6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, July 22, 2014

ΝΥΣΤΕΡΙ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10ΠΜ-3ΜΜ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

23/7 5ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
συγκέντρωση 11πμ Υπ.Υγείας

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Η κυβέρνηση βρίσκεται πανικόβλητη μπροστά στο τσουνάμι αντίστασης και ανυπακοής χιλιάδων υγειονομικών, αλλά και όλων των άλλων εργαζόμενων του δημοσίου που αρνούνται να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση σφαγείο, με την οποία προετοιμάζει ένα νέο γύρο μαζικών απολύσεων, περικοπών και τελικά τη διάλυση και Ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. 
Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον αγώνα, ότι και αν είναι η απόφαση συνεχίζουμε ενωμένοι, όλοι μαζί μέχρι την νίκη.
Στα νοσοκομεία η "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη έχει ήδη προκαλέσει την καθολική αντίδραση των εργαζομένων. Πυροδότησε τη μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και την υπερψήφιση αγωνιστικών αποφάσεων ανυπακοής στην αξιολόγηση, με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, κατασχέσεις των χαρτιών αξιολόγησης μέσα στα νοσοκομεία και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, απο την μιά ο Μητσοτάκης στέλνει στα δικαστήρια την ΑΔΕΔΥ και ταυτόχρονα διακυρήσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και νέες περικοπές, απο την άλλη ο Βορίδης, ο υπουργός υγείας τάζει προσλήψεις και χρηματοδότηση για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις. Λένε ψέματα και οι δύο όταν ήδη έχουν δεσμευτεί για 6.500 απολύσεις, όταν στα νοσοκομεία τα λεφτά των ετήσιων προυπολογισμών στερεύουν και η έλλειψη προσωπικού φτάνει την εντατικοποίηση στο κόκκινο και την λειτουργία των νοσοκομείων στα οριά τους. Μπροστά μας έρχεται νέος γύρος απο συγχωνεύσεις, καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, κρεβατιών, κλινικών και οργανικών Θέσεων. Ενω η ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτών υπηρεσιών απλώνεται και επιταχύνεται, τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται να βάλουν την λογική του κέρδους ακόμα πιο βαθιά στην δημόσια υγεία και το κόστος στην τσέπη των ασθενών. 
Αυτές τις μέρες προσπαθούν να αρπάξουν σαν τα κοράκια μηχανήματα απο το Φλέμιγκ, για να το απογυμνώσουν και να του δώσουν το τελειωτικό χτύπημα και στο Δρομοκαίτειο απολύουν μαζικα τις καθαρίστριες.Αυτό είναι το πραγματικό προσωπό τους και το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, μόνο αν συνεχίσουμε και αν κλιμακώσουμε τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Γιαυτό είναι πισωγύρισμα απο την μεριά των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ αλλα και της ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να μην κλικώνουνε απεργιακά, αφήνοντας την δυνατότητα στην κυβέρνηση να ανασυντάσεται την ώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Γιαυτό στις 23 Ιούλη, οργανώνουμε την μαζική επιτυχία της 5ωρης στάσης εργασίας σε κάθε νοσοκομείο, στείλνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αξιολόγηση, διαθεσιμότητες, απολύσεις και περικοπές δεν θα περάσουν. Απεργούμε και κατεβαίνουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στο Υπ. Υγείας, απλώνουμε την απεργία πανελλαδικά και όχι μόνο στην Αττική. Απαιτούμε απο τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να δώσουν συνέχεια. Στηρίζουμε το κάλεσμα του συντονισμού νοσοκομείων για σύσκεψη στις 1:30μμ στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας).
Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπές, να αποτελειώσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση της υγείας και συνολικά να ανοίξουμε την προοπτική των εργατών. Τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο απο το ευρώ και την ΕΕ, την απαγόρευση των απολύσεων, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο εκεί και σε κάθε νοσοκομείο, αλλά και σε όλη την κοινωνία.




No comments: