6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, September 21, 2010

Ιπποκράτειο ΓΝΘ, 24/9: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Είναι τα μέτρα της κυβέρνησης μονόδρομος, όπως θέλουν να μας πείσουν;
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;
Σας καλούμε όλους στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που οργανώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ιπποκράτειου ΓΝΘ με θέμα:
Μπορεί να γίνει στάση πληρωμών του χρέους στους τραπεζίτες?
και ομιλητές τον Σπύρο Μαρκέτο, Πανεπιστημιακό
και τον Σωτήρη Κοντογιάννη, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
που θα γίνει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο (αμφιθέατρο μπλε κτιρίου) την Παρασκευή 24/9, στις 12.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, στηριζόμενη από Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. και έχοντας την κάλυψη και τις οδηγίες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., αλλά και του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, έχει επιδοθεί στη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει εις βάρος του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.
Είναι ψέμα ότι με αυτή την πολιτική θα βγούμε από την κρίση. Οι ίδιοι ομολογούν ότι το έλλειμμα θα μεγαλώσει. Τα δικά τους σενάρια μιλάνε για μεγαλύτερο χρέος το 2013. Ενώ αυτή η πολιτική, έχει οδηγήσει σε βαθιά ύφεση. Τα χρήματα που παίρνουν από τους εργαζόμενους πηγαίνουν αποκλειστικά στους Ευρωπαίους και Έλληνες τραπεζίτες για αποπληρωμή χρεών, τόκων και τοκοχρεωλυσίων.
ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ.
Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην ΔΕΘ δείχνοντας ότι συνεχίζουμε το μεγαλύτερο κύμα αντίστασης που απλώθηκε τους τελευταίους μήνες, με πάνω από 7 πανεργατικές απεργίες και δεκάδες κλαδικούς αγώνες, με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία στις 5 Μάη. Με τους αγώνες μας οι εργαζόμενοι, έχουμε δηλώσει σε όλο τον κόσμο, ότι τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν. Η συζήτηση για το πάγωμα του χρέους στους τραπεζίτες, έχει ανοίξει για τα καλά, όχι μόνο στους κύκλους των οικονομολόγων που βάζουν ότι η μόνη λύση είναι η διαγραφή του χρέους προς τους τραπεζίτες, αλλά και μέσα στους εργατικούς χώρους όπου μια σειρά σωματεία, έχουν πάρει ψηφίσματα - αποφάσεις από τις γενικές τους συνελεύσεις που ζητάνε να σταματήσει η πληρωμή του χρέους.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

No comments: