6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, December 18, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΥΣΤΕΡΙ 16/12 2012

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ
       ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ), που σε αγαστή συνεργασία με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν την Κυριακή 16/12 στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Κρατικό της Νίκαιας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της Γεωργίας Ευθυμίου συνδικαλίστριας, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, αλλά και άλλων αντιφασιστών διαδηλωτών.
Την Κυριακή 16/12 διεξαγόταν αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόκληση των τραμπούκων μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής να διαδηλώσουν στην Νίκαια της προσφυγιάς και της αντίστασης. Μια συγκέντρωση μίσους για να τρομοκρατήσουν και να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους, που προκαλεί βάναυσα, ιδιαίτερα όταν γίνεται δίπλα στους ματωμένους τόπους αγωνιστών, δολοφονημένων στο μπλόκο της Κοκκινιάς, από τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής, τους Γερμανούς Ναζί και τους ταγματασφαλίτες.
Μια αντιφασιστική συγκέντρωση που εκτός από τους φορείς των αντιρατσιστικών κινήσεων και των κοινοτήτων μεταναστών, καλούσαν και στήριζαν συνδικάτα όπως οι σύλλογοι εργαζομένων του Δήμου Ρέντη και Νίκαιας, η πενταμελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, συμμετείχαν και χαιρέτησε ομιλητής από την Ε.Ε της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Αυτή την συγκέντρωση η αστυνομία περικύκλωσε προκλητικά με δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες και ασφαλίτες, αφήνοντας τους μαχαιροβγάλτες της Χ.Α. να ξεσαλώσουν. Με την κάλυψη της αστυνομίας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, όταν οδηγώντας μηχανή με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασαν μέσα από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, προσπαθώντας προφανώς να προκαλέσουν θύματα, διαφεύγοντας τελικά μέσα από τις αλυσίδες των ΜΑΤ. Στο τέλος αφού δεν πέρασαν μια σειρά από προκλήσεις και όταν η κινητοποίηση πλησίαζε στο τέλος της, τα ΜΑΤ του Δένδια επιτέθηκαν αναίτια στους αντιφασίστες διαδηλωτές. Σε εκείνο το σημείο χτυπήσανε άγρια με τα κλομπ στο κεφάλι και την Γ. Ευθυμίου συνδικαλίστρια υγειονομικό, με αποτέλεσμα την επείγουσα μεταφορά της στο Γεν.Κρατικό Νίκαιας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Η αστυνομία του Δένδια, την ίδια ώρα που χτυπάει απεργούς που παλεύουν ενάντια στα μνημόνια, την φτώχεια και την εξαθλίωση, συνεργάζεται με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο «παιχνίδι» αποπροσανατολισμού κυνηγώντας φτωχούς και εξαθλιωμένους, οργανώνοντας επιδρομές στις γειτονιές, κάνοντας τα στραβά μάτια στα μαχαιρώματα, στο κάψιμο των σπιτιών, στις καταστροφές καταστημάτων και στις εισβολές τα σπίτια.
Την ίδια ώρα που καλύπτει προκλητικά τους νεοναζί, βασανίζει αντιφασίστες μέσα στην ΓΑΔΑ και ανοίγει τα κεφάλια συνδικαλιστών και αντιφασιστών. Μπαίνει στα νοσοκομεία και συλλαμβάνει ασθενείς ανασφάλιστους χωρίς χαρτιά ή κυνηγά μετανάστες χτυπημένους, την ίδια ώρα που προστατεύει τον κάθε Λαυρεντιάδη κάνοντάς τον βόλτες στα νοσοκομεία, μπας και γλιτώσει την φυλακή.
Είναι η αστυνομία μιας κυβέρνησης που ξεχειλίζει από υποκρισία και ρατσισμό, που ενώ διαλύει νοσοκομεία, δομές πρόνοιας, πρόληψης και περίθαλψης και βάζει πόρτα στα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους και τους φτωχούς με τα εισιτήρια και με το κόστος των εξετάσεων, την ίδια ώρα μιλά για υγειονομικές βόμβες και για μετανάστες που διαλύουν το ΕΣΥ.
Δεν είναι τίποτα άλλο από μια κυβέρνηση και την αστυνομία της, που προστατεύει τους πλούσιους φίλους της, τους τραπεζίτες και όλους τους καπιταληστές και βάζει πλάτη στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να κάνει την ρατσιστική βρομοδουλειά.
Με τους αγώνες μας όλοι αυτοί, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.
Να τελειώσουμε με τα μνημόνια, τις τρόικες και τους νεοναζί. Στις γειτονιές μας και στα νοσοκομεία μας, δεν θα περάσει το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού, που προσπαθεί βάζοντας στόχο τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους, να αποπροσανατολίσει την οργή και την πάλη μας ενάντια στα μνημόνια, τις πολιτικές και το σύστημά τους, που σπέρνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Καλούμε κάθε συνδικάτο, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων, κάθε εργαζόμενο, να καταδικάσουν την επίθεση της αστυνομίας στους αντιφασίστες διαδηλωτές και στην συνδικαλίστρια υγειονομικό Γ.Ευθυμίου και ταυτόχρονα να στηρίξουν την πανελλαδική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 19 Γενάρη, για να στείλουμε όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης, ότι εκτός από τα μνημόνια και τις τρόικες δεν θα περάσουν και οι νεοναζί ρατσιστές δολοφόνοι.

No comments: