6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 30, 2014

ΝΥΣΤΕΡΙ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ

9 ΙΟΥΛΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Στις 9 Ιούλη βάζουμε απεργιακό λουκέτο σε όλο το Δημόσιο πανελλαδικά. Η μαζική επιτυχία της απεργίας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου θα στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η αξιολόγηση, οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις και οι περικοπές δεν θα περάσουν. Θα γίνει η αφετηρία για ένα απεργιακό ξεσηκωμό διαρκείας, για να σαρώσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου.
Στα νοσοκομεία τα λεφτά των ετήσιων προυπολογισμών στερεύουν. Η έλλειψη προσωπικού φτάνει την εντατικοποίηση στο κόκκινο και την λειτουργία των νοσοκομείων στα οριά τους. Μπροστά μας έρχεται νέος γύρος απο συγχωνεύσεις καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, κρεβατιών, κλινικών και οργανικών Θέσεων.Την ίδια ώρα η ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτών υπηρεσιών απλώνεται και επιταχύνεται, τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται να βάλουν την λογική του κέρδους ακόμα πιο βαθιά στην δημόσια υγεία και το κόστος στην τσέπη των ασθενών.
Η συγκυβέρνηση βγήκε απο τις εκλογές στραπατσαρισμένη και ηττημένη. Οι γκρίνιες και αντιπαραθέσεις στο κυβερνητικό στρατοπεδο είναι ένα ακόμα σημάδι της κρίσης τους. Αντίθετα οι αντιστάσεις συνεχίζονται ανυποχώρητα όπως εκφράστηκε μαζικά και απεργιακά στην κινητοποίηση στις 11 Ιούνη με κέντρο την ΕΡΤ και ξανά στις 18 Ιούνη με την απεργία στην Υγεία.  
Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε κλιμακώνοντας τους απεργιακούς αγώνες μας και όχι περιμένοντας να έρθει η ανατροπή τους απο τις κάλπες μήνες αργότερα.
Η "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη που προετοιμάζει ένα νέο γύρο μαζικών απολύσεων, έχει ήδη προκαλέσει την καθολική αντίδραση των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο και στην υγεία. Πυροδότησε τη μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και την υπερψήφιση αγωνιστικών αποφάσεων ανυπακοής στην αξιολόγηση, με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις μέσα στα νοσοκομεία. 
Η ανατροπή αυτών των σχεδίων απο τους αγώνες μας είναι μονόδρομος. 
Σε αυτή τη μάχη θα συντονιστούν και θα ενωθούν όλα τα εργατικά κομάτια που παλεύουν ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που οκτώ μήνες τώρα έχουν γίνει σύμβολο του ανυποχώρητου αγώνα, μαζι με τους σχολικούς φύλακες και τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς τους διοικητικούς των πανεπιστημίων, που ξαναβγαίνουν στη σύγκρουση, αλλά και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που ένα χρόνο τώρα συνεχίζουν τον αγώνα.
Η επιτυχία της μπορεί να αναγκάσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να δώσουν συνέχεια. Να διεκδικήσουμε τον επόμενο απεργιακό βηματισμό με νέα 48ωρη απεργία στις 14-15 Ιούλη. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σύσκεψη σωματείων στις 10 Ιούλη για την συνέχεια. Κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο νοσοκομείου χρειάζεται να βρεθεί εκεί με απόφαση για την νέα 48ωρη απεργία και να πιέσει για την κλιμάκωση.
Πρώτο καθοριστικό βήμα είναι η επιτυχία της απεργίας στις 9 Ιούλη. Να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας με μαζικές συνελεύσεις, περιοδείες. Να συγκροτήσουμε σε απεργιακές επιτροπές για να οργανώσουμε την περιφρούρηση και την μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση. Αλλά και να δώσουμε συνέχεια, παίρνοντας αποφάσεις σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, απλώνοντας το συντονισμό απο τα κάτω.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπές, να αποτελειώσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και να ανοίξουμε την προοπτική των εργατών. Τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο απο το ευρώ και την ΕΕ, την απαγόρευση των απολύσεων, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο εκεί και σε κάθε νοσοκομείο, αλλά και σε όλη την κοινωνία



No comments: