6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, January 13, 2015

ΓΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ :14-15/1, ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

14-15 ΓΕΝΑΡΗ συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων
στο 14ο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ

Στις 14-15/1 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας για την εκλογή αντιπροσώπων για το 14ο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Αυτές οι εκλογές γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για το υγειονομικό κίνημα και συνολικά για τους εργαζόμενους. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατάρρευσε κάτω από τα χτυπήματα της αντίστασης της εργατικής τάξης και της νεολαίας, σε συνδιασμό με την αδυναμία να λυθούν τα οικονομικά αδιέξοδα που διημιούργησε η συνέχιση και το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης.
Οι μάσκες έπεσαν, τα παραμύθια του Σαμαρά για την ανάπτυξη και την έξοδο απο τα μνημόνια ΚΑΤΈΡΡΕΥΣΑΝ. Στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα άλλο από την συνέχιση της ανθρωπιστικής καταστροφής. Με πολιτικές που θα συνέχιζαν, να αρπάζουνε τους μισθούς, τις συντάξεις και τις δουλειές μας, να κλείνουνε νοσοκομεία στην υγεία, σχολεία και πανεπιστήμια στην παιδεία, να αφήνουν χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά τους, τους συνταξιούχους και ασθενείς καρκινοπαθείς χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση στο φάρμακο και την θεραπεία.
Στην υγεία οι αλλαγές απο το προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ είναι δραματικές.-11 νοσοκομεία κλειστά, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία λιγότεροι, περικοπές που έχουν φτάσει να υπονομεύουν την αναγκαία λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ίδρυση ανώνυμης εταιρείας για την διαχείριση των πόρων της υγείας, την ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων) κλπ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Η αγωνιστική ανταρσία απο τα κάτω χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο που μπλόκαρε την αξιολόγηση, αλλά και οι αγώνες που επιμένουν να συγκρούονται με τις απολύσεις (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ) οδήγησαν στην απομόνωση και στην πτώση της συγκυβέρνησης και δείχνουν το δρόμο για να νικήσουμε. Στην υγεία συντονιστήκαμε απο τα κάτω με άλλα σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους νοσοκομείων, ιδιαίτερα μέσα από το συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής, στηρίξαμε τις δράσεις ενάντια στα χαράτσια, τις κινητοποιήσεις νοσοκομείων της επαρχίας, αλλά και πρωτοστατήσαμε στην συμπαράσταση για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία της Αθήνας, να μην απολυθούν οι συνάδελφοι οδηγοί κλπ Μπήκαμε μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα για να μην περάσουν οι νεοναζί της χρυσής αυγής στα νοσοκομεία και στις γειτονιές μας.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Στους εκβιασμούς τους και τη χρεοκοπία τους, εμείς απαντάμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος.Η διαγραφή του χρέους, να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια.Η έξοδος απο την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ, η κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας και όχι τους δανειστές, να βρούμε χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία μας, για την δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.
Χρειάζεται ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ τους αγώνες μας, όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση και να σταματήσουμε την καταστροφή, επιβάλοντας με τους αγώνες μας λεφτά για την υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν, μισθούς, συντάξεις, δουλειές , για να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι, για να ξανα ανοίξουμε κάθε εργασιακό χώρο υγείας και πρόνοιας που του έβαλαν λουκέτο, για να τσακίσουμε τους φασίστες και το ρατσισμό.
Συνάδελφοι/σσες, το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια. Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ χρειάζεται να σπάσει. Με την ψήφο μας να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Να στείλουμε μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να απαιτήσουμε αγωνιστικές αποφάσεις για να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν.
Γι αυτό το ΝΥΣΤΕΡΙ - (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ) στηρίζει το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ

και συμμετέχει σε αυτο με τον συνάδελφο Σπύρο Στάικο 

No comments: