6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 27, 2011

Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΝΟΣΗΛΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ

Αθήνα, 25/10/11

Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΓΕΝΝΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Μέσα σ’ αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έχει βρεθεί η χώρα μας με τη συνδρομή του ξένου παράγοντα και της ανεπάρκειας τουλάχιστον του πολιτικού προσωπικού της, βιώνουμε τις μέρες αυτές και μια απίστευτη ελαφρότητα της μεγαλεπήβολης πολιτικής του υπουργείου Υγείας.

Αποφάσισαν όχι απλά τις αυξήσεις των νοσηλίων των νοσοκομείων, αλλά τον πολλαπλασιασμό τους, πολλές φορές 5 και 6 φορές περισσότερο από τα παλιά νοσήλια.

Η πολιτική αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άμεση κατάρρευση των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και, λόγω αδυναμίας πληρωμής, σε απαγόρευση ουσιαστικά της πρόσβασης των ανασφάλιστων (ανέργων) στα δημόσια νοσοκομεία.

Η πολιτική αυτή είναι επιπόλαιη και καταστροφική όσον αφορά τα ταμεία και ιδιαίτερα βλαπτική και ανάλγητη όσον αφορά τους ανασφάλιστους – ανέργους.

Η πολιτική αυτή αν δεν είναι αποτέλεσμα μιας επιπόλαιας, επιφανειακής και αποσπασματικής προσέγγισης των πραγμάτων, τότε είναι μια συνειδητή παρέμβαση για εκτροπή πόρων από το ΕΣΥ προς τον ιδιωτικό τομέα. Αφού πρώτα πολλαπλασίασαν τα νοσήλια, τα προσαυξάνουν ακόμα 20% προς συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές και έτσι συμπληρώνεται το παζλ.

Η χώρα μας φαίνεται ότι δεν είχε ποτέ πρόβλημα υπογεννητικότητας. Απεναντίας, έπρεπε να περιορίσουμε τις πολλές και επιζήμιες γεννήσεις, γιατί τότε μόνο δικαιολογούνται οι δραματικές αυξήσεις των νοσηλίων και των Δημόσιων Μαιευτηρίων.

Ο φυσιολογικός τοκετός στη Γ΄ θέση στοίχιζε πριν 300 ευρώ και τώρα 950 ευρώ.

Η καισαρική τομή στη Γ΄ θέση στοίχιζε πριν 300 ευρώ και τώρα 1.600 ευρώ.

Και αυτά μάλιστα τα χρήματα τα πληρώνουν απευθείας οι ενδιαφερόμενοι, αφού δεν καλύπτονται απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το θέμα που έχει προκύψει με τις δραματικές αυξήσεις των νοσηλίων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και γι’ αυτό καλούμε:

1. Την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα και να μαζέψει αυτές τις αυξήσεις.

2. Τα ΜΜΕ να αναδείξουν το πρόβλημα, δίνοντάς του την πρέπουσα σημασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ



No comments: