6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 22, 2014

23/9 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

απεργιακή συγκέντρωση 9.30πμ 
στον Άρειο Πάγο (Λ.Αλεξάνδρας)
και πορεία στο Σύνταγμα

Η κυβέρνηση βρίσκεται πανικόβλητη μπροστά στα αδιέξοδά της και στο τσουνάμι αντίστασης και ανυπακοής χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο. Η σύγκρουση για την αξιολόγηση σκληραίνει. Η απόφαση του δικαστηρίου στη νέα προσφυγή που κατέθεσε ο Μητσοτάκης, έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργία- αποχή. Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία που βγάζουν παράνομη απεργία τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου (ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ) και αν μη τι άλλο δείχνει το αδιέξοδο των Σαμαροβενιζέλων. 
Την ίδια ώρα με τιμονιέρη τον Βορίδη, η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και στην υγεία. Δίπλα στις περικοπές, προχωρά μια σειρά απο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που διαλύουν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Ίδρυσε ανώνυμη εταιρεία για την διαχείριση των πόρων της υγείας, την ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων), καταργεί τις προληπτικές εξετάσεις, ενώ με ΜΑΤ και βία οργανώνει φιέστες και τρέχει να ανοίξει νέα χειρουργεία εκεί που έκλεισε δύο νοσοκομεία. 
Να δώσουμε σε αυτούς τους θρασύδειλους χασάπηδες των δικαιωμάτων μας, μια πρώτη μαζική απάντηση με την επιτυχία της απεργίας την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη. Να μην δουλέψει καμία δημόσια υπηρεσία, κανένα σχολείο, κανένα νοσοκομεία. Με περιοδείες, εξορμήσεις και γενικές συνελεύσεις να ξεσηκώσουμε τους χώρους μας και να συμμετέχουμε μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 9.30πμ στον Αρειο Πάγο (Λεωφόρο Αλεξάνδρας), γιατί εκείνη την ημέρα δικάζονται οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Και από τον Άρειο Πάγο να βαδίσουμε σε μια μεγάλη απεργιακή διαδήλωση που θα καταλήξει στο Σύνταγμα.

ΝΥΣΤΕΡΙ

No comments: