6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, April 10, 2008

Απόφαση Γ.Σ. Ιατρών Βενιζελείου νοσοκομείου και Κ.Υ. νομού Ηρακλείου 9/4/08 (ακολουθεί το Δελτίο Τύπου)

Μετά από μια μαζικότατη συνέλευση αποφασίστηκαν σχεδόν ομόφωνα τα κάτωθι :

Α. Συνέχιση της επίσχεσης και πλήρη στήριξη των ειδικευομένων γιατρών στην αποχή τους από την εφημερία.

Β. Αρνούμαστε να δηλώσουμε ότι εφημερεύσαμε με την θέλησή μας τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο παραβιάζοντας τα Π.Δ. 88/99 και 76/2005.

Οι εφημερίες κατά το διάστημα αυτό έγιναν με τρόπο παράνομο και καταναγκαστικό κατόπιν ρητής εντολής της διοίκησης για να μην διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας του κοινωνικού συνόλου. Δεν συναινούμε στην περαιτέρω παραβίαση του νόμου της Ε.Ε. διότι αυτό καθίσταται επικίνδυνο για τους γιατρούς και τους ασθενείς.

Γ. Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων καταβολή των δεδουλευμένων όπως σαφώς τα δικαιούμαστε.

Δ. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με υποβολή εκ μέρους των επιμελητών ατομικών δηλώσεων μη συναίνεσης σε εργασία πέραν του προβλεπόμενου ανώτατου εβδομαδιαίου ορίου των 48 ωρών.

Ε. Σε περίπτωση καταβολής των δεδουλευμένων αποφασίστηκε η διακοπή της επίσχεσης και η έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών σχετικά με νέο μισθολόγιο, τον τρόπο εφημέρευσης και το συνταξιοδοτικό.

ΣΤ. Στηρίζουμε και μετέχουμε ενεργά στην κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στην Αθήνα την Παρασκευή 11/4/08. Η Ένωση καλύπτει τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής.

Το προεδρείο της Γ.Σ.

Τριμελής Επιτροπή Βενιζελείου νοσοκομείου

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/4/08

Γενικής συνέλευσης ιατρών Βενιζελείου νοσοκομείου και Κ.Υ. νομού Ηρακλείου

Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας οδηγούνται σε λουκέτο και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό φέρει το υπουργείο υγείας.

Οι γιατροί των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του Ηρακλείου συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας αφού παραμένουμε απλήρωτοι όπως και οι συνάδελφοί μας σ’ όλη τη χώρα για εφημερίες που εκτελέσαμε τους προηγούμενους 3 μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο) υπό συνθήκες που παραβίαζαν κάθε έννοια εθνικού και κοινοτικού δικαίου και μας εξαντλούσαν σωματικά και ψυχικά θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τόσο την υγεία την δικιά μας όσο και των ασθενών που καλούμασταν να περιθάλψουμε .

Ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου με το σκεπτικό της παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας αλλά και του συντάγματος αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής των εφημεριών μας αφού οι ώρες που εργαστήκαμε ξεπερνούν κατά πολύ τις επιτρεπόμενες. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι σε μια το πολύ δυο μέρες τα νοσοκομεία δεν θα εφημερεύουν αφού οι γιατροί έχουν κατά πολύ υπερβεί τα επιτρεπόμενα όρια εβδομαδιαίας εργασίας.

Καλούμε την πολιτεία έστω και την ύστατη αυτή στιγμή και με ορατό πλέον τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει τώρα λύση.

Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ζητάμε ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και νοσηλείας για τους ασθενείς. Ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις και νέο ιατρικό μισθολόγιο κι όχι με την ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης που το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη κατάρρευση.

Καλούμε τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς σε κοινό αγώνα για την διάσωση του ΕΣΥ.

No comments: