6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 27, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΠΑΤΡΑ 3/11 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΠΟΥΛΜΑΝ

3/11 8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7ΠΜ ΜΕ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ 6ηΥΠΕ
Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, έχει αναγκαστεί να υπόσχεται ξανά και ξανά προσλήψεις, αλλά την ίδια ώρα συνάδελφοί μας επικουρικοί και εργολαβικοί εργαζόμενοι απολύονται ή μένουν απλήρωτοι. 
Οι περικοπές συνεχίζονται, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας μπαίνει στο στόχο.
Οι προσλήψεις συνέχεια όλο έρχονται...και στην πραγματικότητα περισσότεροι φεύγουν 
Μόνο αν ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία και κλιμακώσουμε αγωνιστικά, θα αναγκάσουμε σε πραγματική υποχώρηση τον υπ.υγείας, την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές τους και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. 
Συνάδελφε συναδέλφισσα διαδηλώνουμε στις 3/11 στην Πάτρα, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΉΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ και Οργανώνουμε τον επόμενο μεγάλο αγωνιστικό σταθμό, για να γίνει  πραγματικά απεργιακός σεισμός, την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ στις 24 Νοέμβρη.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
6945677808 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ 6932825663 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΓΝΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:4/11 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00 - 14:00 Κ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Δεν θα ανεχτούμε την κοροϊδία!
Θα αντισταθούμε στην πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας!
Η κατάσταση στο χώρο της υγείας υποβαθμίζεται συνεχώς. Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ΠΕΔΥ λειτουργούν με ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, με παλαιωμένα μηχανήματα, με  μειωμένο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δουλεύουν με εντατικά και εξαντλητικά ωράρια, με συνεχόμενες βάρδιες,  με καθημερινές μετακινήσεις του  προσωπικού. Ήδη προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο το οριστικό κόψιμο του κουτσουρεμένου επιδόματος του ανθυγιεινού μέχρι τέλος του 2017 ξεκινώντας ήδη από τώρα για τους νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα, τομεάρχες. Για πρώτη φορά εισάγεται η λογική των παρομοίων καθηκόντων  δηλ. ο μεταφορέας να κάνει τον νοσηλευτή και αντίστροφα. Σε αυτήν τη λογική κινούνται και οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για 4.000 προσλήψεις εργαζομένων με ημερομηνία λήξης, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε καν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις ή άλλες εργασιακές μεταβολές
Παρά τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης η κατάσταση χειροτερεύει. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ με τα νέα μέτρα που αυτή αποφασίζει, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, ανοίγει το δρόμο για τη λειτουργία τους ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δηλαδή τα νοσοκομεία θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Γι’ αυτό τα μεγάλα κενά στα νοσοκομεία καλύπτονται με  επικουρικό προσωπικό, με μπλοκάκι, με ΕΛΚΕ κλπ, γιατί πληρώνονται από τα έσοδα των νοσοκομείων και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Άλλωστε κυνικά ομολογείται ότι από αυτό το ξεζούμισμα του κόσμου μειωθήκαν οι λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου.
Συνάδελφοι/σσες,
Μπροστά μας έχουμε την β’ αξιολόγηση. Καμία αυταπάτη. Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων.  
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με ενδιάμεσο σταθμό τη 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ11:00 – 14:00 και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου για να εκφραστεί η αγανάκτηση μας απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική σε εργαζόμενους και ασθενείς. Προετοιμαζόμαστε και οργανώνουμε την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 του Νοέμβρη.

Οργανώνουμε τον αγώνα για:
  • Αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία ανθυγιεινοί χώροι και να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και πρόληψης της ζωής και της υγείας εργαζόμενων κι ασθενών.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών. Σταθερό 6ωρο – 5μερο – 30ωρομε έως 1 εφημερία (γιατροί) & 1 νύχτα (νοσηλευτές) τη βδομάδα. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας στις έγκυες και στη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας. Τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών να εργάζονται μόνο πρωινό ωράριο, μέχρι τα παιδιά να φτάσουν 10 ετών. Σύνταξη στα 50 οι γυναίκες - στα 55 οι άντρες.
  • Μια βαθμίδα νοσηλευτών με Ενιαία Ανώτατη Νοσηλευτική εκπαίδευση, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος παιδείας. Διέξοδος των ΔΕ συνάδελφων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Το προσωπικό που απασχολούν και χρόνια τώρα στηρίζουν με επάρκεια τις κρίσιμες αυτές υπηρεσίες του νοσοκομείου (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, τεχνικοί) να μονιμοποιηθεί και να προκηρυχθούν και άλλες θέσεις με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου. Καμία απόλυση επικουρικού ιατρού.
  • Να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων. Η όποια απογευματινή λειτουργία του νοσοκομείου να είναι δωρεάν.
  • Να λειτουργήσουν επιτέλους Κέντρα Υγείας αστικού τύπου κρατικά και δωρεάν για όλο τον πληθυσμό με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.
  • Να καταργηθεί το νέο μισθολόγιο και η αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού - κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

Tuesday, October 25, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Στις 24 Νοέμβρη η ΑΔΕΔΥ καλεί σε πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. Εκείνη την μέρα βάζουμε πανελλαδικά απεργιακό λουκέτο σε όλο το δημόσιο.
Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης, με την κατάθεση του προσχεδίου του προυπολογισμού, για πρωτογενή πλεονάσματα, για επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν πείθουνε κανένα και δεν μπορούνε να μεταβάλουν την άθλια πραγματικότητα για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Είναι προκλητικό την ίδια ώρα που τα μνημονιακά μέτρα χτυπάνε το ένα μετά το άλλο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τη νεολαία, όλους τους φτωχούς, η κυβέρνηση να πλασάρει ένα νέο success story επιστροφής στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το ποιος θα πληρώσει για το υπέρογκο πρωτογενές πλεόνασμα και το άπιαστο ποσοστό ανάπτυξης που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση για να δείξει καλή διαγωγή στους δανειστές είναι γνωστό.
Η απεργία στις 24 Νοέμβρη πρέπει να γίνει μια πρώτη μεγάλη απάντηση απέναντι σε όλα αυτά. Θα ενώσει όλα τα μέτωπα και τους εργαζόμενους από μια σειρά χώρους του δημόσιου που βρίσκονται ήδη σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές. Τους εκπαιδευτικούς που με τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις 25 Οκτώβρη, διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά κι άνοιγμα των σχολείων στα προσφυγόπουλα. Τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το δικό τους απεργιακό “καραβάνι για τη δημόσια Υγεία” προχωρούν σε συνεχείς μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, απο τις 9/9 στη Θεσσαλονίκη και τις 6/10 στην Αθήνα, στην πανελλαδική διαδήλωση στις 3/11 στην Πάτρα, για να επιβάλλουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων. Τους εργαζόμενους στους δήμους που μπαίνουν σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού που απεργούν σε διάφορα σημεία της χώρας από τη Φλώρινα μέχρι τη Λέσβο. Αλλά και τους συνταξιούχους που δίνουν σκληρό αγώνα ενάντια στο πετσόκομα των συντάξεων και την διάλυση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Από τώρα ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και οργανώνουμε την απεργία. Βάζουμε απεργιακό λουκέτο σε όλους τους χώρους δουλειάς, περιφρουρούμε από το πρωί, και κατεβαίνουμε με τα πανό μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Στις 24 Νοέμβρη όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να είναι στους δρόμους και όχι μόνο το δημόσιο. Να γίνει βήμα μαζικής εργατικής απάντησης, ενάντια σε όλες τις μνημονιακές επιθέσεις που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους δανειστές. Τις ιδωτικοποιήσεις με το ξεδιάντροπο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών (νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, λιμάνια, τρένα). Την φορεπιδρομή και το ψαλίδι σε συντάξεις και μισθούς σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.Την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα των συνδικάτων. Εκεί θα ενωθούν όλα τα ρυάκια της σύγκρουσης, που έχουν ήδη ξεκινήσει σε δεκάδες χώρους και κλάδους. Όσο κι αν κωλυσιεργεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η απεργία στις 24 Νοέμβρη μπορεί να μετατραπεί πραγματικά σε πανεργατική απεργία. Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα, δεν έχουν κανένα λόγο να ακολουθήσουν τους Παναγόπουλους στην αδράνεια. Με αποφάσεις τους μπορούν να κατεβάσουν τους διακόπτες στις 24 Νοέμβρη μετατρέποντάς την σε μια απεργία σταθμό για τη συνέχεια.
Η οργή και η διάθεση για αγώνα από τη μεριά των εργαζομένων υπάρχει. Τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το έδειξαν οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ όπου χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα απεργιακά καραβάνια των υγειονομικών. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ που απεργούν ενάντια στις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα της Καβάλας, που μετά από τρεις μήνες απεργίας συνεχίζουν τον αγώνα με συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και την αυθαιρεσία του Λαβρεντιάδη. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης που κάθε τόσο σηκώνουν το χειρόφρενο διεκδικώντας να μπει τέλος στην απληρωσιά. Το δείχνουν οι απεργίες των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και η καμπάνια ενάντια στο ξεπούλημα του νερού. Το έδειξε το συλλαλητήριο των 400 σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και οι χιλιάδες που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα και τα υπόλοιπα σημεία στη χώρα.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Η απεργία στις 24 Νοέμβρη χρειάζεται να έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία και να βρει συνέχεια και κλιμάκωση, με επόμενες πανεργατικές απεργίες. Γι’ αυτό χρειάζεται να οργανώσουμε τους χώρους μας. Συγκροτώντας παντού επιτροπές αγώνα για να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι της βάσης, την οργάνωση των κινητοποιήσεων. Να διεκδικήσουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε απεργιακά σε όλους τους κλάδους και όλους τους χώρους. Δημιουργώντας ένα πανεργατικό κύμα που θα αρχίσει το ξήλωμα όλων των μνημονιακών επιθέσεων και θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση. Αυτή τη μάχη δίνει με όλες του τις δυνάμεις ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια και σας καλεί να τη δώσουμε μαζί.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ

Τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ και διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο για να σταματήσουμε τις απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων επικουρικών γιατρών. Αυτή ήταν η απόφαση της πετυχημένης συνέλευσης επικουρικών Αθήνας-Πειραιά που έγινε στα μέσα του μήνα. Την ίδια μέρα θα υπάρχει συγκέντρωση συνάδελφων/φισσών και στην Θεσσαλονίκη. Είναι συνέχεια του αγώνα που δίνουμε για μαζικές προσλήψεις μονίμων στη δημόσια υγεία, με πιο πετυχημένο παράδειγμα την απεργία όλων των υγειονομικών στις 6 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιμένει στη θέση της πως δε θα δοθεί παράταση στους Επικουρικούς Γιατρούς που η θητεία τους λήγει από 1/10/16 και μετά. Αν το εκάστοτε νοσοκομείο εκτιμά πως εξακολουθεί να χρειάζεται τη συγκεκριμένη θέση, τότε πρέπει να αποστέλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο έγκαιρα, πριν τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος, ώστε να επαναπροκηρύσσεται και να καλύπτεται με την ισχύουσα διαδικασία του πίνακα ανά ΥΠΕ. Αυτά επιβεβαίωσαν ο ίδιος ο υπουργός Ξανθός και ο αν. υπουργός Πολάκης σε συναντήσεις με τα σωματεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις Μνημονιακές πολιτικές στην υγεία μέσα σε μια περίοδο που το ΕΣΥ βρίσκεται προ της κατάρρευσης. Οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η απόλυση τους θα αποτελέσει συνολικό πλήγμα στη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση παρόλο που στα λόγια παλεύει γιααποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνηςδεν έχει κάνει τίποτα για να ανατρέψει την κατα 15% μείωση του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που συντελέστηκε την περίοδο 2012-2015. Κάθε άλλο, τηρεί ευλαβικά το μέτρο για κάθε πέντε αποχωρήσεις να γίνεται μία πρόσληψη. Μέσα στα μνημονιακά χρόνια ο αριθμός των ασθενών που αναζητούν θεραπεία στη δημόσια υγεία έχει εκτιναχθεί στα υψη. Αντί να είναι στόχος να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες οι στόχοι είναι να μη χαλάσουν οι αριθμοί των προγραμμάτωνδιάσωσης”.

Η μάχη για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός ή εργαζόμενος είναι κομβική μάχη όλου του υγειονομικού κινήματος. Είναι μάχη για να σπάσουμε την μνημονιακή απαγόρευση των προσλήψεων σε όλο το δημόσιο, για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Με τους αγώνες των σωματείων μας και των ίδιων των επικουρικών έχουμε κερδίσει τις παρατάσεις του προηγούμενου διαστήματος. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ενώσεις γιατρών και με πανελλαδικό συντονισμό των επικουρικών για να κερδίσουμε την παράταση όλων των υπηρετούντων επικουρικών, να μην απολυθεί κανένας, να μονιμοποιηθούν όλες/οι. Παλεύουμε με όλο το υγειονομικό κίνημα για μαζικές προσλήψεις και να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία που ξεπερνούν τα 10.000.
Έχουμε τη δύναμη να αναγκάσουμε το υπουργείο και την κυβέρνηση σε υποχώρηση και να επιβάλουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτή η δύναμη φάνηκε στην μεγάλη και ελπιδοφόρα απεργία και διαδήλωση των υγειονομικών στις 6 Οκτώβρη. Η επιτυχία αυτής της απεργίας ανάγκασε την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να καλέσει σε συνέχεια στις 3 Νοέμβρη στην Πάτρα.

24 Νοέμβρη απεργία σε όλο το ΔημόσιοΑπεργούμε ενωμένοι
για να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις παντού!

Οι μάχες για μαζικές προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης που δεν περιορίζονται στην υγεία αλλά απλώνονται στην εκπαίδευση, τους δήμους και πολλούς άλλους τομείς μπορούν να συντονιστούν στην πανελλαδική-πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Νοέμβρη. Να ενώσουμε τα ρυάκια αντίστασης σε ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι εκείνη τη μέρα με την προσπάθεια να ξεσηκώσουμε κι άλλους κλάδους. Τους εργαζόμενους στο νερό και το ρεύμα που θέλουν να τα ιδιωτικοποιήσουν καθώς όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΡΙΤΗ 25/10 7ΜΜ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ