6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, September 23, 2011

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 23/09/2011 πραγματοποιήθηκε Γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου
¨ Άγιος Σάββας¨ . Αφού καταγράφηκε η οργή και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων ενάντια στις περικοπές και τα χαράτσια της κυβέρνησης, αποφασίστηκε να καλεστεί συνάντηση συντονισμού των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής (Δ.Σ, επιτροπές αγώνα, εργαζόμενοι)
την Τρίτη 27/09/2011 και ώρα 10:00 πμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Αποφασίστηκε επίσης την Δευτέρα το κλείσιμο των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων.
Την τετάρτη συγκέντρωση έξω από την ΥΠΕ , Κηφισίας και Αλεξάνδρας 9:00 το πρωί.

Καταγγέλουμε επίσης τη δικαστική δίωξη του συλλόγου μας εκ μέρους της διοίκησης που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα απαιτώντας να βγάλει παράνομες τις συνελεύσεις των εργαζομένων. Πρόκειται για μεθόδους τρομοκρατείας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, αλλά πέφτουν στο κενό.
Καλούμε όλους τους συλλόγους των νοσοκομείων και οποιοδήποτε σωματείο εργαζομένων να βγάλει ψήφισμα καταγγελίας αυτών των αντιδημοκρατικών ενεργειών της διοίκησης του ¨Αγίου Σάββα¨.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΟΝ 'ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ'




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 21ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ




























ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΑΠΛΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ, Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

Το ''θρίλερ'' των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα τις τελευταιές μέρες έφερε ξανά το γνωστό, αλλά πλέον γελοίο σίριαλ απειλών για τη μη καταβολή της 6ης δόσης και την χρεοκοπία που θα ακολουθήσει αν δεν παρθούν νέα αιματηρά μέτρα, ακόμα και μετά τις άγριες περικοπές που έχουν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και παρόλη την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Η αποτυχία τους είναι εξόφθαλμη σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση του ΓΑΠ με την πλάτη στον τοίχο αποδυναμωμένη όσο ποτέ από αυτές τις εξελίξεις και τις μεγάλες αντιστάσεις που έχουν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα (13 γενικές απεργίες, Ιούνης, μία σειρά μεγάλων απεργιών κατά κλάδους) ετοιμάζεται για νέο γύρο παρανοϊκών περικοπών.
Έκτακτες εισφορές με αναδρομική ισχύ, περικοπές επιδομάτων, νέες φορολογικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία - απολύσεις, χαράτσια μέσω των λογριασμών της ΔΕΗ για την πρώτη κατοικία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναμονής. Ηδη στη μισθοδοσία εμφανίζονται οι αποδοχές του 15θημέρου μειωμένες πάνω από 20% χωρίς να έχει εφαρμοστεί ακόμα το ενιαίο μισθολόγιο. Πρόκειται για στάση πληρωμών στους εργαζόμενους για να κρατηθούν ζωντανά τα ζόμπι των ελληνικών και ευρωπαικών τραπεζών.
Η κοινωνία έχει εξαγριωθεί και η αντίδραση σε μία σειρά χώρους εργασίας απέναντι σε αυτή την επίθεση ήταν άμεση. Μέτα την μεγαλειώδη διαδήλωση στη ΔΕΘ και την κλιμάκωση των φοιτη-τικών καταλήψεων, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο οικονομικών πήραν στο κυνήγι τον Βενιζέλο, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ προχώρησαν σε κατάληψη, οι εκπαιδευτικοί σε 3ημερες και 2ήμερες απεργίες αρχές Οκτώβρη και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων πραγματοποιούν σειρά μαζικών γενικών συνελεύσεων πανελλαδικά.
Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 5Οκτωβρη μαζί με τις ΔΕΚΟ παλέυουμε για τη μαζικοποίηση της και την μετετροπή της σε γενική απεργία με μεγαλύτερη διάρκεια। 19ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ 5ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς και αναμονές। Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δυναμικά, συντονισμένα και με διάρκεια η κυβέρνηση δεν προκειται να υποχωρήσει। Στα νοσοκομεία χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ.
ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ προτείνουμε να υιοθετηθεί συγκεκριμένος προγραμματισμός κινητοποιήσεων:
Σύσταση ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ του νοσοκομείου για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν στη γενική συνέλευση।
Κάλεσμα και άλλων σωματείων εργαζομένων της περιοχής για συντονισμό και κινητοποίηση
Απαιτούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να αποφασίσουν άμεσα απεργιακή κλιμάκωση με γενική απεργία διαρκείας μέχρι η κυβέρνηση να τα πάρει όλα πίσω.
Συνάδελφοι δεν είμαστε απλά ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς μας, απαγόρευση των απολύσεων και στα νοσοκομεία και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όταν ρωτούν κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της πού θα βρεθούν τα λεφτά, απαντάμε “ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ”.

No comments: