6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 20, 2007

Να σταματήσουμε το πραξικόπημα Υπουργείου- ΟΕΝΓΕ!

Απορρίπτουμε τα ΄΄παζάρια΄΄ και τις πέτσινες υποσχέσεις.
Διεκδικούμε τα αιτήματά μας με κινητοποιήσεις και απεργίες.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας
στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ (Mάρνη 30)
Πέμπτη 19/7 και ώρα 14.00

Με ένα μπαράζ συναντήσεων και ΄΄διαλόγου΄΄ το τελευταίο δίμηνο, το Υπουργείο Υγείας και η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ επιχειρούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους γιατρούς, κάτι που θα αποτελέσει ταφόπλακα για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία. Με απίστευτο θράσος και περιφρόνηση για την τραγική υποχρηματοδότηση και περικοπές στο ΕΣΥ , ο ΄΄ατσαλάκωτος΄΄ Αβραμόπουλος προτείνει 7 σημεία συμφωνίας με την Ομοσπονδία-
• Για τον πρώτο χρόνο της συλλογικής σύμβασης και προκειμένου να καλυφθεί το εφημεριακό έργο, θα ενσωματωθεί το κονδύλι των εφημεριών στις τακτικές αποδοχές και ένα μέρος στο βασικό μισθό. Για το δεύτερο χρόνο , οι παραπάνω αποδοχές θα αντιστοιχούν σε 48ωρη εβδομαδιαία εργασία και ο παραπάνω εργάσιμος χρόνος θα αμείβεται ως υπερωρία. Πρόκειται για πρόκληση: Μετατρέποντας το κονδύλι των εφημεριών σε επίδομα εφημέρευσης, προκύπτει μείωση μισθών , αφού η υπερωρία φορολογείται με 20% και οι τακτικές αποδοχές με 40%.Πίσω από την ανακατανομή των κονδυλίων, καταργείται η εφημερία ως υπερωρία, οι γιατροί θα έχουν πετσοκομμένους μισθούς, ενώ το Υπουργείο απορρίπτει το αίτημα των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη-Γενάρη για 1600 ευρω στον ειδικευόμενο.
• Θα γίνουν προσλήψεις 4.500 γιατρών μέχρι το 2010, από τις οποίες 1000 το 2007. Κοροϊδία και ανέκδοτο, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει κανένα πρόσθετο κονδύλι για προσλήψεις, ενώ πολλά νοσοκομεία έχουν απλήρωτες εφημερίες από το Γενάρη! Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται περικοπή εφημεριών ( Ερυθρός, Ιπποκράτειο, Τζάνειο κτλ.) , όπως καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ.
• Προωθείται η εξέλιξη και το πολυδιευθυντικό σύστημα με συντονιστή διευθυντή. Είναι πρόκληση, την ίδια ώρα που προσλήψεις σε επιμελητές Β έχουν να γίνουν χρόνια και το προσωπικό εργάζεται 90-100 ώρες την εβδομάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την περίθαλψη των ασθενών.
• Σύμβαση στα πλαίσια της κοινοτικής νομοθεσίας, δηλαδή ελαστικοποίηση του ωραρίου και των σχέσεων εργασίας. Ο θεσμός του επικουρικού γιατρού είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην υγεία.
Η αξιοπιστία του Υπουργείου είναι ίδια με αυτή της κυβέρνησης της Ν.Δ που έφερε την καταστροφή της Πάρνηθας , τα black-out στα νοσοκομεία και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων: είναι η πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και της άγριας κερδοσκοπίας σε όλους τους τομείς.
Απέναντι σε αυτή την πρόκληση , η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΕΝΓΕ (με τις παρατάξεις της ΔΗΚΝΥ-ΠΑΣΚΕ-ΑΕΓ ) τρέχει να δώσει σωσίβιο στον Αβραμόπουλο, την ίδια ώρα που υπάρχει οργή και αγανάκτηση στα νοσοκομεία για τις απλήρωτες εφημερίες και τις ελλείψεις προσωπικού .Είναι απαράδεκτο για συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ να μπαίνουν σε παζάρια με το Υπουργείο, χωρίς καμία νομιμοποίηση της βάσης και με περιφρόνηση προς τις αποφάσεις των Γ.Σ.
Χρειάζεται να δώσουμε άμεσα απάντηση! Oι φοιτητές Iιατρικής οργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη 11πμ στο Yυπουργείο. Aμέσως μετά να πολιορκήσουμε όλοι μαζί το Γενικό συμβούλιο στις 2μμ και να απαιτήσουμε να αποσυρθεί η ομοσπονδία από το διάλογο.
Πρέπει να πιάσουμε το νήμα των κινητοποιήσεων που γίνανε και συνεχίζουν σε μια σειρά νοσοκομεία και να τις γενικεύσουμε. Να οργανώσουμε γύρο Γενικών Συνελεύσεων , όπου γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό θα μπούμε σε μια μάχη διαρκείας απέναντι στο Υπουργείο και τους συμβιβασμούς της ηγεσίας. Να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που διαμορφώθηκαν από τις Γ.Σ:
1. 1600 ευρω για τον πρωτοδιοριζόμενο στα νοσοκομεία
2. μαζικές προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού-λοιπού προσωπικού
3. ανθρώπινο ωράριο, πενθήμερο , εξάωρο τακτικό πρωινό + 1 ενεργός εφημερία για ειδικούς και ειδικευόμενους
4. σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και ΣΔΙΤ και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης
5. να επιστραφούν τα κλεμμένα από το ΤΣΑΥ, ίδια ασφαλιστικά δικαιώματα για τους γιατρούς που ασφαλίστηκαν μετά το 1993
6. δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, όχι στη λεηλασία των φαρμακευτικών εταιρειών
Για νικήσουμε σε αυτές τις μάχες, χρειαζόμαστε μια νέα αριστερά στα νοσοκομεία: που να οργανώνει από τα κάτω τον κοινό αγώνα γιατρών-νοσηλευτών, να απορρίπτει τους συμβιβασμούς της ηγεσίας, να συντονίζεται με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και να δίνει αντικαπιταλιστική προοπτική.
Το νυστέρι σας καλεί να δώσουμε μαζί αυτές τις μάχες!

Επικοινωνία:Σταυρίδης Θανάσης 6973669298, Κούτρας Γιάννης 6976595821

No comments: