6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, March 5, 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ (3/3)

Έγινε τη Δευτέρα 3/3 το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ με θέμα την υπογραφή της σύμβασης εργασίας του υπουργείου με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Το αξιοσημείωτο ήταν η παρουσία αντιπροσώπων από τις περισσότερες ενώσεις της χώρας που ήταν καταπέλτης για τις προτάσεις του υπουργείου και την κωλυσιεργία της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ που συνεχίζει το διάλογο, την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία βράζουν από οργή για τις ελλείψεις, τους μισθούς, το ωράριο και το ασφαλιστικό. Τελικά πλειοψήφησε η πρόταση ΔΗΚΝΙ (Ν.Δ) και ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) που αποδέχεται την πρόταση του υπουργείου και συνεχίζει τη διαπραγμάτευση. ΑΕΓ (ΣΥΝ), ΑΡΣΙ και ΝΥΣΤΕΡΙ κατεβάσαμε κοινή πρόταση που απορρίπτει το διάλογο-παρωδία και ζητά κινητοποιήσεις από την 11/3 με επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία και 24ωρη απεργία στις 13/3. Το Νυστέρι πρότεινε επίσης κλιμάκωση με απεργίες σε συντονισμό με τους κλάδους που συγκρούονται αυτή τη στιγμή με την κυβέρνηση για αυξήσεις και το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων.

Η ίδια οργή για το γραφειοκρατικό βάλτο της ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ (που αρνείται ακόμη και Γ.Σ) αποτυπώθηκε στο διανοσοκομειακό της 4/3, όπου εκπρόσωποι από διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας( Πατησίων, ΚΑΤ, Πολυκλινική, Συγγρός, Αγ. Σοφία) μετέφεραν το κλίμα από τους συναδέλφους και ετοιμάζονται για Γ.Σ και κινητοποιήσεις. Έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε από τα κάτω το πραξικόπημα της ΟΕΝΓΕ.

Ήδη πολλές ενώσεις της επαρχίας προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων (εφημερίες Δεκέμβρη, Γενάρη) από τις 11/3.

Χρειάζεται να περάσουμε σε ενημέρωση στα νοσοκομεία και οργάνωση Γ.Σ (ήδη κυκλοφορεί το νυστέρι) και να βγούμε με αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Για τις εξελίξεις αυτές το νυστέρι οργανώνει μάζεμα νοσοκομειακών την Παρασκευή 7/3 και ώρα 20.00 στην πλ. Κοτζιά Κρατίνου 7 (7ος όροφος).

No comments: