6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, March 27, 2013

30 ΜΑΡΤΗ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, OMONOIA 2MM

ΚΑΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Άγαλμα Βενιζέλου 2μμ, 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ, Περιφέρεια 12 μες,

ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου 2μμ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Λιοντάρια 12μες, 

ΡΕΘΥΜΝΟ, Δημαρχείο 1μμ, 

ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς 11πμ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, Δημαρχείο 12μες, 

ΧΑΛΚΙΔΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 4ΜΜ

Albanian   https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/528991_535382119817429_674184746_n.jpg
Arabic   https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/164207_535382499817391_1106327019_n.jpg
Urdu   https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/559354_535381056484202_1639873622_n.jpg
French  https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/536425_535380789817562_798784899_n.jpg
English  https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/524193_535380173150957_399453349_n.jpg
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ "ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ"
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, Oχι στα γραφειοκρατικά εμπόδια και τους αποκλεισμούς

"Tο πατησίων θα μείνει ανοιχτό πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο εδώ" .... Μαζική συγκέντρωση και κοινή πορεία για τη διάσωση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων

Μαζική συγκέντρωση και κοινή πορεία για τη διάσωση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων των γύρω περιοχών, δημοτικών παρατάξεων και όλων των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Ματρίου, μετά από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.



Αγωνιστικό χαιρετισμό έδωσε και ο Κ.Καταραχιάς γραμματέας του σωματείου του Αγ.Σάββα,
εκ μέρους του σωματείου και του συντονιστικου νοσοκομείων

Μετά τις σύντομες ομιλίες - χαιρετισμούς εκπροσώπων σωματείων του χώρου της υγείας, κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, δημοτικών παρατάξεων  και συλλογικοτήτων κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε διαδήλωση που μέσω των οδών Χαλκίδας-Αγ. Λαύρας-Πατησίων, προχώρησε στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας και κατέληξε στη είσοδο του νοσοκομείου, όπου όλοι οι διαδηλωτές με συνθήματα και ενθουσιασμό διατράνωσαν την αποφασιστικοτητά τους να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά.  






 Μερικά απο τα συνθήματα που δίνουν το στίγμα 
"Για τους τραπεζίτες όλα τα ευρώ και το πατησίων το θέλουνε κλειστό"
"Tο πατησίων θα μείνει ανοιχτό πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο εδώ" 
«Ούτε στα Πατήσια, ούτε πουθενά, τα νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά», 
«Τιποτα τίποτα δεν μας σταματά σε ΔΝΤ κυβέρνηση θα βάλουμε φωτιά», 
«δεν δίνουμε δεκάρα για τους δανειστές, θέλουμε γιατρούς και νοσηλευτές». 










Όλοι δώσανε ραντεβού για τα απεργιακά ραντεβού στις 28 Μαρτη 11πμ στο ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ και στις 17 Απρίλη στην πανελλαδικη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και ταυτόχρονα στην νέα κινητοποίηση για το ίδιο το ΓΝ Πατησίων.



Monday, March 25, 2013

28 ΜΑΡΤΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΠ - 17 ΑΠΡΙΛΗ 6ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

28/3 - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΠ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

17/4 - 6ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ο νέος γύρος σύγκρουσης των εργαζόμενων στα νοσοκομεία με την τροικανή κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ  κλιμακώνεται. Οι γιατροί αλλά και οι υπόλοιποι υγειονομικοί σε Αθήνα και επαρχία παλεύουν με επισχέσεις εργασίας και απεργίες ενάντια στην απλήρωτη εργασία, απαιτούν το αυτονόητο, να πληρωθούν εφημερίες και υπερωρίες που παραμένουν απλήρωτες.
Στο Αττικό ξεσηκώνονται ενάντια στα ράντζα και την δραματική έλλειψη προσωπικού. Στο Πατησίων και σε μια σειρά νοσοκομεία σε Αθήνα και επαρχία  κινητοποιούνται ενάντια στους νέους οργανισμούς που προετοιμάζουνε το έδαφος για το κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών, αλλά και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο χώρο της υγείας. Όλοι μαζί ενάντια στα μνημόνια στην υγεία, με τους κλειστούς προυπολογισμούς που θα υλοποιούνε τους στόχους της τρόικας.
Όλες αυτές οι αντιστάσεις για τα απλήρωτα, οι μάχες ενάντια στα κλεισίματα-συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, η κόντρα με τις περικοπές για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση της αναγκαίας λειτουργίας των νοσοκομείων, πρέπει να συντονιστούνε σε ένα νέο κύμα απεργιακής κλιμάκωσης, για να τσακίσουμε τον Λυκουρέντζο και τα σχέδιά του.
Οι απεργίες της ΕΙΝΑΠ στις 28 Μαρτίου και της ΠΟΕΔΗΝ στις 17 Απρίλη είναι βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, να ενοποιήσουν δηλαδή τις διάσπαρτες αντιδράσεις, αλλά δεν φτάνει, πρέπει να συντονιστούν και να κλιμακωθούνε. Στον ίδιο προσανατολισμό χρειάζεται να κινηθεί και το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που γίνεται στις 29-30-31 Μάρτη, να πάρει απόφαση για 48ωρη απεργία στις 17-18 Απρίλη και στην συνέχεια απεργιακό λουκέτο διαρκείας στα νοσοκομεία, μέχρι να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία, μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσουν οι προσπάθειες για να κλείσουν νοσοκομεία και κλινικές.
Τώρα είναι η ώρα για επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο, για να οργανώσουμε καλύτερα τον  κοινό ξεσηκωμό γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών. Με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις να οργανώσουμε την επιτυχία των απεργιακών ραντεβού. Να κατέβουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις που καλούν οι γιατροί στις 28/3 αλλά και όλοι μαζί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη στο υπουργείο Υγείας. Τώρα είναι η ώρα και πάλι τα νοσοκομεία να συντονιστούν σε ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων που θα είναι και ο τελευταίος για την κυβέρνηση Σαμαρά.
Τα δραματικά γεγονότα στην Κύπρο δείχνουν  ότι η κρίση αγριεύει. Οι εγγυήσεις και οι υποσχέσεις που μας δίνουν είναι απλά παραμύθια. Τα αδιέξοδα  της πολιτικής των μνημονίων μόνο καταστροφή έχουν να μας προσφέρουν. Έναν καπιταλιστικό κόσμο χωρίς μισθούς, δουλειά, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, υγεία και περίθαλψη για όλους μας. Μοναδική εναλλακτική λύση, να επιβάλουμε με τους αγώνες μας το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα για την διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και εργατικό έλεγχο, την σύγκρουση με την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ.
Αφετηρία για αυτό να ξεδιπλώσουμε αγώνες που θα στριμώξουνε τον Λυκουρέτζο και την τροικανή κυβέρνηση Σαμαρά για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να μην περάσει καμία περικοπή και ταυτόχρονα  να ανοίξουνε μια άλλη ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ προοπτική για την υγεία και την κοινωνία.

ΝΥΣΤΕΡΙ 25/3

ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Κλείνει η Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων Παπαδημητρίου στη Νίκαια, το αφεντικό πετάει στο δρόμο εργαζόμενους και ηλικιωμένους. Ο ιδιοκτήτης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι το πολύ σε δέκα μέρες θα έχει κλείσει την Μονάδα και καλεί τους συγγενείς των ηλικιωμένων να έρθουν να τους πάρουν.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει μια τέτοια απόφαση που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε όλους. Στους εργαζόμενους που απολύονται σε μια στιγμή που η κρίση βαθαίνει και η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Στους ηλικιωμένους που χάνουν τις στοιχειώδης υπηρεσίες, την φροντίδα και την περίθαλψη σε 24ωρη βάση από τους εργαζόμενους. Στους συγγενείς και ιδιαίτερα στις γυναίκες αυτών των οικογενειών που εν μέσω άγριων περικοπών στο εισόδημα, με την πίεση της ανεργίας και στα δικά τους σπίτια, αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας να κρατήσουν την φροντίδα κατάκοιτων ηλικιωμένων με ότι αυτό σημαίνει σαν πίεση μέσα στα φτωχά σπίτια με το πετσοκομμένο οικογενειακό εισόδημα και την απειλή της ανεργίας.
Είναι θράσος για το αφεντικό που έβγαλε απίστευτα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια να επιλέγει να κλείσει χρήσιμες υπηρεσίες για την κοινωνία και τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.  Η απόφαση για το λουκέτο έχει την κάλυψη των πολιτικών επιλογών κυβέρνησης και τρόικας που όχι μόνο διαλύουν παντού την πρόνοια και την πρωτοβάθμια υγεία και περίθαλψη, αλλά και με τις αποφάσεις τους, έχουν δώσει το ελεύθερο στα αφεντικά στην ιδιωτική υγεία να αλωνίζουν, με απανωτά λουκέτα και μαζικές απολύσεις, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μεγάλες περικοπές στους μισθούς.  
          Δεν θα αφήσουμε να βάλουν λουκέτο σε τόσο κρίσιμες και αναγκαίες κοινωνικά υπηρησίες για όλους μας. Να παλέψουμε για να περάσει η λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παπαδημητρίου στις δημόσιες δομές πρόνοιας.
Ο αγώνας των εργαζόμενων στην Κλινική Παπαδημητρίου χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων. Είναι κομμάτι της πάλης που δίνουμε παντού, για να υπερασπιστούμε τις δουλειές, τους μισθούς μας, τις συλλογικές συμβάσεις και κατακτήσεις μας. Η απεργιακή αντίσταση των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους, στην ιδιωτική υγεία, στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία είναι και ο μόνος δρόμος για να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και την πολιτική της κυβέρνησης της τρόικας και του ΔΝΤ.
          Όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να ξεσηκώσουμε την γειτονιά, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, όλους τους φορείς, για να μείνει ανοιχτή η κλινική Παπαδημητρίου στην Νίκαια. 

ΣΕΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΕΙΝΑΠ 24ωρη απεργία στις 28/03/13 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 11:00 πμ.

Αθήνα, 21/03/13
Συνάδελφοι,
Η δραματική καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών (από το Νοέμβριο του 2012) έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών, που ζουν από το μισθό τους, σε ακραία απελπισία.

Ιδιαίτερα πλήττονται οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Απολύτως δικαιολογημένα και με συλλογικό τρόπο, ασκούν το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος για επίσχεση εργασίας.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ:

Στηρίζει και παρέχει κάλυψη στις επισχέσεις και λοιπές κινητοποιήσεις των γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευομένων, όπως ακριβώς αυτές αποφασίζονται στις συνελεύσεις τους.
Προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 28/03/13 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις  11:00 πμ.
Αποφασίζει να προβεί σε νομικές ενέργειες έναντι των διοικήσεων των νοσοκομείων για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του 2012, με νομική και οικονομική κάλυψη από την ΕΙΝΑΠ.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων είναι καθόλα νόμιμη κινητοποίηση και δοκιμασμένη από ετών στα νοσοκομεία.
Επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και εξαναγκασμού σε απλήρωτη εργασία, είναι έκνομη ενέργεια. Τέτοιες ενέργειες θα περιθωριοποιηθούν και θ’ απαντηθούν από την ΕΙΝΑΠ.

Το ΔΣ καλεί σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις όλα τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά.
Σε νέο ΔΣ μετά τις 28/03, και εφόσον δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας, θα συζητηθεί ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών μας.

Ζητάμε:
  • Πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Επαναφορά του τρόπου καταβολής των εφημεριών στη διαδικασία που ίσχυε μέχρι το Νοέμβρη του 2012, με μισθοδοτικές καταστάσεις από τα νοσοκομεία.
  • Αύξηση των κονδυλίων εφημέρευσης για το 2013, ώστε να καλύπτουν την ασφαλή εφημέρευση των νοσοκομείων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα νοσοκομεία.
  • Όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όχι στις καταργήσεις κλινών.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί την αποπομπή του κ. Σημαντήρη από νομικό σύμβουλο της 2ης ΥΠε. Ζητάμε από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο του κ. Σημαντήρη να διερευνήσει αν το εν λόγω κείμενό του κινείται στα πλαίσια της δικηγορικής δεοντολογίας και κατά την κρίση του να παραπέμψει τον κ. Σημαντήρη στο Πειθαρχικό του Συλλόγου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ

Οι 150 κλίνες Εντατικής που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21/3/13
Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για κάλυψη των κενών κλινών ΜΕΘ με προσωπικό, τίποτα δεν έχει γίνει! Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Δεν λειτουργούν 10 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. 10 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΤΤΙΚΟΝ. Πάνω από 10 κλίνες εντατικής νεογνών στο ΑΤΤΙΚΟΝ. 8 κλίνες στους ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ κ.λπ.
Τονίζουμε για πολλοστή φορά: Οι 150 κλίνες Εντατικής που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!
Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η εξαθλίωση; Πόσους θα θρηνήσουμε ακόμα από την πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ;
Να προσληφθεί άμεσα – τώρα, μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κάλυψη των 150 κλινών ΜΕΘ που δεν λειτουργούν και να ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης κλινών ΜΕΘ – ΜΑΦ και νεογνών.
Γνωρίζουμε πως αυτά τα στοιχειώδη έρχονται σε σύγκρουση με όσα το μεγάλο κεφάλαιο και η ΕΕ μέσω των κυβερνήσεων επιβάλλουν και απαιτείται συμμαχία με τα στρώματα που θίγονται.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Η ΠΛΕΟΨΗΦΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του ΑΓ.ΣΟΦΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 21/03/13


Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας σε συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ στις 12/03/13, σχετικά με τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, δήλωσε ωμά με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι το Κέντρο δεν θα ανοίξει. Ο ελιγμός της Διοίκησης του νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και της κυβέρνησης να αφήσει να εννοηθεί ότι θα γίνει ένα μικρό χειρουργείο περιορισμένων απαιτήσεων και σοβαρότητας, γίνεται κάτω από την πίεση του κόσμου. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες για να σταματήσουν αντιδράσεις, θέλοντας να συγκαλύψουν την απόφασή τους να μην ανοίξει η Μονάδα και να μη λειτουργήσει ολοκληρωμένα, με βάση τις ανάγκες για παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που είναι πάνω από 700 το χρόνο. Χάθηκαν έως τώρα 8 παιδιά.


Το Κέντρο το υπονομεύουν όλες οι πρόσφατες κυβερνήσεις για να ενισχυθούν με πελατεία το «ΩΝΑΣΕΙΟ» και το «ΜΗΤΕΡΑ». Κωφεύουν στις κραυγές των γονέων ότι σε κανέναν ιδιωτικό όμιλο δεν εξασφαλίζεται η δωρεάν εξέταση και θεραπεία.

Καλούμε τους υγειονομικούς συνολικά με τους εργαζόμενους να κάνουν συμμαχία όχι μόνο για την άμεση, πλήρη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», αλλά για τη δωρεάν κάλυψη όλων των παιδιών είτε ασφαλισμένων, είτε ανασφάλιστων.

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των ειδικοτήτων. Καμιά κλινική ή κρεβάτι νοσοκομείου να μην κλείσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ

Thursday, March 21, 2013

ΓΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-Δεν περιμένουμε, δεν εφησυχάζουμε. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις

Στις 18 Φεβρουαρίου, το αρμόδιο όργανο του υπουργείου (ΚΕΣΥΠΕ) αποφάσιζε την άρση της συγχώνευσης του νοσοκομείου μας με αυτό της Σάμου (όπως και της Λήμνου με το νοσοκομείο της Μυτιλήνης). Με βάση μάλιστα τις προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε εκείνη την ημέρα από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κο Ευδοκιμίδη, η απόφαση αυτή θα έπαιρνε νομική υπόσταση και θα δημοσιευόταν σε ΦΕΚ έως τα μέσα Μαρτίου.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ενημερωθήκαμε πως η δημοσίευση του συγκεκριμένου ΦΕΚ θα παγώσει για λίγο καιρό (άγνωστο πόσο). Η δικαιολογία που προβάλλεται για την καθυστέρηση στην έκδοση της νομοθετικής αυτής ρύθμισης είναι οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών πανελλαδικά, οι οποίες με αφορμή την αποσύνδεση των νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου διεκδικούν και αυτές αντίστοιχες ρυθμίσεις για τα νοσοκομεία των περιοχών τους. Τα ίδια ανεπίσημα χείλη μας πληροφόρησαν πως η ανεξαρτησία του νοσοκομείου μας θα κατοχυρωθεί νομικά σε επόμενα νομοθετήματα που θα αφορούν την «νησιωτικότητα» και άλλες σχετικές διατάξεις.
Τόσο ο σύλλογός μας όσο και η επιτροπή αγώνα για την υγεία εξαρχής είχαν επισημάνει πως η απόφαση αυτή του ΚΕΣΥΠΕ στις 18/2, αν και αποτελεί θετική εξέλιξη, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση και εφησυχασμό. Ήμασταν και παραμένουμε δύσπιστοι απέναντι σε αυτούς που υπηρετούν με ευλάβεια τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ κλείνοντας νοσοκομεία και αφήνοντας τον κόσμο χωρίς γιατρούς και φάρμακα. Για αυτό το λόγο υλοποιήθηκε μετά τις 18/2 από την επιτροπή αγώνα, έστω και εν μέρει, ένα πρόγραμμα δράσης με ενημερώσεις στα χωριά της Ικαρίας και κατάληψη των ταμείων του νοσοκομείου κάθε Δευτέρα.
Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα εκτιμούμε πως απέναντι στον εμπαιγμό του υπουργείου και στον επικίνδυνο εφησυχασμό πως ¨το νοσοκομείο σώθηκε¨ οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε την ενωτική διάθεση, τον αγώνα και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτά εκδηλώθηκαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις και καθόρισαν τις εξελίξεις.
Για το επόμενο διάστημα δεν περιμένουμε, δεν εφησυχάζουμε. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις μας συντονιζόμενοι τοπικά με συλλόγους και φορείς μέχρι την τελική νίκη. Συγχρονίζουμε τα βήματά μας με κάθε πανελλαδικό αγώνα που στοχεύει στην ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Αγωνιζόμαστε:
για ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
για ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
για ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ
για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Από την γενική συνέλευση του συλλόγου.

8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΝΓΕ 29-31 ΜΑΡΤΙΟΥ


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΕΝΓΕ)
29-31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

     Νομιμοποίηση Συνέδρων από 10 π.μ.
Έναρξη Συνεδρίου 1.00μμ
  • Εκλογή Προεδρείου.
  • Απολογισμός απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου
  • Χαιρετισμοί από προσκεκλημένους
  • Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  • Τοποθετήσεις παρατάξεων
  • Τοποθετήσεις συνέδρων.
  • 8μμ -Τέλος της πρώτης ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  30 ΜΑΡΤΙΟΥ  2013

Έναρξη πρωινής συνεδρίασης ώρα 9.30 π.μ.
  • Τοποθετήσεις συνέδρων
  • Διάλειμμα 2.30-3.30 μμ Παράθεση εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ γεύματος
  • στους συνέδρους στο χώρο του Ξενοδοχείου
  • 3.30μμ- Έναρξη απογευματινής συνεδρίασης-
  • Συνέχιση τοποθετήσεων συνέδρων
  • 6μμ Υποβολή υποψηφιοτήτων και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  • Συνέχιση τοποθετήσεων συνέδρων
  • 7μμ -Ψηφοφορίες επί των προτάσεων.
  • 8μμ Λήξη των εργασιών του Συνεδρίου

ΚΥΡΙΑΚΗ  31  ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Έναρξη ψηφοφορίας  9 π.μ  και λήξη 2 μ.μ .
  
 Εκλογή :
α) Οργάνων ΟΕΝΓΕ {Γενικού Συμβουλίου – Ελεγκτικής Επιτροπής}.
β) Εκπροσώπων ΟΕΝΓΕ στην ΑΔΕΔΥ.   

ΕΝΙΝΣ-Πέμπτη 21 Μαρτίου στάση εργασίας 9πμ με 12μεσ. Συγκέντρωση 9:30 στο αμφιθέατρο για αποκλεισμό της Διοίκησης Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

Εμείς οι ειδικευόμενοι ιατροί του Γεν. Νοσοκομείου Σερρών βρισκόμαστε σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την Δευτέρα 4/3/2013, έχοντας παράλληλα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ 7ΜΗΝΟΥ δεδουλευμένων εφημεριών περιόδου Αυγούστου 2012 – Φεβρουαρίου 2013, τις οποίες μας οφείλει η διοίκηση του Νοσοκομείου! Σημειωτέον δε ότι είμαστε ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ νοσηλευτικό ίδρυμα του οποίου οι γιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, απλήρωτοι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
ΔΕΝ είμαστε συντεχνία που «απλά θέλει τα λεφτά της», όπως πολλοί θα θελήσουν να μας παρουσιάσουν. Πιστεύουμε ότι το θέμα των απλήρωτων εφημεριών συνδέεται άμεσα με την γενικότερη άσχημη κατάσταση του Νοσοκομείου μας αλλά και της υγείας στο σύνολό της, στην οποία μας οδήγησε η καταστροφική πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις ευλογίες της Τρόϊκας. Μια πολιτική που ειδικά στο νομό Σερρών βιώνουμε ακόμα πιο έντονα ακριβώς εξαιτίας της συμπεριφοράς της συγκεκριμένης διοίκησης!
Μιλάμε φυσικά για τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (για παράδειγμα, κλινικές που ως τον Ιούνιο 2012 δούλευαν με πέντε ειδικούς, πλέον δουλεύουν με δύο, ενώ από το Δεκέμβριο στο νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένας δερματολόγος!), σε αναλώσιμα, σε φάρμακα, σε ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και τις εκπτώσεις που βιώνουμε ΟΛΟΙ μας στις παροχές Υγείας.
Ποια είναι όμως η στάση των διοικητών του νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ απέναντι σε όλα αυτά; Αντί να αναλάβουν τις πανθομολογούμενες ευθύνες τους, απαιτώντας από το υπουργείο ποσά τουλάχιστον αντίστοιχα με αυτά που πήραν άλλα περιφερειακά νοσοκομεία ίδιου δυναμικού, επιλέγουν να εκτίθενται ακόμη περισσότερο, απειλώντας τους ειδικευόμενους με επιτάξεις, με παρακρατήσεις μισθών, με απολύσεις, επιδιώκοντας εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος 7 συναδέλφων ειδικών, οι οποίοι προσπάθησαν να προχωρήσουν σε επίσχεση με τις ίδιες διεκδικήσεις, και βέβαια κατηγορώντας τους γιατρούς ότι φταίνε αυτοί για τη μη πληρωμή των εφημεριών του 2012, γιατί δεν δεχθήκαν να υπογράψουν μειωμένα προγράμματα εφημεριών!!!
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ!!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ! Υπεύθυνοι για την απαξίωση του Νοσοκομείου δεν είναι ούτε η επίσχεση εργασίας, ούτε οι κινητοποιήσεις των γιατρών! Υπεύθυνοι είναι η κυβερνητική πολιτική και εσείς που την εφαρμόζετε! Μειώσατε οριζόντια κατά 25% τα κονδύλια για το Νοσοκομείο, δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις, μειώσατε τον προϋπολογισμό των εφημεριών, σε διάφορες ειδικότητες (Πνευμονολογία, ΩΡΛ, Νευρολογία, Οφθαλμολογία κ.α.) μετατρέψατε τις εφημερίες από ενεργείς σε ετοιμότητας ή μεικτές για να μειώσετε το κόστος, αναγκάζετε κλινικές να δουλεύουν με δύο ειδικούς, οι οποίοι εκτελούν 15 εφημερίες το μήνα (τις οποίες δεν πληρώνονται κιόλας!), πράγμα απάνθρωπο και επικίνδυνο για του ίδιους και για τους ασθενείς και, φυσικά, στέλνετε τους ειδικευόμενους να μπαλώσουν όλες τις τρύπες που εσείς δημιουργήσατε!
Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές σ’ αυτό το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας, σ’ αυτόν τον ξεπεσμό της Δημόσιας Υγείας! Ούτε μπορούμε να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, όταν πλέον οι συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ειδικευομένων αντιμετωπίζει ΣΟΒΑΡΟ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!
Απέχουμε από την τακτική και εφημεριακή εργασία από τη Δευτέρα 4/3/2013 μέχρι καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών περιόδου Αυγούστου 2012 – Φεβρουαρίου 2013!
Καλούμε τους συναδέλφους ειδικούς και όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που πλήττονται από τη στάση της διοίκησης σε συντονισμό κινητοποιήσεων! Δεν είναι μυστικό ότι απλήρωτες παραμένουν και οι εφημερίες των ειδικών, όπως και οι αμοιβές νυχτερινών και εξαιρέσιμων του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, παρά τις όποιες αυτοευχαριστίες της 4ης ΥΠΕ!
Καλούμε το σερραϊκό λαό να παλέψει μαζί μας για το δικαίωμά του σε παροχές υγείας ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ! Το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία συνδέεται άμεσα με το δικαίωμα των υγειονομικών σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Αύγουστο του 2012!
-Πρόσληψη επαρκούς νοσηλευτικού, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού για την παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης σε κάθε ασθενή!
-ΙΣΗ – ΠΛΗΡΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ Υγεία για κάθε κάτοικο της χώρας!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.Ν.ΣΕΡΡΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26/3 στις 17:30΄ στο Νοσοκομείο. ΟΛΟΙ στον αγώνα για να μη γίνει το Γ.Ν.Α. «Πατησίων» το πρώτο Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. που θα βάλει λουκέτο.

Σ  Ω  Μ  Α  Τ  Ε  Ι  Ο          Ε  Ρ  Γ  Α  Ζ  Ο  Μ  Ε  Ν  Ω  Ν
ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  «ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
Χαλκίδος 15 – 17 Αθήνα 111-43
                                    ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» που έγινε σήμερα 19/3/13 αποφάσισε τα παρακάτω:
Καταγγέλλουμε την επιχείρηση της κυβέρνησης να κλείσει το Γ.Ν.Α. «Πατησίων», με εκτελεστικά όργανα τον Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ., την Διοικήτρια του Γ.Ν.Ν.Ι. «Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων» και την Αναπλ. Διοικήτρια του Γ.Ν.Α. «Πατησίων».
Από την Παρασκευή 15/3/13 επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανευθυνότητα και εκμεταλλευόμενοι επίσχεση εργασίας των ιατρών άφησαν το Νοσοκομείο χωρίς Παθολόγους και έκλεισαν το Καρδιολογικό Τμήμα. Σήμερα 19/3/13 σταμάτησε να λειτουργεί και το Παθολογικό Τμήμα αφού διέκοψαν την μετακίνηση από το Γ.Ν. Θηβών του μοναδικού Διευθυντή και επέτρεψαν στην μοναδική Επιμελήτρια του τμήματος  να φύγει με εκπαιδευτική άδεια χωρίς να έχει έρθει αντικαταστάτης τους.
Απαιτούμε:
  1. Την άμεση και με κατεπείγουσες διαδικασίες στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρούς, ώστε τελικά να λειτουργήσει ξανά το Νοσοκομείο με όλα του τα κρεβάτια και με Γενικές Εφημερίες.
  2. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των ιατρών ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας.
  3. Την αύξηση της χρηματοδότησης του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» με ξεχωριστά κονδύλια.
Αποφασίζουμε:
  1. Παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Διοικήσεις, 1η Υ.ΠΕ., Υπουργείο Υγείας. Δεν υποχωρούμε αν δεν έρθουν τουλάχιστον άμεσα οι αναγκαίοι ιατροί για να μη κλείσει το Γ.Ν.Α. «Πατησίων».
  2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26/3 στις 17:30΄ στο Νοσοκομείο.

ΟΛΟΙ στον αγώνα για να μη γίνει το Γ.Ν.Α. «Πατησίων» το πρώτο Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. που θα βάλει λουκέτο.