6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, June 13, 2012

Με τους αγώνες μας μόνο μπορούμε να σώσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τους μισθούς μας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

Οι εργαζόμενοι έδειξαν με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, τι θέλουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, μαυρίζοντας πολιτικές και κόμματα των μνημονίων. Παρόλα αυτά τα ζόμπι των μνημονίων διεκδικούν όχι μόνο την επαναφορά τους στις 17 Ιούνη, αλλά και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι οι επιθέσεις και η λεηλασία πάνω σε μισθούς, συντάξεις, ταμεία, νοσοκομεία θα συνεχιστούν χωρίς σταματημό. Στα νοσοκομεία ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος υπουργός της Τρόικας και τα μνημόνια που συνυπογράψανε ΠΑΣΟΚ ΝΔ, οδήγησαν τα νοσοκομεία στην κατάρρευση. Άφησαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, με μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Οι καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδας θυσιάστηκαν στο βωμό του τραπεζιτών και του PSI.

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ με συσσωρευμένα χρέη 3,7 δις ευρώ, με ελλειμματικό προϋπολογισμό, οδηγείται στην οριστική αδυναμία κάλυψης των παροχών προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήδη έχουν χρυσοπληρώσει με υψηλότατα ασφάλιστρα την περίθαλψή τους. Οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ (βιοπαθολογικά εργαστήρια) παραμένουν κλειστές και οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται για φάρμακα και εξετάσεις ενώ κρίσιμα φάρμακα για τις ζωές των εργαζομένων γίνονται απλησίαστα. Οι συνεργαζόμενοι γιατροί, παραμένουν απλήρωτοι.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει ανοίγοντας μαύρες τρύπες και στα νοσοκομεία αφού αδυνατεί να εξοφλήσει τα νοσήλια των ασθενών και η κρατική επιχορήγηση προς αυτά είναι ανύπαρκτη. Ο ίδιος ο Λοβέρδος εξασφάλισε ότι θα συνεχιστεί η λεηλασία. Στο παρά πέντε των εκλογών της 6 Μάη ανακοίνωσε με συνοπτικές διαδικασίες, τους νέους οργανισμούς πολλών νοσοκομείων με στόχο να προχωρήσει στο κλείσιμο 50 νοσοκομείων που υποσχέθηκε στους τοκογλύφους δανειστές και σε μαζικές απολύσεις από τα δημόσια νοσοκομεία. Οι σημερινές υποσχέσεις για αναστολή των νέων οργανισμών είναι κενό γράμμα αφού οι επιθέσεις συνεχίζονται παντού. Η ίδια η τρόικα επιμένει και στέλνει το μήνυμα ότι τον Ιούνιο θα χρειαστούν νέα μνημόνια σε βάρος των εργατών.

Οι υπηρεσιακοί υπουργοί με την συγκατάθεση των κομμάτων των μνημονίων, βρίσκουνε άμεσα τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να πληρώσουν τα ομόλογα των δανειστών που λήγουν, αλλά δεν «μπορούν» να δώσουν ούτε ένα ευρώ για τα νοσοκομεία που διαλύονται από την λεηλασία των αποθεματικών τους και από τις συνεχείς περικοπές.

Δεν θα τους αφήσουμε. Με τους αγώνες μας πρέπει να σταματήσουμε όλα αυτά τα αρπακτικά που σηκώνουν κεφάλι γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας.

Ήρθε η ώρα να ξηλώσουμε κάθε βήμα των τροικανών που μας άφησε με πετσοκομμένους μισθούς, που αλλάζει οργανισμούς και καταργεί κλινικές, τμήματα και νοσοκομεία. Που στρώνει τελικά το έδαφος για την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μας. Που διαλύει την πρόσβαση στην δημόσια, δωρεάν υγεία και περίθαλψη για τους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους, τους μετανάστες και τα παιδιά μας.

Η απεργιακή κινητοποίηση και η κοινή συγκέντρωση στο Υπ.Υγείας που πραγματοποίησαν συντονισμένα την Πέμπτη 31 Μάη οι σύλλογοι των εργαζομένων σε «Αγ.Σάββα» και «Ελπίς» έδειξε το δρόμο. Ήταν το πρώτο βήμα για να ξεσηκώσουμε όλα τα νοσοκομεία. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κυβέρνηση στις 17 Ιούνη θα πρέπει άμεσα να βγούμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. Σε κάθε νοσοκομείο να συσπειρώσουμε όλους τους συνάδελφους, για να γίνουν γενικές συνελεύσεις. Απαιτούμε από το σωματείο να γίνει γενική συνέλευση άμεσα και αν αρνηθεί μαζεύουμε υπογραφές για να γίνει. Φτιάχνουμε επιτροπή αγώνα που να αναλάβει να υλοποιήσει την απόφαση της συνέλευσης. Nα στηρίξει την αγωνιστική συνέχεια και την κλιμάκωση. Να οργανώσει την περιφρούρηση, το απεργιακό ταμείο του αγώνα μας και τον συντονισμό με τα υπόλοιπα νοσοκομεία και τους εργατικούς χώρους που θα μπαίνουν στον αγώνα.

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες ο καπιταλισμός δεν δουλεύει, το ευρώ βουλιάζει σαν ένας μεγάλος Τιτανικός, το ναυάγιο της Ισπανίας ετοιμάζεται να το ακολουθήσει η Ιταλία, η κρίση φτάνει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. Η τρόικα και οι ντόπιοι τροικανοί δεν έχουν λύση όσο και να μας εκβιάζουν με το χάος και την χρεοκοπία.

Με τους δικούς μας σκληρούς αγώνες μόνο μπορούμε να σώσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τους μισθούς μας, διεκδικώντας ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. Με τον εργατικό έλεγχο παντού και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κρατικοποίησης των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την έξοδο από ευρώ και την ΕΕ, θα ανοίξουμε δρόμο διεξόδου και ελπίδας για όλους μας.

No comments: