6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, February 24, 2015

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/3 18:30 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ


Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, τα ΔΣ σωματείων, συνδικαλιστές, επιτροπές αγώνα και απλούς εργαζομένους στα νοσοκομεία σε νέα γενική συνέλευση του συντονιστικού.
Την ώρα που η νέα κυβέρνηση, έχει υποσχεθεί μια σειρά μέτρα προς την κατεύθυνση της αναστροφής της διάλυσης της υγείας από τα μνημόνια, με άγνωστο το πότε και αν θα εφαρμοστούν, δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και ανακωχή.Τα νοσοκομεία έχουν ρημάξει και μαζί τους το προσωπικό και οι ασθενείς πληρώνουν τα σπασμένα της Τρόικας και των πολιτικών ΝΔ –ΠΑΣΟΚ...
Χρειάζεται άμεσα το υγειονομικό κίνημα να ξαναβγεί σε κινητοποιήσεις και να πάρει πρωτοβουλίες .Τα αιτήματα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα και φυσικά παραμένουν επίκαιρα είναι:
  • Γενναία χρηματοδότηση της υγείας απο τον κρατικό προυπολογισμό για πραγματική δημόσια δωρεάν υγεία περίθαλψη και πρόνοια – κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ
  • Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - Αυξήσεις στους μισθούς
  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα κλειστά νοσοκομεία ( Γενικό Πατησίων, Λοιμωδών, Πολυκλινική κ.α.) καθώς και οι δομές του ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ και να επιστρέψουν σε αυτά όλοι οι συνάδελφοι που «μετακινήθηκαν» μπαλώνοντας τρύπες αλλού.
  • Να φύγουν τώρα τα ιδιωτικά συνεργεία και οι εταιρίες από τα νοσοκομεία και ταυτόχρονα μόνιμο προσωπικό να καλύψει το έργο στην καθαριότητα ,τη σίτιση κτλ.
  • Να μην επιτρέψουμε καμία νέα αξιολόγηση πάνω στις πλάτες των ξεζουμισμένων και κακοπληρωμένων εργαζομένων στην υγεία.
  • Δημόσια δωρεάν υγεία και φάρμακο για όλους, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο και κατάργηση των χαρατσιών ( 5ευρω, 1ευρω ) τώρα.
  • Δυνατά συνδικάτα, γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο.
Γι'αυτό χρειάζεται πάνω σε αυτά τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος να οργανώσουμε νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομείων.Παράλληλα οργανώνουμε τη συμμετοχή στο μεγάλο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στη Αθήνα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 
ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

No comments: