κάλυψη των ΤΕΠ. Οφείλονται εκατοντάδες ρεπό στο προσωπικό και κανονικές άδεις από το έτος 2014. Συχνές βλάβες του παλαιού Αξονικού τομογράφου. Δανεικά ανταλλακτικά από άλλα Νοσοκομεία. Δεν υπάρχει Μαγνητικός τομογράφος. Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.
  53. Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Έλλειψη μηχανήματος Ακτινοθεραπείας με μεγάλο κίνδυνο της ζωής των καρκινοπαθών, αφού οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες.
  54. Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ (συμπληρωματικά στοιχεία, που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ): Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Οφείλονται 50 – 100 ρεπό σε κάθε νοσηλευτή. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Συγχωνεύσεις κλινικών. Η Ορθοπεδική και Χειρουργική κλινική λειτουργεί με ενιαίο νοσηλευτικό προσωπικό (7 άτομα μόνο). Τα ΤΕΠ δεν έχουν ιατρούς. Η πρώτη επαφή των ασθενών στα ΤΕΠ είναι από νοσηλευτές. Είναι μόνο δύο Παιδίατροι. Μία νοσηλεύτρια απόγευμα – νύκτα για την Καρδιολογική κλινική και την Μονάδα Εμφραγμάτων. Δεν υπάρχει καθαριότητα σε 12.000 τ.μ. Δεν υπάρχει Θυρωρός (η μοναδική μετακινήθηκε). Ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης. Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου λειτουργούν με μετακινημένο προσωπικό των Κέντρων Υγείας. Κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά «τουριστοϊατρεία».
  55. Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ (συμπληρωματικά στοιχεία): Τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Ξέμειναν από ιατρούς. Έκλεισε η Πνευμονολογική κλινική. Έκλεισε η Δερματολογική κλινική. Έκλεισε η ΩΡΛ. Υπολειτουργεί η Μαιευτική κλινική (υπηρετούν μόνο δύο ιατροί).
  56. Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες λόγω τουρισμού και προσφύγων. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Οφείλονται 1000 ρεπό στο προσωπικό. Η Ψυχιατρική κλινική έμεινε με ένα ιατρό.
  57. ΤΖΑΝΕΙΟ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Οφείλονται δεκάδες ρεπό στο προσωπικό. Ελλείψεις υλικών. Δεν έχει θωρακοχειρουργική κλινική αν και εφημερεύει για τραύματα. Δεν διαθέτει Νευρολογική και Πνευμονολογική κλινική.
  58. ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Δεν διαθέτει Αξονικό τομογράφο.
  59. Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Δεν έχει θωρακοχειρουργική κλινική αν και εφημερεύει για τραύματα. Πολλά ράντζα κατά τις εφημερίες. Η Πνευμονολογική και η Νευρολογική κλινική εφημερεύει έως τις 21:00.
  60. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Ακάλυπτες οι 50% των θέσεων των ειδικευμένων ιατρών. Εάν δεν προσληφθούν άμεσα Ορθοπεδικοί κλείνει η κλινική, επειδή συνταξιοδοτούνται οι εναπομείναντες Ορθοπεδικοί ιατροί. Μεγάλες ελλείψεις Διοικητικού προσωπικού 70% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Μεγάλες ελλείψεις Νοσοκόμων και Τραυματιοφορέων. Εντατικοποίηση της εργασίας. Εργασιακή εξουθένωση των υπαλλήλων. Δεν έχει πνευμονολογική κλινική.
  61. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κυρίως στη Νοσηλευτική Υπηρεσία που ανέρχονται στο 45%. Το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων είναι 390 και από αυτές οι 240 ανήκουν στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Γίνεται πλημμελής συντήρηση των μηχανημάτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία τους. Γενικότερα ο εξοπλισμός είναι παλαιωμένος και χρήζει άμεσης αντικατάστασης.
  62. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Έχει πολύ μεγάλη υποστελέχωση σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων που αγγίζει το 60%, συγκεκριμένα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει 350 κενές οργανικές θέσεις από τις 650 του συνόλου, στη Διοικητική Υπηρεσία έχει 72 κενές οργανικές θέσεις από τις 114 που προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου και στην Τεχνική Υπηρεσία 80 κενές οργανικές θέσεις από τις 155 που προβλέπει ο Οργανισμός. Τα προβλήματα όμως γίνονται ακόμα πιο σοβαρότερα σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πολύ σύντομα μέσα στους επόμενους μήνες το Νοσοκομείο τους θα καταρρεύσει για οικονομικούς λόγους.
  63. Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Έχουν αποχωρήσει πάνω από 70 εργαζόμενοι και οι προσλήψεις είναι μηδενικές. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι 241. Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά, η νοσηλευτική υπηρεσία οφείλει πάνω από 13.000 ρεπό στο προσωπικό της. Βοηθητικό προσωπικό ελάχιστο πχ. ένας μεταφορέας ασθενών για όλο το νοσοκομείο. Τεχνολογικός εξοπλισμός από το 1999 με συνεχή προβλήματα. Η αντιμετώπιση του θέματος γίνεται με δωρεές και παροχές από ιδιωτική πρωτοβουλία.
  64. Πα.Γ.Ν.Η. – ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: Τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις ειδικότητες και κατηγορίες των εργαζομένων. Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με ένα άτομο νοσηλευτικό προσωπικό σε απογευματινή και νυχτερινή βάρδια καλύπτοντας πάνω από 40 ασθενείς. Οι περισσότερες δε κλινικές είναι μεγάλης βαρύτητας και μοναδικές στην νότια υγειονομική περιφέρεια της Ελλάδος και οι οποίες εφημερεύουν καθημερινά. Ενδεικτικά αναφέρουμε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 2015 εξυπηρέτησε πάνω από 105.000 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία, πάνω από 100.000 στα ΤΕΠ και έγιναν πάνω από 80.000 εισαγωγές. Η Παιδοψυχιατρική κλινική (μοναδική στην υγειονομική περιφέρεια) λειτουργεί με εργαζόμενους με μπλοκάκι. Μεταφορείς ασθενών ένας το απόγευμα ένας τη νύχτα. Οφειλόμενα ρεπό και άδειες για τη νοσηλευτική υπηρεσία του Βενιζελείου είναι πάνω από 7.000 και πάνω από 10.000 για το Πα.Γ.Ν.Η. Συνθήκες απαράδεκτες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή τμημάτων καθώς και παραιτήσεις ειδικευομένων ιατρών π.χ. ορθοπεδικών (Βενιζέλειο).
  65. Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ: Δύο νοσοκομεία σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, με πολύ άσχημο οδικό δίκτυο και με σημείο αναφοράς αγροτικές και τουριστικές περιοχές. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγος, παιδίατρος, παθολόγος, γυναικολόγος κλπ. Στο νοσοκομείο Σητείας για το λόγο ότι ανήκει σε άγονη περιοχή οι ιατροί μπορούν μετά από μία 5ετια να ζητήσουν μετάθεση. Ο λόγος αυτός δημιουργεί τεράστια έλλειψη των βασικών ειδικοτήτων της ιατρικής υπηρεσίας. Βοηθητικό προσωπικό ελάχιστο έως μηδενικό.
  66. Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με χιλιάδες οφειλόμενα άδειες και ρεπό. Ειδικευόμενοι ιατροί στη χειρουργική και παθολογική ειδικότητα δεν υπάρχουνε. Το ακτινολογικό δεν μπορεί να καλύψει όλες τις εφημερίες λόγω έλλειψης ακτινολόγων με αποτέλεσμα περιστατικά να μεταφέρονται στα Χανιά. Το βοηθητικό προσωπικό πληρώνεται από το παγκάρι στο εικονοστάσι που υπάρχει στο νοσοκομείο. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι εγκαταλελειμμένες αφήνοντας μία εικόνα τριτοκοσμικού νοσοκομείου.
  67. Γ.Ν. ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Ελάχιστο βοηθητικό προσωπικό. Οι 3 εργαζόμενοι ΥΕ εξασκούν καθήκοντα για τα πλυντήρια, τραπεζοκόμων, μεταφορείς ασθενών. το απόγευμα και τη νύχτα λόγω έλλειψης των συγκεκριμένων κατηγοριών τα ασκεί το νοσηλευτικό προσωπικό. Τεχνική υπηρεσία δεν υπάρχει και οι βλάβες που προκύπτουν δίνονται σε ιδιώτες τεχνικούς.
  68. Ψ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Ο οργανισμός του με το διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει με το γεγονός της μεταφοράς ασθενών που φιλοξενούνται στις δομές του και χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης. Το Γενικό Νοσοκομείο δεν δέχεται εισαγωγή ψυχιατρικού ασθενούς αν δεν υπάρχει προσωπικό φύλαξης. Αρκετές φορές η φύλαξη γίνεται με αποκλειστικό προσωπικό το οποίο πληρώνεται από τους ασθενείς.
  69. Θ.Χ.Π. (Χανίων – Λασιθίου – Πόμπιας): Ιατρική υπηρεσία δεν υπάρχει. Οι υπηρεσίες προσφέρονται με εξωτερικούς συνεργάτες. Ελάχιστο βοηθητικό προσωπικό. Οι ανάγκες καλύπτονται από αποκλειστικές νοσηλεύτριες ή βοηθητικό προσωπικό (εργόσημο) το οποίο προσωπικό πληρώνεται από τις συντάξεις των περιθαλπόμενων. Το περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό είναι επικουρικό ή με σύμβαση έργου. Οι προϋπολογισμοί τους είναι ανεπαρκείς για τη λειτουργία τους ενώ παράλληλα το ΙΚΑ έχει αρκετές οφειλές ως προς τα ιδρύματα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις παραμένουν χωρίς συντήρηση.
  70. Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ:Από τις 650 οργανικές θέσεις οι 270 είναι κενές. Δεν εφημερεύουν όλο το μήνα Ορθοπεδικοί, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, Γυναικολόγοι. Οι ειδικότητες Αιματολόγου, Νευρολόγου και Δερματολόγου είναι κενές.
  71. Γ.Ν. ΚΥΜΗΣ: Από τις 95 οργανικές θέσεις οι 39 είναι κενές. Οι θέσεις ΩΡΛ, Οφθαλμιάτρου και Μάγειρα είναι κενές.
  72. Γ.Ν. ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Από τις 124 οργανικές θέσεις οι 60 είναι κενές.Ειδικότητες όπως Γυναικολόγος, Νευρολόγος και ΩΡΛ είναι κενές.

  1. Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ: Από τις 218 οργανικές θέσεις οι 110 είναι κενές.Η Παθολογική κλινική εφημερεύει 15 ημέρες τον μήνα. Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, το ακτινολογικό τμήμα δεν λειτουργεί το βράδυ και οι θέσεις Οφθαλμίατρου και ΩΡΛ είναι κενές.
  2. Γ.Ν. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ: Από τις 376 οργανικές θέσεις οι 189 είναι κενές. Η Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες λειτουργεί μόνο η μία. Ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος Πνευμονολόγος είναι κενές .
  3. Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ: 48 οργανικές θέσεις είναι κενές. Η παθολογική κλινική είναι κλειστή και οι περισσότερες κλινικές δεν εφημερεύουν όλο τον μήνα.
  4. Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Από τις 165 οργανικές θέσεις οι 49 είναι κενές.Ο Αξονικός τομογράφος και ο Μαστογράφος δεν λειτουργούν και το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο για εσωτερικούς ασθενείς.
  5. Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ: Από τις 1022 οργανικές θέσεις οι 307 είναι κενές. Η Μαιευτική κλινική κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης Ιατρικού Προσωπικού και η Παιδιατρική κλινική δεν εφημερεύει όλο το μήνα.
  6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τραγικές ελλείψεις παντού, αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο 280 συνάδελφοι. Λειτουργεί με μαθητές Ο.Α.Ε.Δ. και των Τ.Ε.Ι. Σε οριακή κατάσταση επισφαλούς λειτουργίας κλινικές όπως: η Καρδιολογική, Μαιευτική-Γυναικολογική, και Ψυχιατρική. Κλείσιμο Νευροχειρουργικής και αποδυνάμωση κλινικών λόγω παραιτήσεων Ιατρών: 2 Ογκολόγων, 1 θωρακοχειρούργου, 1 Νευροχειρούργου, 1 Αναισθησιολόγου, 1 Ορθοπεδικού και 1 Χειρούργου. Κλινική Φ.Ι.Α.: Από τα 40 κρεβάτια λειτουργούν τα 12 και απέναντι το ιδιωτικό θησαυρίζει. Απλήρωτες Αργίες & Νυχτερινά 11 & 12 2014.
  7. Γ΄ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Την τελευταία 3ετία έχουν αποχωρήσει περίπου 200 εργαζόμενοι. Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου. Οξύ το πρόβλημα στην (Υ.Ε κατηγορία) εστίαση, πλυντήρια, δεν υπάρχει φύλαξη. Το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και της  κρίσης των χρηστών ναρκωτικών» στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», το κτίριο έχει ολοκληρωθεί κι ακόμη δεν λειτουργεί, ενώ σε λίγο καιρό θα απαιτηθούν έργα συντήρησής του για να μη αρχίσει η …κατάρρευση. Πότε θα λειτουργήσει? «Άγνωστον».
  8. Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ: Μεγάλη έλλειψη Ιατρικού προσωπικού που αναγκάζονται να μην εφημερεύουν καθημερινά τα Κ.Υ. και να μεταφέρονται οι ιατροί στο νοσοκομείο Άρτας. Έλλειψη προσωπικού στις κατηγορίες Υ.Ε. στο νοσηλευτικό και στο Διοικητικό προσωπικό.
  9. Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Η Υποβάθμιση του νοσοκομείου συνεχίζεται, και στις πρόσφατες εξαγγελίες για προσλήψεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας ένας Ιατρός Ψυχολόγος. Θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού: Οργανικές 151, υπηρετούν 106, κενές 45. Παραϊατρικό προσωπικό: προβλέπονται 27, υπηρετούν 13, κενές 14. Ιατρικό προσωπικό βάσει οργανογράμματος 48, υπηρετούν 32, επικουρικοί 8, κενές μόνιμοι 18.
  10. Γ.Ν.-Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να γίνονται περικοπές από το Δ.Σ. στις δαπάνες υγειονομικού υλικού, σε ανεφοδιασμό αναλωσίμων και στην επισκευή οργάνων. Υποστελέχωση στις ειδικότητες Παθολόγοι, χειρούργοι, Ακτινοδιαγνωστικούς και έλλειψη ειδικευομένων. Νοσηλευτική: λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Τεχνική: ελλιπέστατη, λειτουργεί μόνο η πρωινή βάρδια και χωρίς ειδικότητες. Βοηθητικό: ούτε να νοσήσουν. Ιατρικά μηχανήματα: απαρχαιωμένα χειρουργεία, αξονικός.
  11. Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Τα 5 τελευταία χρόνια καμία πρόσληψη Νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τον οργανισμό του 2006 οι υπηρετούντες καλύπτουν μόλις το 35% του επίσημου οργανισμού. Τα χρέη του Νοσοκομείου φτάνουν στο ύψος των 13 εκατομμυρίων, προερχόμενα από τα προηγούμενα έτη. Καταργούν δομές, τους πολίτες τους ενημερώνουν ότι απλά συγχωνεύουν νοσηλευτικές  κλίνες και τμήματα, όπως π.χ. συμβαίνει με την Β΄ Παθολογική κλινική του Γ.Ν.Κ.. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποδυναμώνεται διαρκώς. Την ίδια ώρα, τα χρωστούμενα εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης και οι κανονικές άδειες ξεπερνούν τα 6000 και σε πολλές περιπτώσεις οφείλονται από το 2013. Οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην σωματική και ψυχολογική εξάντληση, μέσω της ακραίας εντατικοποίησης της εργασίας τους, χωρίς να λαμβάνουν τα εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης και τις κανονικές άδειες τους, τα τελευταία 4 έτη.
  12. ΜΠΟΣΔΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού: Ιατρικό προσωπικό : Προβλεπόμενες θέσεις 59, υπηρετούν 36. Νοσηλευτικό :Προβλεπόμενες θέσεις 237, υπηρετούν 155. Διοικητικό και λοιπό προσωπικό: προβλεπόμενες θέσεις 75, υπηρετούν 38. Δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική εξ αιτίας έλλειψης ιατρών παθολόγων. Υπολειτουργία ΤΕΠ.
  13. ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οριακή η κατάσταση επισφαλούς λειτουργίας στην οποία βρίσκονται οι Μονάδες (Παιδικής Προστασίας & Α.Μ.Ε.Α.) ιδιαίτερα εξαιτίας της μακροχρόνιας έλλειψης προσωπικού η οποία έχει ως συνέπειες: α) την υποστελέχωση όλων των προνοιακών δομών β) τη «δημιουργία» εργαζομένων πολλαπλών καθηκόντων με επίσημες ή άτυπες αναθέσεις αλλότριων καθηκόντων ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους, οδηγώντας στον αποχαρακτηρισμό της, γ) την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και την αύξηση της επικινδυνότητας απρόβλεπτων καταστάσεων σε παιδιά, ασθενείς και εργαζόμενους στις Μονάδες, δ) το έντονο εργασιακό άγχος που βιώνουν οι εργαζόμενοι καθώς και την αδυναμία να παίρνουν τις νόμιμες άδειες και τα ρεπό τους έγκαιρα έχοντας ως συνέπεια και την επιβάρυνση της οργανικής και ψυχικής τους υγείας. Ειδικότερα στο παράρτημα ΑΜΕΑ «Νεομάρτυρας Γεώργιος» οι ελλείψεις είναι τραγικές. Έχει συνταξιοδοτηθεί περίπου το 1/3 του προσωπικού χωρίς να έχει γίνει αναπλήρωσή του. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στα τμήματα υποδομής.
  14. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Ένα Νοσοκομείο που η πλήρης λειτουργία του κρίνεται παραπάνω από επιτακτική αφού από τη μια καλύπτει παραπάνω από το μισό πληθυσμό του Νομού Ηλείας, και από την άλλη οι μέχρι τώρα τραγικές μικροπολιτικές επιλογές δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου στο Νομό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών (το σημερινό Νοσοκομείο Πύργου δημιουργήθηκε σε αντικατάσταση του παλαιού και έχει σε ανάπτυξη μόλις 170 κλίνες, που δεν επαρκούν στο ελάχιστο !!!!). Από τις 44 θέσεις μόνιμων γιατρών υπηρετούν μόλις 16. Από τις 13 θέσεις ειδικευομένων γιατρών υπηρετεί μόλις ένας !!!! Το αναισθησιολογικό τμήμα απομένει από το μήνα Ιούλιο με μόνο ένα γιατρό. Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ οι υπεύθυνοι «αγρόν αγοράζουν». Το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό εργαστήριο αδυνατεί να καλύψει σε 24ωρη βάση το πρόγραμμα. Στην εστίαση έχουν απομείνει δύο μάγειροι με τη σίτιση των ασθενών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον ηρωισμό των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες χωρίς άδειες-ρεπό, αφού αν απουσιάσει ο ένας αυτόματα οι ασθενείς θα μείνουν νηστικοί. Η ειδικότητα των τραυματιοφορέων είναι είδος προς εξαφάνιση. Ένας στη βάρδια για Τ.Ε.Π., Κλινικές, Ακτινογραφίες κ.λ.π. Νυχτερινή, πολλές φορές και απογευματινή βάρδια με μία νοσηλεύτρια ανά κλινική. Νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα Τ.Ε.Π. που έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας και κανείς υπεύθυνος δεν λογοδοτεί για την καθυστέρηση αποπεράτωσης και παράδοσής της. Ένα έργο αναβάθμισης υπηρεσιών που έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό. Αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής από τον Αύγουστο 2015 και μεταφορά της στο Νοσοκομείο Πύργου με προφάσεις που μόνο γέλιο προκαλούν. Πρόσφατα από τη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας δόθηκε «εντέλλεσθε» μετακίνησης σε Παθολόγο γιατρό για το νοσοκομείο Πύργου προς κάλυψη εφημερίας, με ταυτόχρονη μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών (τελικά αποφεύχθηκε αυτό μετά από έντονες αντιδράσεις του σωματείου και των φορέων της πόλης), με «κομβόι» ασθενοφόρων !!!! Καταστάσεις τριτοκοσμικές !!!!
  15. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»: Ένα Νοσοκομείο στυλοβάτης του Ε.Σ.Υ. την κεντρική Πελοπόννησο και όχι μόνο. Από το Δεκέμβρη του 2015 δεν υπάρχει Διοικητής και Δ.Σ. Δεν έχει επιχορηγηθεί (έχουμε φτάσει ήδη στα μισά του 2016), για φάρμακα τη στιγμή μάλιστα που πανάκριβα φάρμακα χορηγούνται δωρεάν σε ανασφάλιστους. Οφείλονται στο προσωπικό δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές από το έτος 2011. Λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού έγινε περικοπή της μιας βάρδιας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία μιας πολύ ευαίσθητης ομάδας ασθενών. Επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού πρόσφατα έγινε σύμπτυξη – συστέγαση των Α’-Β’ Χειρουργικής, Α’-Β’ Ορθοπεδικής. Ω.Ρ.Λ. με το αποτέλεσμα ένα τεράστιο αλαλούμ.
  16. Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: Με ρόλο εξ ανάγκης Περιφερειακού Νοσοκομείου ,Νοσοκομείο ανάσχεσης και με αυξημένες υποχρεώσεις κατά την τουριστική περίοδο με πληθυσμό που δεκαπλασιάζεται στο νησί της Θάσου, προσπαθεί να ανταπεξέλθει με έλλειψη προσωπικού της τάξεως του 50%,πάνω από 200 κενές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία. Από 1-1-15 έως 31-8-16 έχουν αποχωρήσει 25 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί μόλις 2 !!. Οι εργαζόμενοι σε κατάσταση απόλυτης εξάντλησης, ψυχικής και σωματικής, προσπαθούν ,μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσουν και προσπάθειες συγκάλυψης της οριακής κατάστασης που βρίσκονται, με παράνομες και επικίνδυνες αποφάσεις, έχει εφευρεθεί και ο θεσμός του περιφερόμενου Νοσηλευτή , άσκηση του Νοσηλευτικού έργου σε δύο νοσηλευτικά τμήματα!!Έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ΤΕΠ χωρίς κανένα ιατρό ! Χρηματοδότηση του σταγονόμετρου.
  17. Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ: Έλλειψη προσωπικού της τάξεως του 40%,προβαίνει συνεχώς σε περιορισμό των υπαρχουσών λειτουργιών με συνέπεια την απαξίωση του Νοσοκομείου από τους κατοίκους του νομού που αναζητούν περίθαλψη στα όμορα Νοσοκομεία. Έλλειψη ιατρικού προσωπικού κυρίως στις ειδικότητες ,ΩΡΛ, Παθολογίας, Οφθαλμιατρικής, Ουρολογίας. Κτιριακή υποδομή που χρήζει άμεσης παρέμβασης και επιδιόρθωσης που καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης το λιγότερο κατά 20%.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

  1. ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΑΧΑΪΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ.
  2. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΓΑΣ: Τραγικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπών επαγγελματιών υγείας. Υποστελέχωση και απαξίωση αν και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες. Δεν λειτουργεί καθημερινά. Εφημερεύει μόνο τις μονές ημέρες του μήνα με ένα Παθολόγο.
  3. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Εφημερεύει εκ περιτροπής με το Κ.Υ. Πάργας. Υπηρετεί ένας παθολόγος, ο οποίος μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας. Τις υπόλοιπες καλύπτει το νοσοκομείο Πρέβεζας.
  4. ΣΥΒΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑ: διαθέτουν περιφερειακά ιατρεία τα οποία επίσης είναι ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι λόγω ελλείψεων προσωπικού.
  5. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ: Κτίριο κουφάρι. Ένα ακόμη Κ.Υ. με εμφανή τα σημάδια της υποβάθμισης. Δεν κάνει εφημερίες. Κλείνει στις τρεις το μεσημέρι.
  6. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Με δωρεές από τους εμποροβιοτέχνες και τους πολίτες προμηθεύεται υλικά το Κέντρο Υγείας. Συχνά γίνονται έρανοι μεταξύ του προσωπικού για την αγορά υγειονομικού υλικού. Μόλις χθες συγκεντρώθηκαν 24€ από το προσωπικό και αγόρασαν γάζες από ιδιωτικό φαρμακείο.
  7. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Εφημερεύει μόνο τις μισές μέρες του μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Προμηθεύεται υλικά από δωρεές.
  8. Κ.Υ. ΚΙΑΤΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Επικινδυνότητα για το προσωπικό και τους ασθενείς από επισκέπτες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κανείς Τεχνικός για τη συντήρηση του Κ.Υ. 80% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.
  9. Κ.Υ. ΝΕΜΕΑΣ: Εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους και υπηρετούν μόλις 2 ιατροί και μία νοσηλεύτρια. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο ούτε προσωπικό πλήρωμα ασθενοφόρων. Δεν λειτουργεί Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο.
  10. Κ.Υ. ΓΚΟΥΡΑΣ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετεί ένας ιατρός και μία νοσηλεύτρια. Ένα και μοναδικό σαράβαλο ασθενοφόρο που συνήθως είναι εκτός λειτουργίας. Δεν λειτουργεί Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο.
  11. Κ.Υ. Ν. ΚΑΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες 8 μήνες στο προσωπικό.
  12. Κ.Υ. Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ελλείψεις υλικών. Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες 8 μήνες στο προσωπικό.
  13. Κ.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Ν. ΕΒΡΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Καθημερινά προσέρχονται 300 ασθενείς. Απλήρωτα νυκτερινά και οι αργίες στο προσωπικό από το Δεκέμβριο του 2015. Ανύπαρκτα υλικά. Τα καθαριστικά υλικά αγοράζονται από το ταμείο του Σωματείου Εργαζομένων. Χαλασμένο το Ακτινολογικό μηχάνημα με αποτέλεσμα το ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης να κάνει χρυσές δουλειές, ειδικά τώρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες στους οποίους απαιτείται υποχρεωτικά ακτινογραφία θώρακος.
  14. Κ.Υ. ΣΑΠΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ: Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες στο προσωπικό από Δεκέμβριο 2015. Προμήθεια υλικών από χορηγίες.
  15. Κ.Υ. ΙΑΣΜΟΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ: Ίδια κατάσταση.
  16. Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: η απόλυτη διάλυση!!! Δραματικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργούν τα ιατρικά μηχανήματα. Ελάχιστο προσωπικό σε περιοχή με τουρισμό. Προμήθεια υλικών από δωρεές των κατοίκων και των επαγγελματιών. Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες από Σεπτέμβριο 2015.
  17. ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών (Ορθοπεδικού, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Μικροβιολόγου). Ελλείψεις αναλώσιμων υλικών.
  18. Κ.Υ. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ: Από τις 47 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις υπηρετούν (στην πραγματικότητα) 8 εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει Παιδίατρος, Οδοντίατρος. Ούτε λόγος για αντιμετώπιση της Ψυχικής Νόσου. Νυκτερινά αργίες απλήρωτα 8 μήνες.
19-23. 5 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες του προσωπικού από Δεκέμβριο 2015. Στα 4 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει Παιδίατρος. Στα 5 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει Οδοντίατρος. Στο Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ δεν υπάρχει ακτινολογικό εργαστήριο. Ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων με αποτέλεσμα να μη γίνονται ή να γίνονται με δυσκολία εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν υπάρχει φύλαξη και εκ τούτω κινδυνεύει το προσωπικό από επισκέπτες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κάλυψη σε 24ωρη βάση για τις διακομιδές των ασθενών λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις!!!
24-30. 7 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών. 7 μήνες απλήρωτο το προσωπικό σε νυκτερινά και αργίες.
31-36. 6 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλμυρό, Σκιάθο, Σκόπελο. Τουριστικές περιοχές χειμώνα – καλοκαίρι. Τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού. Τα Ακτινολογικά Μηχανήματα δεν έχουν άδειες. Δεν λειτουργούν τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια. Δεν υπάρχουν Παιδίατροι, Οδοντίατροι, Συντηρητές κτιρίων, Διοικητική υποστήριξη. Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές αν και είναι τουριστικές περιοχές λόγων έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις. Μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα. Αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Συντηρούνται με δωρεές. Απλήρωτο το προσωπικό 8 μήνες στα νυκτερινά και τις αργίες.
37. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ: Κλειστό μετά τις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψης προσωπικού.






ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου
Σύνολο Τακτικού Προσωπικού
ΚΑΤΗΓ.
ΦΟΡΕΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – 31/12/2012
ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – 31/12/2013
ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – 31/12/2014
ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – 31/12/2015
Μείωση τελευταίας 3ετίας
% Μείωση 3ετίας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΥΓΕΙΑΣ
91.387
86.063
79.533
77.679
-13.708
-15%

Αποχωρήσεις
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΟΡΕΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – 31/12/2015
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ 2015
% επί του συνόλου των αποχωρήσεων
2015 - % προσωπικού που αποχώρησε
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΥΓΕΙΑΣ
77.679
2.775
17,4%
3,6%

Προσλήψεις
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΦΟΡΕΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
2013
% επί του συνόλου
Προσλήψεις 2014
% επί του συνόλου
Προσλήψεις 2015
% επί του συνόλου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΥΓΕΙΑΣ
220 10,1%

286 5,3%

382 8,6%



No comments: