6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, February 24, 2014

26 -27 ΜΑΡΤΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.Το νυστέρι συμμετέχει και στηρίζει

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΕΠΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ 26 & 27 ΦΛΕΒΑΡΗ
    
Ήρθε η ώρα για την ανατροπή

Συνάδελφοι-συναδελφισσες
Στις 26-27 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και την εκλογή των αντιπροσώπων μας για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Αυτές οι εκλογές γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για την δημόσια υγεία, το υγειονομικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζονται για νέο γύρο μέσα στο 2014 περικοπών, λιτότητας, λουκέτων σε υγειονομικές μονάδες και μαζικών απολύσεων, για να σώσουν τους τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Γιατί παρόλα τα μέτρα τους η κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει και στην Ελλάδα και παγκόσμια. Τα παραμύθια για την ανάπτυξη που όλο έρχεται, τα σαξες στόρι του Σαμαρά που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια οικονομία που βουλιάζει σε μια ανθρωπιστική καταστροφή, με πολιτικές που αρπάζουνε μισθούς, συντάξεις και τις δουλειές μας. Που κλείνουνε νοσοκομεία στην υγεία, σχολεία και πανεπιστήμια στην παιδεία και αφήνουν χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά τους, τους συνταξιούχους και ασθενείς καρκινοπαθείς χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση στο φάρμακο και την θεραπεία.
Στους εκβιασμούς τους και τη χρεοκοπία τους, εμείς απαντάμε: να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια για τους τραπεζίτες. Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε καλύτερα κάτω από τον έλεγχο μας ,χωρίς διοικητές, υπουργούς, τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα να βάλουμε σε λειτουργία τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες και όλη την κοινωνία.
Χρειάζεται ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ τους αγώνες μας για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση.Οι αγώνες μας δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή, είτε πήραν την μορφή απεργιακών κυμάτων με απανωτές πανεργατικές, είτε σκληρές κλαδικές απεργίες διαρκείας όπως την τελευταία περίοδο, στα πανεπιστήμια, στον ΕΟΠΥΥ, στην ΕΡΤ κλπ. Ήταν ένα κίνημα που οργανώθηκε πολλές φορές από τα κάτω κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία μέσα στα σωματεία μας. Ούτε το νοσοκομείο μας αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, είχαμε και εδώ την απόλυτη απουσία από την μεριά της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου για να οργανωθούν οι αγώνες μας, να βρεθούμε και εμείς με όλους τους άλλους υγειονομικούς που πάλευαν και παλεύουν για να μην περάσουν οι απολύσεις, οι περικοπές και τα λουκέτα στη υγεία.
Γι αυτό πολλοί από εμάς αγωνιστές και αγωνίστριες από το Νυστέρι, ανένταχτοι της αντικαπιταλιστικής και της ευρύτερης αριστεράς, ανεξάρτητοι υγειονομικοί που σιχάθηκαν τα κόμματα του μνημονίου, βρεθήκαμε μαζί και προσπαθήσαμε να οργανώσουμε από τα κάτω την αντίσταση και στο νοσοκομείο μας. Συμμετείχαμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις διαδηλώσεις νοσοκομείων. Συντονιστήκαμε με άλλα σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους νοσοκομείων, ιδιαίτερα μέσα από το συντονιστικό νοσοκομείων Αττικής, στηρίξαμε τις δράσειςς ενάντια στα χαράτσια, τις κινητοποιήσεις νοσοκομείων της επαρχίας, αλλά και πρωτοστατήσαμε στην συμπαράσταση για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία της Αθήνας, το Πατησίων, Λοιμωδών, Αμ.Φλεμιγκ,η Πολυκλινική,να μην απολυθούν οι συνάδελφοι οδηγοί κλπ Μπήκαμε μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα για να μην περάσουν οι νεοναζί της χρυσής αυγής στα νοσοκομεία και στις γειτονιές μας.
Συνάδελφοι/σες, χρειαζόμαστε σωματείο αγωνιστικό, ανοιχτό σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς αποκλεισμούς, που να οργανώνει και να στηρίζει τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από την συστηματική οργάνωση γενικών συνελεύσεων και την ενεργοποίηση επιτροπών αγώνα.
Το ίδιο και για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, που δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια, με την ψήφο μας να στείλουμε μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να απαιτήσουμε αγωνιστικές αποφάσεις για να πάρουμε πίσω όσα μας άρπαξαν.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την κατάσταση της αδράνειας της παθητικότητας και της διάλυσης που επικρατεί στο σωματείο του Αγλ.Κυριακου, παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε σε μια ενωτική αγωνιστική πρωτοβουλία ανατροπής που θα παλέψει ενάντια στα χαράτσια όλων των ειδών, τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις των υγειονομικών μονάδων, ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις με σύνθημα ούτε ένας διαθέσιμος ούτε ένας απολυμένος συναδελφος/σσα Που θα παλέψει για την αντεπίθεση του υγειονομικού κινήματος για λεφτά και μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΣ

ΑΛΙΦΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ   ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΗΣΤΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΖΟΛΕΑ ΕΛΕΝΗ   ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΜΑΤΣΙΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ   ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΡΑΦΤΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ   ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΤΖΕΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ   ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΛΙΦΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ   ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΗΣΤΡΙΑ
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΚΑΖΟΛΕΑ ΕΛΕΝΗ   ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΡΑΦΤΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ   ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΤΖΕΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ   ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

No comments: