6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, December 21, 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ Δ. Ε. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ –ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Συναδέλφισσες –οι,
    Μέσα στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου να έχει καταρρεύσει και τις κινδυνολογίες του συρφετού τους από τις Βρυξέλλες έως την Αθήνα για την «καταστροφή που έρχεται» να ξεπερνούν τα όρια του αίσχους, έρχεται αυτή η ίδια κυβέρνηση με την υπογραφή Βορίδη και τις ευχές ΔΝΤ –Ε.Ε. να δοκιμάσει ένα νέο πλήγμα στην ήδη ρημαγμένη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

    «Την Δευτέρα 22/12/2014 εισάγεται στην ολομέλεια  της Βουλής προς ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας», με το οποίο στο άρθρο 43 συστήνεται κλάδος Νοσηλευτών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το Νοσηλευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι είναι απόφοιτοι από τις Μέσες Τεχνικές Επαγγελματικές Νοσηλευτικές Σχολές των Νοσοκομείων (στη πλειονότητα) από ΙΕΚ και Επαγγελματικά Λύκεια. Το 50% (15.000) του Νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κρατάνε όρθια τα Νοσοκομεία και τις Δημόσιες Μονάδες Υγείας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού που διαθέτουν», ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.

   Είναι προκλητικό και ακόμη μία αιτία πολέμου μετά από όλες τις επιθέσεις στους μισθούς, τα εργασιακά μας δικαιώματα, το πάγωμα των προσλήψεων και τα κενά που έχουν προκύψει από τη συνταξιοδότηση των παλιών μας συναδέλφων να έρχεται ο τσεκουροφόρος Βορίδης και να καταργεί, με ένα άρθρο σε ένα νομοσχέδιο, έναν ολόκληρο κλάδο νευραλγικής σημασίας για την στοιχειώδη λειτουργία του Δημόσιου Νοσοκομείου. Άραγε μόλις το ψηφίσει θα απολύσει τους 10.000 νοσηλευτές Δ.Ε. ή θα τους χρησιμοποιήσει σε αλλότρια καθήκοντα για να γεμίσει καμιά τρύπα στο Ε.Σ.Υ. που αιμορραγεί; Σίγουρα πάντως θα τους υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο μισθολογικά με την προσφιλή τους τακτική του «διαίρει και βασίλευε»

    Η απάντηση στα παρανοϊκά τους σχέδια δεν μπορεί παρά να είναι απεργιακή πιάνοντας το νήμα της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη και προφανώς της μεγάλης απεργίας στις 27 του Νοέμβρη. Ήδη νοσοκομεία όπως το Αττικό , ο Άγιος Σάββας , το Αγλαϊα Κυριακού, το Π.Πεντέλης καλούν σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 22/12 την ώρα που θα ψηφίζεται η τροπολογία .

   Απαιτούμε από την ΠΟΕΔΗΝ να προκηρύξει απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας τις επόμενες μέρες και να μην εφησυχάζει σε υποσχέσεις για αναδίπλωση της κυβέρνησης στα επίμαχα άρθρα κτλ. και καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων πανελλαδικά να προχωρήσουν γρήγορα σε αποφάσεις απεργιακές ξεκινώντας από τη Δευτέρα για να καταπιεί η κυβέρνηση και αυτά τα τα σχέδια της όπως έκανε με την αξιολόγηση .


               ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΓΕΝΟΒΑ) –ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

No comments: