6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, February 20, 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, Στηρίζουμε την απόφαση νοσοκομείων
για 22-23 ΦΛΕΒΑΡΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 11:00 πμ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,
ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Η κυβέρνηση Παπαδήμου και η τρόικα ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ βγήκε σμπαράλια από την σύγκρουσή της με το απεργιακό κίνημα. Ποτέ άλλοτε μέσα σε μια βδομάδα δεν είχαν γίνει τρεις μέρες πανεργατικής απεργίας, που κορυφώθηκαν με την διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων που βγήκαν στους δρόμους, την ώρα που το Μνημόνιο ψηφιζόταν στη Βουλή. Και άντεξαν ατέλειωτες ώρες κόντρα στα χημικά και στην επέλαση των ΜΑΤ του Παπουτσή.
Μπορούμε να τους νικήσουμε. Μια σειρά νοσοκομεία παίρνουν την σκυτάλη του αγώνα και συνεχίζουν. Το ΚΑΤ με πενθήμερες κινητοποιήσεις, ο Αγ. Σάββας, η Νίκαια, το Αττικό, οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή που κάνουν κατάληψη στο υπ. Υγείας, με αποφάσεις για 48ωρη απεργία 22-23 Φλεβάρη και πρόταση για απεργιακή κλιμάκωση. Από το Κιλκίς μέχρι το Ρέθυμνο με γενικές συνελεύσεις, συντονισμούς, αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις νοσοκομείων οι υγειονομικοί απαιτούμε κλιμάκωση εδώ και τώρα.
Και δεν είμαστε μόνοι μας. Δίπλα μας με καταλήψεις συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, στην Εργατική Εστία και στο υπ. Υγείας που ξεσηκώνουν όλα τα Υπουργεία να ξαναμπούν στο δρόμο των καταλήψεων του περασμένου Οκτώβρη, τότε που έπαιξαν πρωτοπόρο ρόλο για να ξεφορτωθούμε τον Παπανδρέου. Στην Χαλυβουργία, στο ΑΛΤΕΡ, στην Ελευθεροτυπία, στο Λουκίσα και σε δεκάδες άλλους χώρους, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας.
Κάθε υγειονομικός καταλαβαίνει ότι αν αφήσουμε τον Λοβέρδο και την κυβέρνηση Παπαδήμου να υλοποιήσουν παλιό και νέο μνημόνιο στην υγεία, θα κατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει από το δημόσιο νοσοκομείο και τα δικαιώματά μας. Ήδη έρχονται νέες περικοπές στα κονδύλια για μισθούς, υπερωρίες, εφημερίες, ενώ με νέο σχέδιο νόμου στα συγχωνευμένα διοικητικά νοσοκομεία ενοποιούνται μέχρι 31.12.2012 οι οργανισμοί, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις οργανικές θέσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Από 1.1.2013 τα 82 διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ, διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών.


Με άλλα λόγια οι καταργήσεις νοσοκομείων , κλινικών, οργανικών θέσεων και εργαζόμενων είναι εδώ.
Τώρα είναι η ώρα να τους ξεφορτωθούμε. Να κλείσουμε τα νοσοκομεία, τις κλινικές με απεργιακό λουκέτο για να τα σώσουμε από το μόνιμο κλείσιμο.
Δεν δουλεύουμε με πετσοκομμένους μισθούς, με την απειλή της κατάργησης νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων και οργανισμών και τελικά την απόλυση για χιλιάδες συναδέλφους μας. Δεν αφήνουμε να υλοποιηθεί ούτε ένα βήμα του Λοβέρδου που διαλύει την πρόσβαση στην δημόσια, δωρεάν υγεία και περίθαλψη για τους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους, τους μετανάστες και τα παιδιά μας.
Σε κάθε νοσοκομείο αυτή τη βδομάδα συσπειρώνουμε όλους τους συνάδελφους, απαιτούμε από το σωματείο να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση και αν το ΔΣ αρνηθεί μαζεύουμε υπογραφές για να γίνει. Στη συνέλευση, βγάζουμε απόφαση για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 22-23 Φλεβάρη και απόφαση για νέες γενικές συνελεύσεις από Παρασκευή 24 Φλεβάρη για κλιμάκωση από το σωματείο μας με απεργία διαρκείας και απαιτούμε από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και την ΑΔΕΔΥ να καλύψουν τις απεργίες μας। Να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις και μισθούς στο επίπεδο τουλάχιστον του 2009 και να βγάλουν και αυτοί απεργιακό πρόγραμμα διαρκείας.

Εκλέγουμε εργασιακή επιτροπή, επιτροπή αγώνα που να αναλάβει να υλοποιήσει την απόφαση της συνέλευσης για απεργία, να οργανώσει την περιφρούρηση, το απεργιακό ταμείο του αγώνα μας και τον συντονισμό με τα υπόλοιπα νοσοκομεία και τους εργατικούς χώρους που θα μπαίνουν στον αγώνα।
Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.

No comments: